Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, maciek1 napisał:

Gdyby ktoś chciał się pozbyć zasilacza Tomanek 5V, to proszę o kontakt. 

Kupisz nowy i lepszy od Tomanka.  

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja właśnie odesłałem Toppinga P50 do sklepu, ponieważ nie ma sensu przepłacać.

Ukryta Zawartość

26 minut temu, siwmad napisał:

Ukryta Zawartość

Bardzo podobne w Polsce sprzedaje Gotronik...

Ukryta Zawartość

Mi tam polski pośrednik do szczescia nie jest potrzebny. Z aliexpress mam dostawę do paczkomatu, ochronę transakcji, wybieram napięcie jakie chce i czego chcieć więcej. Jedynie trzeba dłużej poczekać.

Wracając do meritum tematu to ja od 2 tygodni testuje Zenka i nie mam problemów z graniem z TIDAL i z plików. Jedynie trochę mnie denerwuje obsługa radia. Fakt aplikacja zostawia wiele do życzenia więc ja do codziennego grania z radia zostawiam sobie WiiM pro podłączony po toslinku.  Do maksymalizacji doznań audiofilskich Zenek + zasilacz liniowy 15V i połączenie USB + ulubione płyty zgrane do flac i gitary tną powietrze 🙂 Zenek robi mi za symulator napędu CD, ktory ostatnio sprzedałem.

9 minut temu, lemo napisał:

A jak z gwarancją? 

Nigdy nie musiałem korzystać, podobnie jak ze sprzętem używanym, który kupuje w 90%. Jakaś tam ochrona jest ale ja nie testowałem jak to działa w praktyce pod katem logistycznym. 

1 godzinę temu, siwmad napisał:

Ukryta Zawartość

Bez przesady, mam szajs z Ali, wart teraz 700 i nadaje się tylko do switcha bo przy 3A jajka na nim snazyc można. Zostawisz takie gówno w domu włączone? Bo ja nie. Majfrenda Cie potem wyśmieje, a Ty jesteś importerem na teren UE, więc jak coś się komuś stanie odpowiadasz 🤪

14 minut temu, siwmad napisał:

Mi tam polski pośrednik do szczescia nie jest potrzebny. Z aliexpress mam dostawę do paczkomatu, ochronę transakcji, wybieram napięcie jakie chce i czego chcieć więcej. Jedynie trzeba dłużej poczekać.

Przeczytaj wyżej - ale co tam biznes życia jest zrobiony 🙃

Ukryta Zawartość

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

1 godzinę temu, siwmad napisał:

Ukryta Zawartość

Potwierdzam. Też taki zakupiłem na Ali. Jest bardzo dobrze wykonany. Oparty o projekt Studera. Z IFI Zen Stream spisuje się bardzo dobrze. I cena jest zdecydowanie atrakcyjniejsza o produkcji polskich. 

Ukryta Zawartość

54 minuty temu, marcinmarcin napisał:

Bez przesady, mam szajs z Ali, wart teraz 700 i nadaje się tylko do switcha bo przy 3A jajka na nim snazyc można. Zostawisz takie gówno w domu włączone? Bo ja nie. Majfrenda Cie potem wyśmieje, a Ty jesteś importerem na teren UE, więc jak coś się komuś stanie odpowiadasz 🤪

Przeczytaj wyżej - ale co tam biznes życia jest zrobiony 🙃

To nie jest biznes życia tylko 45 lat lat życia na tym świecie. Myślisz, że jak kupisz od Polaka to będzie poświęcony i „bezpieczny”.  Czy ty wiesz jak się robi papierek CE?  Co do odpowiedzialności to musiałbym przeczytać na jakiej podstawie prawnej o tym napisałeś. Jak się zapoznam to następnie będę mógł się wypowiedzieć. Na to chwile to chyba jest cis mocno wyrwane z kontekstu. 
Idąc twoim tokiem rozumowania wszystkie sprzęty DIY robione nawet w PL niosą śmiertelne zagrożenie dla użytkowników oraz wspolokatorow bloków miekszkanych. Chyba nie masz pojęcia co ludzie potrafią trzymać w domu i niekoniecznie to jest  elektronika od chińczyka bez naklejki CE. Nie panikujmy ponieważ 99% sprzętu w polskich domach jest z Chin. 

