Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

21 minut temu, Kw202 napisał:

Zamieniłem swojego laptopa na laptopa Żony. Próbowałem z kablami było to samo (kable to marketowa tandeta, ugreen, Hama i jakiś no name) próbowałem z ustaleniami też nic nie pomagało 

A wystarczyło zastosować izolację Topping HS01 😉 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

4 minuty temu, Kw202 napisał:

Mogę się z tobą założyć że by nie pomogło 😉

Pomoże na 100%. W przypadku PC ZAWSZE poprawia dźwięk i redukuje zakłócenia. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość Kw202

(Konto usunięte)
3 minuty temu, Piopio napisał:

Pomoże na 100%. W przypadku PC ZAWSZE poprawia dźwięk i redukuje zakłócenia. 

Więc się załóż o np. Kabelek USB. Nie musi być wyszukany byle był przyzwoity 😉 A tak na poważnie to mam izolacje w dac'u. I sobie nie radziła. 

DAC to Audio gd r 27 wersja 2021. 

Jeśli się mylę to proszę popraw mnie, lepiej kupić HS01 (HAHAHA, sprawiłeś że zapamiętałem nazwę) niż laptopa. 

https://mp3store.pl/wzmacniacze-dac/wzmacniacze-z-dac/audio-gd/2021131146459181141//audio-gd-r-27-2021-przetwornik-cyfrowo-analogowy-ze-wzmacniaczem-sluchawkowym

3 minuty temu, Kw202 napisał:

Więc się załóż o np. Kabelek USB. Nie musi być wyszukany byle był przyzwoity 😉 A tak na poważnie to mam izolacje w dac'u. I sobie nie radziła. 

DAC to Audio gd r 27 wersja 2021. 

Jeśli się mylę to proszę popraw mnie, lepiej kupić HS01 (HAHAHA, sprawiłeś że zapamiętałem nazwę) niż laptopa. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Być może izolacja w DAC nie jest izolacją galwaniczną. Bo ta ZAWSZE pomaga. Taka jest jej zasada działania - zatrzymuje wszelkie zakłócenia poza sygnałem. 

Sprawdź osobiście. 

Ukryta Zawartość

Gość Kw202

(Konto usunięte)
4 minuty temu, Piopio napisał:

Być może izolacja w DAC nie jest izolacją galwaniczną. Bo ta ZAWSZE pomaga. Taka jest jej zasada działania - zatrzymuje wszelkie zakłócenia poza sygnałem. 

Sprawdź osobiście. 

Kuźwa nie wierzę, zamówiłem to najwyżej odeślę. 

Podchodzę mega sceptycznie, ale dam szanse temu,, cudu''

Teraz, Kw202 napisał:

Kuźwa nie wierzę, zamówiłem to najwyżej odeślę. 

Podchodzę mega sceptycznie, ale dam szanse temu,, cudu''

Koniecznie wrażenia poprosimy!

Gość Kw202

(Konto usunięte)
Teraz, maciek1 napisał:

Koniecznie wrażenia poprosimy!

Nie ma problemu, ale jw cudu się nie spodziewam 

Jedno jest pewne, zrobię wszystko żeby grać po usb. Do stremerka już nie wrócę 

2 minuty temu, folab napisał:

inżynierowie z najwyższej półki

Raczej oszuści. 

2 minuty temu, Piopio napisał:

Raczej oszuści. 

bo inaczej myślą ? Bo mają inne doświadczenia ? Pomimo że temat dokładnie zbadali a recenzję mówią o konkretnym wpływie na dźwięk poszczególnych modeli a odczucia róznych recenzentów są takie same lub bardzo podobne ?

2 minuty temu, folab napisał:

bo inaczej myślą ? Bo mają inne doświadczenia ? Pomimo że temat dokładnie zbadali a recenzję mówią o konkretnym wpływie na dźwięk poszczególnych modeli a odczucia róznych recenzentów są takie same lub bardzo podobne ?

Ale co zbadali i jak to zrobili? Oni mają schizofrenię?

48 minut temu, Kw202 napisał:

Nie ma problemu, ale jw cudu się nie spodziewam 

Jedno jest pewne, zrobię wszystko żeby grać po usb. Do stremerka już nie wrócę 

Co to znaczy, że do streamerka już nie wrócisz?

7 minut temu, NRK napisał:

Oni mają schizofrenię?

mają doświadczenie praktyczne, człowiek z ograniczonym horyzontem myślowym mówi że się nie da bo ktoś inny uzasadnił to teoretycznie ,człowiek z otwartym umysłem mówi " sprawdzam" .

Edytowane przez folab
3 minuty temu, folab napisał:

mają doświadczenie praktyczne

We wpływie kabla na zakodowaną transmisję cyfrową ? 😉 Nie ośmieszaj się ! 

