Skocz do zawartości
IGNORED

Łamanie głowy nad interkonektem

Royber

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam system słuchawkowy taki jak w "o mnie". Dotychczas słuchałem na interkonekcie DNM Reson (zrobiony z Resona głośnikowego i dolutowane tanie wtyki ). Grało mi to ładnie ale chciałbym zainwestować w jeszcze lepszy dźwięk. Słuchałem na tym systemie VdH The First Ultimate i Cardas Neutral Reference. Ultimate był mało rozdzielczy i w górnej średnicy trochę uwypuklał sybilanty. Cardas miał za duży bas i trochę płytką scenę. Może wynikało to z za krótkiego okresu wygrzewania. Jednak cała reszta aspektów dźwięku tego kabla była pierwszorzędna. Preferuję troszkę ocieplony, gładki, bardzo przestrzenny ( szczególny nacisk kładę na głębię sceny muzycznej, ponieważ w odsłuchu słuchawkowym pomaga to na wydobycie muzyki z głowy ), bas raczej punktowy, zwarty i szybki, średnica namacalna, cielesna ( uwielbiam słuchać wszelakie ludzkie głosy ), wysokie gładkie, bardzo rozdzielcze, długo wybrzmiewające, posiadające ogromną ilość mikrodetali tzw. planktonu dźwiękowego. Jaki interkonekt spełni w największym stopniu te wymagania? Zastanawiam sie nad Cardasem 300B microtwin, Tara Axiom, Fadel Aerolitz lub Aerolink. Planuje również dokupić do posiadanego Resona wtyki Bullet Plug. Na interkonekt mogę wydać do 900 zł. Prosze o pomoc. Pozdrawiam wszystkich słuchawkowców i nietylko.

Ja myslę że "wynikało to ze zbyt krótkiego wygrzewania" - głowy. Stąd to łamanie. Na wygrzanie i łamanie najlepszy jest Voltaren emulgel ;)

Jeśli chodzi o interkonekt w przypadku słuchania przez słuchawki, to rzecz zrobić następującą:

sprzedać słuchawki (jeżeli nie masz juz jakichś Staxów za kilka tys.zł. albo Orpheusów ;)

dołożyc 900zł. i kupić droższe słuchawki.

A kabelek zrobić za 60zł. z Gothama GAC-2 lub GAC-4.

Royber,jezeli bedziesz mial mozliwosc to wyprobuj ktorys wyzszych modeli MIT-a.

Co prawda 900pln to troche malo,ale podejrzewam ze np. Shotgun S2 mogl by spelnic Twoje wymagania.

Watpie zeby spodobal Ci sie Microtwin 300B,ma niedostatki dynamiki,bas nie nalezy do najszybszych,scena tez wcale nie glebsza niz w Neutralu.

Powodzenia w poszukiwaniach :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.