Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, folab napisał:

bo ja słucham muzyki a nie czytam teori

To nie teoria a fakty. Gdyby ta "teoria" się nie sprawdzała nie byłoby inżynierii. Żadne urządzenie nie mogłoby działać. Nawet koło 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

5 godzin temu, Piopio napisał:

To nie teoria a fakty. Gdyby ta "teoria" się nie sprawdzała nie byłoby inżynierii. Żadne urządzenie nie mogłoby działać. Nawet koło 😉

Jednak nie jest doskonała bo zachodzą zjawiska które teoretycznie nie powinny zajść ,zaobserwowali to specjaliści i skonstruowali przewody które dają konkretny efekt

A którzy to specjaliści, którzy widzą zjawiska które nie mają prawa istnieć? Jasnowidze? Nazwiska proszę.

To oni produkują te przewody ?

Godzinę temu, NRK napisał:

A którzy to specjaliści, którzy widzą zjawiska które nie mają prawa istnieć? Jasnowidze? Nazwiska proszę.

A jak mieli by tworzyć przewody nie słysząc ich wpływu na dźwięk ?

1 godzinę temu, NRK napisał:

Aktualna wiedza pomiarowa jest o kant tyłka rozbić, bo według pomiarów Topping D90, Rme Adi i Qutest powinny brzmieć tak samo, bo mierzą się prawie tak samo ,a przynajmniej bez różnic które ucho ludzkie może wychwycić. A jednak każdy brzmi inaczej. W tym 2 ostatnie bardzo dobrze, a pierwszy tylko dobrze się mierzy.

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

3 minuty temu, Ajothe napisał:

To jest ultra ciekawe.....

A najciekawsze jak pięknie pomiary wspierają sprzedaż 🙈

46 minut temu, folab napisał:

A jak mieli by tworzyć przewody nie słysząc ich wpływu na dźwięk ?

"Bądźcie pozdrowieni, kowale z Nornu - mówi Książę. - Przyszedłem po to co obstalowałem jakiś czas temu. - A mówiłem, że przyjdzie! - wrzeszczy jedna z szarawych kupek, strzygąc długimi, mokrymi uszami. - Przyznaje, że miałeś rację, odzywa się druga. - Tak. Gdzie są szczypięże? Muszę to jeszcze raz przegrdędzić zanim... - Bzdura! Nie masz już nic robić. - A więc wszystko gotowe? - dopytuje się Książę. - Oczywiście! Już od lat! Proszę - mówi jeden z kowali i z czarnej pochwy wyciąga przyciętą smugę zimnego, niebieskiego światła."

"Stwory światła i ciemności" 

Oto kto produkuje te niezwykłe audio wynalazki. Gdzie? Lepiej nie pytać...

No tak....pod te pomiary robi się sportowe sprzęty zabijające parametrami, które nie mają nic wspólnego z muzykalnością i jest suchota....

A stary luxman nadal gra przepięknie...

16 minut temu, marcinmarcin napisał:

Topping D90, Rme Adi i Qutest

Już to widzę, jak w ślepym teście uda ci się zgadnąć który jest który. Z chordem może ci się to udać bo to fpga, ale w przypadku dwóch pierwszych na akm zero szans.

48 minut temu, NRK napisał:

Już to widzę, jak w ślepym teście uda ci się zgadnąć który jest który. Z chordem może ci się to udać bo to fpga, ale w przypadku dwóch pierwszych na akm zero szans.

Trudniej Adi od Chorda rozróżnić.

Topping gra jak flaki z olejem przy nich. Płasko, sucho, bez życia i średnicy. Bas dudniący i zaokrąglony. Przestrzeni brak. 

Czego bym się nie podjął to rozróżnienia Toppinga E30 od D90, grały praktycznie tak samo, na siłę próbowałem sobie wmówic gdzie jest różnica po zakupie D90 (przecież napisali na ASR że to najlepszy dac 😂) ale się nie dało... 