7 minut temu, folab napisał:

mają doświadczenie praktyczne, człowiek z ograniczonym horyzontem myślowym mówi że się nie da bo ktoś inny uzasadnił to teoretycznie ,człowiek z otwartym umysłem mówi " sprawdzam" .

Którzy to? 

9 minut temu, folab napisał:

Daj choć jeden artykuł techniczny, który tłumaczy wpływ kabla na transmisję cyfrową. 

32 minuty temu, Piopio napisał:

Raczej oszuści. 

Oni oszustami raczej nie są, ale ich marketing na pewno. 

6 minut temu, Piopio napisał:

Daj choć jeden artykuł techniczny, który tłumaczy wpływ kabla na transmisję cyfrową. 

To jest ciekawe pytanie. Sam chciałbym taki poczytać.

Panowie, czy różnią się te DAC'i:

Ukryta Zawartość

vs

Ukryta Zawartość

Znalazłem taką informację:

"Zmodernizowaliśmy jego silnik cyfrowy z 8-rdzeniowego układu XMOS do 16-rdzeniowego. Jest niezwykle wydajny, a jednocześnie jest bardzo przystępny cenowo.

Dzięki 16 rdzeniowej technologii ZEN DAC V2 teraz dekoduje MQA, a nie tylko renderuje."

Ale żeby dwukrotna różnica w cenie?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez StachMuszel
7 minut temu, StachMuszel napisał:

Panowie, czy różnią się te DAC'i:

Ukryta Zawartość

vs

Ukryta Zawartość

Znalazłem taką informację:

"Zmodernizowaliśmy jego silnik cyfrowy z 8-rdzeniowego układu XMOS do 16-rdzeniowego. Jest niezwykle wydajny, a jednocześnie jest bardzo przystępny cenowo.

Dzięki 16 rdzeniowej technologii ZEN DAC V2 teraz dekoduje MQA, a nie tylko renderuje."

Ale żeby dwukrotna różnica w cenie?

Jak zakup to zen dac v2 bo seria Air to sprzętowo odchudzona i to jeszcze plastikowa seria od Ifi więc lepiej kupić z rynku wtórnego zwykłego zen-a no chyba że masz ochotę sprawdzić to weź na testy i ZEn i Air i porównaj 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie może ktoś poleci jakiś dobry przewód do wykonania coaxa? Dam radę sam polutować tylko trzeba mi coś co jest godne polecenia na metry 😉 dzieki

Gość Kw202

(Konto usunięte)
54 minuty temu, aldi18 napisał:

Panowie może ktoś poleci jakiś dobry przewód do wykonania coaxa? Dam radę sam polutować tylko trzeba mi coś co jest godne polecenia na metry 😉 dzieki

Najprędzej podpowiedzą koledzy w dziale diy 😉

5 godzin temu, aldi18 napisał:

Może kolega Audioburak się odezwie, On sporo eksperymentował z kablami DIY.

Edytowane przez StachMuszel

W linku który podesłał  StachMuszel 

21 godzin temu, Piopio napisał:

w linku kyóry podesłał StachMuszel wydaje się że jest odpowiedź jak to się dzieje że kabel USB ma wpływ na dźwięk ,wygląda na to że wszyscy mamy rację .

Aldi18

Kupiłem niedawno kabel KACSA  

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )   i bardzo sobie go chwalę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez treborha1964
31 minut temu, folab napisał:

w linku kyóry podesłał StachMuszel wydaje się że jest odpowiedź jak to się dzieje że kabel USB ma wpływ na dźwięk ,wygląda na to że wszyscy mamy rację .

Z 5 razy wklejałem linki o asynchronicznej transmisji Usb i jak działa albo nie dziala korekcja, ale koledze to nie po myśli 😁 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Godzinę temu, folab napisał:

Folab, o którym linku piszesz?

Panowie! Wiem, że nie tu powinienem pytać, ale zapytam 😁

Czy długość kabla 2 metry, dla kabla coaxialnego, wnosi jakieś negatywne skutki?

3 hours ago, StachMuszel said:

Panowie! Wiem, że nie tu powinienem pytać, ale zapytam 😁

Czy długość kabla 2 metry, dla kabla coaxialnego, wnosi jakieś negatywne skutki?

czytałem trochę kiedyś o tym, nawet natknąłem się na wyliczenia, podobno kable Coaxialne powinny mieć minimum 1.5m. Kabel 2m nie wniesie nic negatywnego, wręcz przeciwnie, może wnieść dużo dobrego względem krótkich kabli. Dużo też zależy od sprzętu, no i też czy faktycznie usłyszysz różnicę. 

Link do dyskusji poniżej...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi