Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, LukRin napisał:

U mnie pracują dwie sztuki ifi po wifi i nic nie rwie.

Każda sieć WiFi pracuje w innych warunkach. Jednym przycina, innym nie. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Teraz, StachMuszel napisał:

Przez ponad rok nic nie rwało, po tym samym wifi.

A masz sąsiadów ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 minutę temu, Piopio napisał:

A masz sąsiadów ?

Wiem do czego zmierzasz. Pracuję na 5GHz, na moim kanale nie ma nikogo.

Edytowane przez StachMuszel
2 minuty temu, StachMuszel napisał:

Wiem do czego zmierzasz. Pracuję na 5GHz, na moim kanale nie ma nikogo.

A nie możesz używać LAN ?

3 minuty temu, Piopio napisał:

A nie możesz używać LAN ?

Za dużo zachodu. Obok mam TV, Netflix, CDA, YT chodzą bez problemu po wifi.

Podkreślę, problem jest tylko przy 192/24.

40 minut temu, StachMuszel napisał:

Za dużo zachodu. Obok mam TV, Netflix, CDA, YT chodzą bez problemu po wifi.

Podkreślę, problem jest tylko przy 192/24.

24/192 Stachu, to jest to co tygrysy lubią najbardziej przecież:) 

39 minut temu, maciek1 napisał:

24/192 Stachu, to jest to co tygrysy lubią najbardziej przecież:) 

No właśnie Maćku 😉

40 minut temu, StachMuszel napisał:

No właśnie Maćku 😉

A... źle zrozumiałem. Odebrałem "tylko" jako "a tam" skoro reszta, chodzi to spoko:) 

2 godziny temu, maciek1 napisał:

A... źle zrozumiałem. Odebrałem "tylko" jako "a tam" skoro reszta, chodzi to spoko:) 

Reszta działa prawidłowo Maćku. Teraz słucham Toto "The Seventh One'" w 192/24 i o dziwo póki co jest ok

11 minut temu, monkas napisał:

A na komórce/wifi ?

Nie mierzyłem, ale to w linii prostej 4m od routera. Moja karta wifi w pc nie zmierzy takiej prędkości, więc nawet nie próbowałem.

18 minut temu, StachMuszel napisał:

Nie mierzyłem, ale to w linii prostej 4m od routera. Moja karta wifi w pc nie zmierzy takiej prędkości, więc nawet nie próbowałem.

Proszę przetestuj na komórce speedtest.pl (przez stronę www) gdy zauważysz przerywanie, jeśli będziesz miał wysoki transfer  również po wifi to będzie zastanawiające... dzięki

Edytowane przez monkas
W dniu 2.10.2024 o 15:32, bum1234 napisał:

Naprawdę?

A co takiego głupiego napisałem?

Że "grający" switch to bzdura?

Przecież to prawda 😄

Switch nie gra bo jak mia by to robić  ,ale wpływa na dzwięk tak wyraźnie że uslyszy to każdy bez wyjątku

41 minut temu, folab napisał:

ale wpływa na dzwięk tak wyraźnie

Jak ktoś ma bogatą wyobraźnię, potrafi się nią zasugerować ......

to wszystko jest możliwe.

Realnie to jest, łagodnie mówiąc typowy mit.

8 minut temu, bum1234 napisał:

Jak ktoś jest teoretykiem fantastą to każdą teorię (jak tą o braku wpływu sieci na streaming) uzna bez sprawdzenia i będzie powtarzał jak prawdę objawioną...

a tymczasem nie dość że słychać, to jeszcze niektórzy już próbują mierzyć:

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Panowie, to wątek o Zen Stream 😉 Dlatego wrócę do tematu i zapytam Was, jak zaimplementować Amazon Music do Zena? Podobno lepiej gra niż Tidal connect.

Dziękuję 👍

2 godziny temu, StachMuszel napisał:

Podobno lepiej gra niż Tidal connect.

Bzdury. Wszystkie platformy grają tak samo jeśli jest ten sam materiał. 

W dniu 17.10.2024 o 21:56, bum1234 napisał:

Jak ktoś ma bogatą wyobraźnię, potrafi się nią zasugerować ......

to wszystko jest możliwe.

aż dziwne że ten świat się rozwija skoro na świecie jest tak dużo osób o bardzo ograniczonych horyzontach myślowych ,tysiące potwierdza że coś dziala a taki uparcie twierdzi że to nie możliwe

7 godzin temu, Piopio napisał:

Bzdury. Wszystkie platformy grają tak samo jeśli jest ten sam materiał. 

czasem sie zastanawiam po kupujesz dobry sprzęt skoro tak nie wiele słyszysz 

1 godzinę temu, folab napisał:

aż dziwne że ten świat się rozwija skoro na świecie jest tak dużo osób o bardzo ograniczonych horyzontach myślowych ,tysiące potwierdza że coś dziala a taki uparcie twierdzi że to nie możliwe

aż dziwne że ten świat się rozwija skoro na świecie jest tak dużo osób o bardzo ograniczonych horyzontach myślowych, którzy wierzą w gusła tak jak wierzono w średniowieczu

2 godziny temu, folab napisał:

tysiące potwierdza że coś dziala a taki uparcie twierdzi że to nie możliwe

Miliony wierzą w Boga ale to nie jest dowód na istnienie Boga ...