39 minut temu, marcinmarcin napisał:

Trudniej Adi od Chorda rozróżnić

Ten znajomy czy wujek ci to powiedział o którym pisałeś wcześniej?😀

A może pozwólmy innym słyszeć to co słyszą? Przecież każdy z nas słyszy inaczej i nawet do końca nie wiemy co to dla drugiej osoby oznacza. Szanujmy swoje punkty słyszenia i cieszmy się Muzyką. Pozwólmy wrażliwości działać. To takie przesłanie na niedzielę:)))) Miłej!

8 minut temu, maciek1 napisał:

A może pozwólmy innym słyszeć to co słyszą? Przecież każdy z nas słyszy inaczej i nawet do końca nie wiemy co to dla drugiej osoby oznacza. Szanujmy swoje punkty słyszenia i cieszmy się Muzyką. Pozwólmy wrażliwości działać. To takie przesłanie na niedzielę:)))) Miłej!

👍+1

Ja np kable zrobiłem sam na przewodach titanexa;) Mam kiedys jeszcze w planie neotecha to porownam i wtedy wtrobie sobie zdanie.🙂 Co do toppinga to nie każdy może grać tak samo bo np d30pro którego mam jest ciągle na innych kościach;)

13 minut temu, aldi18 napisał:

Ja np kable zrobiłem sam na przewodach titanexa;) Mam kiedys jeszcze w planie neotecha to porownam i wtedy wtrobie sobie zdanie.🙂 Co do toppinga to nie każdy może grać tak samo bo np d30pro którego mam jest ciągle na innych kościach;)

Tak, w d30pro po pożarze w AKM zastosowali Cirrus Ligic. Tak mi coś świta.

4 godziny temu, maciek1 napisał:

Owszem pozwólmy słyszeć to co można usłyszeć. Kabli LAN i USB nie da się usłyszeć ze względu na charakterystykę transmisji jaka się w nich odbywa. W domenie analogowej owszem mogą być różnice. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 minutę temu, folab napisał:

chyba masz bardzo małe doświadczenie

Faktycznie, nie mam słuchawek. 

Miałem ale dałem synowi toppinga i wzmacniacz lampowy synowi by sobie grał w BF-a.😀

18 godzin temu, marcinmarcin napisał:

Trudniej Adi od Chorda rozróżnić.

Topping gra jak flaki z olejem przy nich. Płasko, sucho, bez życia i średnicy. Bas dudniący i zaokrąglony. Przestrzeni brak. 

Czego bym się nie podjął to rozróżnienia Toppinga E30 od D90, grały praktycznie tak samo, na siłę próbowałem sobie wmówic gdzie jest różnica po zakupie D90 (przecież napisali na ASR że to najlepszy dac 😂) ale się nie dało... 

Mała poprawka Marcin nie D90 tylko D90SE  t o juz inne dacki sa inne kości ,ten Na ASR mierzony przez  Amira to D90SE to sabre 9038pro a D90  to AKM , juz z twojego opisu wynika że piszesz o innym dac niż d90se , bo ten gra bardzo żywiołowo detalicznie z wykopem i niema mowy o dudniącym basie , wiem bo mam go na stanie obok hegla hd30 😉

Edytowane przez freju

Mam nadzieję, że nie zostanę zlinczowany. Temat z sąsiedniego forum:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość Kw202

(Konto usunięte)
W dniu 6.10.2022 o 21:17, maciek1 napisał:

Ktoś pisał że zabawa z mqa tylko po usb gdyby ktoś chciał. Ja chcę. Choć to trochę jak comming out tutaj:))))))

Maćku, walczyłem dwa dni z rozwiązaniem problemu artefaktów przez usb i się udało 

Gość Kw202

(Konto usunięte)
4 minuty temu, maciek1 napisał:

Pochwalisz się?

Zamieniłem swojego laptopa na laptopa Żony. Próbowałem z kablami było to samo (kable to marketowa tandeta, ugreen, Hama i jakiś no name) próbowałem z ustaleniami też nic nie pomagało 

• Pokaż nowe odpowiedzi