Skocz do zawartości
IGNORED

Wasz ostatni best buy jezeli chodzi o muzyke

tomecz

Rekomendowane odpowiedzi

hmm...duet ze szkocji, elektroniczna ilustracja przyrody i mechanizmów nią rządzących, dużo pofałdowanych klawiszowych brzmień, muzyka instrumentalna, zazwyczaj posiada melodie, podobne nieco do rozbudowanej formy dzwięku zapowiadającego przyjazd pociągu na peron.

Dzięki CharlieStereon :) Odsłuchałem próbkę i pomyślałem, że szlag trafił moje komputerowe głośniczki ;) Ale nie ;) Znaczy próbka była za krótka i dlatego nie mogę nic powiedzieć poza tym, że nie słyszałem jeszcze takiej muzy.

andrea tu masz próbkę:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a tu parę informacji:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

to bardzo miłe uczucie usłyszeć coś czego sie jeszcze nie słyszało, niestety ja doświadczam tego coraz rzadziej, choć jak dobrze poszukać to jest takich rzeczy po kilka płyt dziennie do końca życia :) a wciąż przybywają nowe. nie każdemu o sie musi podobać, ale taki urok kapitalizmu. mamy przcież na świecie kryzys nadprodukcji, w muzyce też. nie sposób poznać wszystko, ale dzięki temu wymiana muzycznych fascyjacji jest tak ciekawa.

>>mag99

wielkie dzięki! ;)) Szczerze mówiąc to nabyłem już 3 płyty Loreeny: "Live In the Paris And Toronto", "The book of the secrets" i "The mask and mirror" i wydaje mi się (bo jeszcze nie miałem czasu ich dogłębnie przesłuchać" że te 2 ostatnie albumy zawierają utwory co "Live in Paris And Toronto". Ponieważ ta płyta pierwsza wpadła w moje ręce więc umieściłem ją tutaj jako BEST BUY'a chociaż szczerze mówiąc każda z nich mnie zachwyciła. Jednak koncert live jest śliczny.. ;))

A swoją drogą ... wiesz co, skuszę się i na "Elemental" ;)) Wierzę że będzie równie dobra jak 3 poprzednie!!

Wszystkim którzy nie odkryli tego "słowika" GORĄCO POLECAM!!

pozdr

Mój ostatni best buy.

w sumie 21 albumów (51płyt) poniżej 800zł (cena sklepowa ok. 1500)

Źródło - tajemnica:))))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po dzisiejszej wizycie w MM

Rush- O.S.T.

Lion King - O.S.T.

Out of Africa-O.S.T.

Requiem for a dream - O.S.T.

i zeby tak monotematycznie nie bylo to Roger Waters - Radio K.A.O.S.

srednio kazda po 30pln

Mag

Anthony Braxton/Chris Dahlgren - ABCD

Marco Eneidi/Peter Kowald/Damon Smith/Spirit - Ghetto Calypso

i przede wszystkim Steve Swell's Slammin' The Infinite - Remember You

I uwaga wszystkie wydane w Polsce!

Lamenti - "lamenty" barokowe, niech to się "źle" nie kojarzy - Cessate, omai cessate" Vivaldiego - JAZDA BEZ TRZYMANKI:) i ... boska Anne Sofie von Otter, Goebel z nieśmiertelną Musica Antiqua Koln (Archiv). W końcu po "polowaniach" dostałem w rozsądnej cenie.

Czerwcowy magazyn 'The Wire' z dolaczonym tapperem. 20 swietnych utworow [w tym moze ze 2 czy 3 slabsze], nieznanych mi prawie calkiem wykonawcow typu Isnaj Dui , Humcrush czy Det Gamla Landet. Tylko Herberta i Trevora Wattsa znalem wczesniej:) Za 32 zeta wydanych w empiku - kupa dobrej muzyki na jednej plycie - i co najfajniejsze - kilkunastu nowo poznanych artystow. Juz wiem za czyimi plytami bede sie w najblizszym czasie rozgladal:)

Płyta Morimur, "zrobiona" przez Christopha Poppena i Hilliard Ensemble. Wydana przez ECM

Wprawdzie jest to dość kontrowersyjne wykonanie portity d-Moll na skrzypce Bacha, ale bardzo gorąco polecam tę płytę. Niesie ze soba tak duży ładunek emocjonalny, że po wysłuchaniu ciaccony aż trudno z wrażenia złapać oddech ;-)

Ł.A. Woman

Niektórze z Was najechali na Zero7 twierdząc, że to mało ambitna muzyka. Nie rozumie tego stwierdzenia.

