Skocz do zawartości
IGNORED

Audiolab 8300 jak z Paradigm

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zastamawiam się nad zakupem wzmaka Audiolaba 8300a w polaczeniu z PM 9v6 , czy  ktos moze testował w trakim zestawieniu jak to zagra? czy jednak iść w Naima 5i czy czegos z podobnej pułki cenowej :) ?

Edytowane przez kamzak88
https://www.audiostereo.pl/topic/155952-audiolab-8300-jak-z-paradigm/

Cześć,

połączenie tych kolumn z Audiolabem 8300 może podkreślić mocniej górę pasma, której nie brakuje tym kolumnom. Na czym grasz obecnie? Czego słuchasz?

Pozdrawiam,

Michał

Zapraszamy na odsłuchy i do wypożyczeń - www.natemataudio.pl

Cześć,
połączenie tych kolumn z Audiolabem 8300 może podkreślić mocniej górę pasma, której nie brakuje tym kolumnom. Na czym grasz obecnie? Czego słuchasz?
Pozdrawiam,
Michał

kiedyś grałem z naimem 5i i przy zastanowieniu się czy nie wrócić do niego pomyślałem ze zmienię na coś innego . Audiolab akurat ten model mam do dostania na rynku wtórnym za dobra cenę 2.5 , stad pytanie jak to się dogra z PM. słucham najczęściej rock metal, ale i od czasu do czasu coś popowego jak dzieci są ;p

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Lata temu miałem komplet Audiolaba 8200A i 8200CD, teraz gram na Naimie i nie wróciłbym już do tej klasy urządzenia i dźwięku. Moim zdaniem Naim 5si będzie dużo lepszym wyborem do tych Paradigmów. Jeśli lubisz bardziej rockowe, dynamiczne granie możesz jeszcze śmiało wziąć pod uwagę Atolla IN100 lub jeśli bardziej co fajnie podkreśli gitary i da trochę środka do tych Paradigm to Cyrus 6DAC.

Pozdrawiam,

Michał

W dniu 5.07.2021 o 00:54, kamzak88 napisał:

Witam zastamawiam się nad zakupem wzmaka Audiolaba 8300a w polaczeniu z PM 9v6 , czy  ktos moze testował w trakim zestawieniu jak to zagra? czy jednak iść w Naima 5i czy czegos z podobnej pułki cenowej 🙂 ?

Kolumny o których piszesz grają dosyć szczegółowo. Myślę że warto w tym wypadku rozważyć opcję jakiegoś cieplejszego wzmacniacza typu:
- Musical Fidelity M3si
- Magnat MR780
- Atoll IN100 Signature.
- Marantz PM7000N(wzmacniacz ze streamerem)

Naim jest ciekawą opcją wzmacniacza, ale pamiętaj że jest to nie co bardziej efektowe granie górą. 

Zadzwoń do nas chętnie wypożyczymy ci na odsłuch Audiolaba i będziesz miał rozeznanie.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W dniu 6.07.2021 o 10:54, Na Temat Audio napisał:

Lata temu miałem komplet Audiolaba 8200A i 8200CD, teraz gram na Naimie i nie wróciłbym już do tej klasy urządzenia i dźwięku. Moim zdaniem Naim 5si będzie dużo lepszym wyborem do tych Paradigmów. Jeśli lubisz bardziej rockowe, dynamiczne granie możesz jeszcze śmiało wziąć pod uwagę Atolla IN100 lub jeśli bardziej co fajnie podkreśli gitary i da trochę środka do tych Paradigm to Cyrus 6DAC.

Pozdrawiam,

Michał

rouzmiem czyli jednak Naimpowiedzmy z tymi kolumnami wygrywa

czym sie rozni atoll IN 100 signature od SE ? 

z posród tych 3 wymienionych co Twoim zdaniem wygrywa :) 

W dniu 6.07.2021 o 11:45, S4Home napisał:

Kolumny o których piszesz grają dosyć szczegółowo. Myślę że warto w tym wypadku rozważyć opcję jakiegoś cieplejszego wzmacniacza typu:
- Musical Fidelity M3si
- Magnat MR780
- Atoll IN100 Signature.
- Marantz PM7000N(wzmacniacz ze streamerem)

Naim jest ciekawą opcją wzmacniacza, ale pamiętaj że jest to nie co bardziej efektowe granie górą. 

tu zaciekawił mnie ten magnat

8 godzin temu, kamzak88 napisał:

tu zaciekawił mnie ten magnat

Jedna z tańszych opcji, ale wzmak warty uwagi. Kiedyś znacznie droższy, aktualnie w świetnej cenie do wyhaczenia. Ciepłe granie, w dodatku DAC i BT na pokładzie. Lampy w przedwzmacniaczu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
10 godzin temu, kamzak88 napisał:

czym sie rozni atoll IN 100 signature od SE ? 

z posród tych 3 wymienionych co Twoim zdaniem wygrywa 🙂

Wersja Signature jest nowsza, zastąpiła wersję SE, ma minimalnie mocniejszy zasilacz i większą pojemność kondensatorów. Brzmieniowo moim zdaniem na bardzo zbliżonym poziomie.

Nie potrafię jednoznacznie odpowiedzieć, bo każdy z nich będzie miał pewne atuty, których nie mają pozostałe. Prywatnie mam Naima ale z zupełnie innymi kolumnami. Może się rzeczywiście zdarzyć, że Naim z Paradigm może być chwilami za jasny ( w dużej mierze będzie to uzależnione chociażby od realizacji nagrania ). Atoll to ogromna dynamika, Cyrus najlepiej odda gitary. To nie jest prosty wybór, dlatego warto ich przesłuchać.

Pozdrawiam,

Michał