Każdy ma swoj rozum i może robić co chce jeśli prawo mu tego nie zabrania.

Z tego co mi wiadomo państwo polskie pobiera VAT ze sprzedaży produktów na aliexpress i to nie jest jakiś nielegalny ukryty darkweb store w sieci tor.

Chińczyk mądry jest, po to zamontował wylacznik, żeby go użyć jak wychodzisz z domu i będzie bezpieczniej ekologicznie. Pozdrawiam i życzę miłej soboty.

Edytowane przez siwmad

Ciekawe oferty na tym ali... Czy takie coś (BRZHiFi) pociągnie równoczesnie wzmak słuchawkowy i dac ifi? Oba mają po 5V? 

DLHiFi 5V 15W USB DC LT1086 HIFI liniowy Regulator mocy zasilacz do domu wzmacniacz DAC CAS XMOS Raspberry Pi| | - AliExpress

16 minut temu, maciek1 napisał:

Ciekawe oferty na tym ali... Czy takie coś (BRZHiFi) pociągnie równoczesnie wzmak słuchawkowy i dac ifi? Oba mają po 5V? 

DLHiFi 5V 15W USB DC LT1086 HIFI liniowy Regulator mocy zasilacz do domu wzmacniacz DAC CAS XMOS Raspberry Pi| | - AliExpress

Miałem kiedyś tez zasilacz 15w 5V. Z jednej dziurki zasilałem streamer 5V 2A a z drugiej Dac 5V 1A. Działo bardzo dobrze i sumie nie przekraczałem 15 W czy 3A przy 5 V. 

Doświadczenie z Ali: zakupiony zasilacz, przesyłka free. Po czym sprzedawca domagał się dopłaty nagle. Ponieważ cena transakcji obowiązuje nie dopłaciłem a zasilacza nie dostałem. Także z Ali czasem są przeboje...

35 minut temu, maciek1 napisał:

LT1086

to jest akurat syf

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 minutę temu, Piopio napisał:

to jest akurat syf

Ponieważ...

2 minuty temu, Piopio napisał:

to jest akurat syf

Dlaczego? Poszukuje czegoś co da 2x5V. Co warto w takim razie?

3 minuty temu, Piopio napisał:

to jest akurat syf

Dla mnie akurat kompletnie nie przydatny okazał się HS01, który wszędzie reklamujesz i na podstawie twoich postów zakupiłem. W ciągu 2 wylądował do sprzedaży na OLX. Może komuś się bardziej przyda. Więc chyba te chińskie zasilacze to nie jest taki syf jak reklamowany przez Ciebie izolator w moim torze nic nie wniósł co mógł bym zinterpretować jako lepsze granie.  Ja elektronikiem nie jest może aktynie ten scalak jest słabej jakości ale zasilacz jako całość jest godny polecenia ponieważ nie zauważyłem różnicy w stosunku do Toppinga  P50. P50 właśnie odbywa swoją drogę powrotną do magazynu amazana.

35 minut temu, siwmad napisał:

Dla mnie akurat kompletnie nie przydatny okazał się HS01, który wszędzie reklamujesz i na podstawie twoich postów zakupiłem. W ciągu 2 wylądował do sprzedaży na OLX. Może komuś się bardziej przyda. Więc chyba te chińskie zasilacze to nie jest taki syf jak reklamowany przez Ciebie izolator w moim torze nic nie wniósł co mógł bym zinterpretować jako lepsze granie.  Ja elektronikiem nie jest może aktynie ten scalak jest słabej jakości ale zasilacz jako całość jest godny polecenia ponieważ nie zauważyłem różnicy w stosunku do Toppinga  P50. P50 właśnie odbywa swoją drogę powrotną do magazynu amazana.