Oczywiście każdy ma inny gust, a jak już ktoś tu napisał mądrze "Mój gust moją twierdzą".

Mam albumik "Simple Things" i nie uważam go bynajmniej za banalny. Czasem coś ala Talk Talk. Damski wokal to również bardzo miłe fragmenty. Niespodziewane ożywienia są zaskakujące i bardzo mile odbierane przeze mnie.

Z kolei polecany tutaj też David Sylvian & Robert Fripp - "Damage" jest zbyt jednostajne. Mało w tym życia.

Podobnie Diana Krall i wszystkie wykonawczynie tego stylu. Ta muzyka jest jak jęczenie przy nieudanym sexie.

Ja polecę coś innego dla odmiany:

Peter Gabriel - "Long walk home"

Hans Zimmer - "Gladiator soundtrack"

I może jeszcze:

Hans Zimmer - "Black Hawk Down soudtrack"

Mam polecany tutaj na początkowych stronach Cinamatic Orchiestra - "Man with a movie camera".

Zazwyczaj nie słucham takiej muzyki, ale spodobało mnie się to. I ta zaskakująca perkusja w niektórych momentach i DJ (?) w Work it!

Niezłe na wieczory i deszczowe popołudnia, np. takie jak dzisiaj. Impresive.

Wtrące może jeszcze Cassandre Wilson - "Thunderbird". Nowa płyta. Niezłe, chociaż nie wszystkie utwory.

witam i polecam--------- AGRESSIVA 69 ------

.własnie przyszła przesyłka i jusz odsłuchalem. za 40,99zł z przesyłką .w środku dwie płyty jedna z teledyskami na dvd (nie mam dvd wienc niewiem co tam jest , pisze że 11teledysków).

muza świetna taki rock tylko że jakoś tak lepiej inaczej zagrany że mi sie nawet podoba(bo nieprzepadam za tym gatunkiem).

Goście na perkusji tak wymiatają że głowa mała ,to podstawa tej płyty..świetna realizacja i jakoąść!

polecam.

moje najlepsze zakupy ostatnio to "sceny dziecięce" szumana w wyk marii j. pires z tanieuj serii apexa (warner) - cena ponizej 30 złociszy oraz kremer ze swoją kremeratą na płycie pt "eight seasons" - to genialne nagranie sklada sie z czterech por roku vivaldiego i po kazdym koncercie dolozonym kawalku piazzoli odnoszącym sie do poprzedniego vivaldiego. o niesamowitym uroku tego nagrania decydują właśnie kawałki astora piazzoli. świetna realizacja, kapitalnie poprowadzona orkiestra i geniusz kremer.

co do samych "czterech pór" vivldiego t9o słyszałem lepsze wykonania (biondi, carmignola), ale piazolla i cała koncepcja płyty sprawia, że bedzie to chyba to nagranie do którego będę wracać teraz najczęściej.

polecam serdecznie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Kupujcie póki jest! Naprawdę warto. 20 ojro to naprawdę niezła cena, a wykonanie - skarb.

post-7219-100009807 1170295301_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pojawiła się płytka Savalla (AlliaVox) z Montserrat Figueras i jego zespołami La Capella Reial de Catalunya i Hesperion XXI "Metamorphoses Fidei". Polecam wszystkim. Dalszych rekomendacji nie potrzeba bo Savall żadnych "knotów" nie wypuszcza. W dodatku cena ekstra bo z katalogiem - te płytki wycenione na 34 zł. Świetna płyta za normalną cenę, co nieczęsto się zdarza.

Kompozytorzy: m.in. Alonso&Bartomeu Carceres, de Pres, Morales, Narvaez, Flecha, Padilla.

Kolejny efekt ślęczenia po zakurzonych bibliotekach, dzięki takim jak Savall nie słuchamy w kółko tylko 4 pór roku i innych "hitów z satelity" nagranych po raz XXX tysięczny.

• 2 tygodnie później...

pafcio0, 23 Cze 2006, 19:56

>

Ukryta Zawartość

>

>Kupujcie póki jest! Naprawdę warto. 20 ojro to naprawdę niezła cena, a wykonanie - skarb.

Kupiłem i polecam wszyskim-rewelacja

Ukryta Zawartość

Nie polecam jej wszystkim.

Moja recenzja w pigułce: kupiłem i nie żałuję :))

Ukryta Zawartość

(Więcej w wątku głód muzyki - jazz i okolice.)

post-26-100009221 1170296126_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z katalogu CPO polecam jeszcze

Gallo, Domenico

12 Triosonaten

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.