2 godziny temu, folab napisał:

czasem sie zastanawiam po kupujesz dobry sprzęt skoro tak nie wiele słyszysz 

Słyszę to co realnie słychać. A nie fantazjuję. 

15 godzin temu, Piopio napisał:

Miliony wierzą w Boga ale to nie jest dowód na istnienie Boga ...

Słyszę to co realnie słychać. A nie fantazjuję. 

Prawda, podobnie miliony myślą ze są inteligentni i coś wiedzą a to przecież nie jest żaden dowód na ich inteligencję czy wiedzę.  Niektórzy nawet wierzą że  z pustego można nalać i te swoją wiarę przedstawiają jak obowiązująca naukę. 

Szanowni Panowie i Panie dopóki będziecie podatni na dewaluacje waszych odczuć wrażeń i doświadczeń zamiast sobie w pełni zaufać w tym względzie i będziecie próbowali stronę która Wami celowo i perfidnie manipuluje przekonywać na swoją mańkę , ten shit się nigdy nie skończy...  Zaufania do siebie, niepoddawania się manipulacjom , świadomości własnej wartości niezależnej od tak zwanej wiedzy życzę Wszystkim.

Na tym polega istota całego forum że przecież ludzie nie wiedzą co chcą. 

Ile to razy byłem świadkiem odsłuchu klienta który nawet wybrał dwie skrajne propozycje i słyszą różnicę ale nie był w stanie wybrać pomiędzy nimi.

Każdy w obecnym czasie chce kupić najlepiej w danej cenie mieć po prostu świadomość że wybrało się sprzęt najlepszy. 

A tak się nie da bo nie ma czegoś takiego. Albo sprzęt będzie gorzej wykonany albo będzie miał gorszą funkcjonalność albo nie będzie nam odpowiadał z różnych innych powodów. 

I mówię tutaj dokładnie o każdej branży

Witam, mam mały problem z IFI Zen Stream, mianowicie na ustawieniach na 5 DLNA działała aplikacja IFI Stream po przełączeniu na 3 czyli Tidal nie działa aplikacja. Niby nic wielkiego ale z aplikacji mogę wyłączyć stream i wybrać źródło dźwięku pomiędzy USB a coaxial. 

Dodam, że po przełączeniu na Tidal czyli 3 nie parowałem urządzenia na nowo, tylko działa na ustawieniach pierwotnych z WIFI.

6 minut temu, polska_panda napisał:

Witam, mam mały problem z IFI Zen Stream, mianowicie na ustawieniach na 5 DLNA działała aplikacja IFI Stream po przełączeniu na 3 czyli Tidal nie działa aplikacja. Niby nic wielkiego ale z aplikacji mogę wyłączyć stream i wybrać źródło dźwięku pomiędzy USB a coaxial. 

Dodam, że po przełączeniu na Tidal czyli 3 nie parowałem urządzenia na nowo, tylko działa na ustawieniach pierwotnych z WIFI.

To że działała ci aplikacja to jest ogólnie cud. 

90 procent użytkowników ona nie działa 

Do tidala masz tidal connect. Niepotrzebna ci aplikacja. Nie ma za co

Dzięki, nie będę się już męczył 😉 Czekam jeszcze na stały adres IP zobaczymy, może wówczas będzie bezbłędnie, taki test z IP.

Jeśli będziesz miał stałe IP to faktycznie na to urządzenie możesz wejść z poziomu przeglądarki. I korzystać zamiast aplikacji. 

Chociaż tak się zastanawiam czy stały IP ma tutaj znaczenie... Nie wiem.

Bo tego i tak chyba widzisz jako jedną ze składowych urządzeń routera. 

Tak czy siak jeżeli masz zamiar korzystać z tidala to polecam connect

Godzinę temu, polska_panda napisał:

Dzięki, nie będę się już męczył 😉 Czekam jeszcze na stały adres IP zobaczymy, może wówczas będzie bezbłędnie, taki test z IP.

Nawet przy Dhcp ten adres wewnetrzny  zazwyczaj zostaje i nie ma nic wspolnegobz zewnetrznym stalym. Odpal np na PC advanced IP scanner i będziesz miał IP, masz go też w menu Ifi. 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

W dniu 25.10.2024 o 16:14, Piotr Sonido napisał:

Jeśli będziesz miał stałe IP to faktycznie na to urządzenie możesz wejść z poziomu przeglądarki. I korzystać zamiast aplikacji

Stałe IP nie ma tu nic do rzeczy.

• Pokaż nowe odpowiedzi