Ja znowu zauważyłem różnicę pomiędzy zasilaczem opartym na LT1086 a innym rozwiązaniem. Konstruktor obu zasilaczy przyznał mi rację. Konstrukcja na LT1086 wypada słabo. Po prostu szkoda pieniędzy na to rozwiązanie. 

37 minut temu, siwmad napisał:

Dla mnie akurat kompletnie nie przydatny okazał się HS01, który wszędzie reklamujesz i na podstawie twoich postów zakupiłem.

W jakim systemie go testowałeś ?

44 minuty temu, maciek1 napisał:

Ponieważ...

Dlaczego? Poszukuje czegoś co da 2x5V. Co warto w takim razie?

Nic opartego na LT1086 po prostu.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Masz zasilacz impulsowy mówią, złe kup liniowy. Masz liniowy mówią źle bo nie jest „koszerny” , szkoda pieniędzy itd.  Zwariować można :). Wiecie jak to jest każdy,ma tutaj swoją racje tak samo jak ma własną d…ę.

Moj sprzet to Nad 375bee + dac nad mdc PCM 1796 + B&W 685 S2+ Zenek+ WiiM pro. HS01 testowałem na D50s bo z nad mdc ni działa. Sprzet budżetowy dlatego pewnie nie ma  słyszalne różnicy - tak to sobie wytłumaczyłem. 

Tak samo WiiM pro dla mnie gra na podobnym poziomie do Zenka. One dla mnie tylko funkcjonalnie się różnią bo dźwiękowo to chyba bardziej zależy od mojego chumoru danego dnia 🙂

W moim przypadku na plus w torze audio robi podłączenie daca typu lks 004 lub Gustard X26. Reszta to kosmetyka.  Aktualnie poluje na R26.

Panowie przepraszam, ze nie zgadzam sie ze wszyskim co jest napisane na forum ale was wszystkich szanuje, ponieważ od was się uczyłem i brałem rekomendacje do zakupów. Następnie weryfikowałem na własne potrzeby i teraz mam własne zdanie.

Pozdrawiam wszystkich i niech moc będzie z wami !!!

Kupiłem dwa zasilacze na Ali do zenów i jeden na 5v z dwoma wyjściami do Qutesta i streamera NP5. Działają dobrze. Ten 5v faktycznie jest ciepły. Ktoś wie dlaczego przewód żółtozielony wchodzi gdzieś do transformatora, a nie spina się z obudową? Gdybym chciał dać ekran na kabelki 5 - 15v, to mogę go przykręcić do obudowy, żeby masa wyszła na gniazdka do kabelków? 

Edytowane przez jaszcze1

Ech, niedawno napisałem, że mam jeden zasilacz liniowy na LT1083 i co na to Piopio? Że syf. Tylko jedno zdanie, że syf, zero argumentów, alternatyw. Po prostu syf i po temacie.
Będąc uczciwym nie będę twierdził, że 1083 to jakiś top. Zwykły stabilizator, żaden ultra niskoszumowy, za to broni się dużą wydajnością prądową co w pewnych aplikacjach się przydaje. Ale że syf?

16 minut temu, Wito76 napisał:

Ech, niedawno napisałem, że mam jeden zasilacz liniowy na LT1083 i co na to Piopio? Że syf. Tylko jedno zdanie, że syf, zero argumentów, alternatyw. Po prostu syf i po temacie.
Będąc uczciwym nie będę twierdził, że 1083 to jakiś top. Zwykły stabilizator, żaden ultra niskoszumowy, za to broni się dużą wydajnością prądową co w pewnych aplikacjach się przydaje.

Bo LT10XX to budżetowy syf 😉 Jak już kupować zasilacz liniowy to na czymś innym. 

16 minut temu, Ajothe napisał:

Zen stream ma DSP jak Volumio? 

nie

23 minuty temu, Ajothe napisał:

Szkoda, ciekawe dlaczego...

Bo iFi Zen Stream to nie Volumio. To zubożona wersja. 

13 minut temu, Ajothe napisał:

Ok, a zostawili może parametric EQ? 

nie

• Pokaż nowe odpowiedzi