Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, StachMuszel napisał:

Co znaczy, "po przełączeniu na Tidal"?

Ja tak miałem, jak przełączałem wyjście i nie zapisałem.

W trybach z tyłu zapewne. 

No ale jak nie zapiszesz no to zrozumiałe. Ale tak sam z siebie?

5 godzin temu, polska_panda napisał:

Niestety u mnie tak się dzieje i to dosyć często, muszę wyłączać i włączać urządzenie żeby się nie przełączył na Coaxial. Dodam, że mam podłączony tylko kabel USB.

Nie no to w takim razie tym masz zepsute coś.

26 minut temu, Piotr Sonido napisał:

W trybach z tyłu zapewne. 

No ale jak nie zapiszesz no to zrozumiałe. Ale tak sam z siebie?

Nie no to w takim razie tym masz zepsute coś.

Zrobię twardy reset i jeszcze raz sparuję IFI na Tidalu, może będzie ok. Cenna wskazówka wpierw DAC, potem IFI. 

23 minuty temu, polska_panda napisał:

Zrobię twardy reset i jeszcze raz sparuję IFI na Tidalu, może będzie ok. Cenna wskazówka wpierw DAC, potem IFI. 

Po co reset, zrób tak jak chłopaki napisali najpierw włącz dac a dopiero potem ifi stream.

Serio to może mieć znaczenie? 

Ja akurat przetwornika wtedy w ogóle nie gasiłem więc stąd pytanie. 

Ogólnie nie gaszę dac jeśli nie trzeba

3 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Serio to może mieć znaczenie? 

Ja akurat przetwornika wtedy w ogóle nie gasiłem więc stąd pytanie. 

Ogólnie nie gaszę dac jeśli nie trzeba

Przy zmianie kabla usb na coax i odwrotnie u mnie wychodzi, że ma znaczenie 🙂 Ja znów nie wyłączam ifi 😉 Jeden z moich dac z racji, że nie ma standby również cały czas jest włączony.

Hmm ciekawe. 

Jeśli wrócę do ifi a nie wykluczam tego bo jego brzmienie bardzo mi odpowiadało A można go też dostać w bardzo sensownym budżecie to sprawdzę to

14 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Hmm ciekawe. 

Jeśli wrócę do ifi a nie wykluczam tego bo jego brzmienie bardzo mi odpowiadało A można go też dostać w bardzo sensownym budżecie to sprawdzę to

Znajomy ostatnio kupił w q21 po zwrocie od klienta za 1199 zł. Oczywiście z pełną gwarancją.

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Serio to może mieć znaczenie

Piotruś, to ma znaczenie 😉

Jeśli mamy włączony DAC po USB, to włączając Ifi Zena, on przeszukuje peryferia i widząc podłączonego coś po USB, przełącza się na niego. 

1 minutę temu, folab napisał:

To jak,mój IFI się zepsuł że jak kiedyś było nie odtwarza w wysokiej rozdzielczości z Tidal czy może ktoś ma podobnie ?

Ja musiałem (stan na wczoraj) ograniczyć Tidala do hifi 44/16. Na wyższych mi strasznie rwał. Nie dało się słuchać. 

3 minuty temu, StachMuszel napisał:

Ja musiałem (stan na wczoraj) ograniczyć Tidala do hifi 44/16. Na wyższych mi strasznie rwał. Nie dało się słuchać. 

Mi nie odtwarza ,ustawień nie zmieniałem

Widzę dwie możliwości , albo Tidal nadaje teraz wyłącznie 16/44 niezależnie od tego co sugeruje ,albo coś padło w IFI

Nie nadaje. Mój Dac to max 24/96 i powyżej bez resamplingu z Tidala jest cisza. 

5 minut temu, folab napisał:

Widzę dwie możliwości , albo Tidal nadaje teraz wyłącznie 16/44 niezależnie od tego co sugeruje ,albo coś padło w IFI

Zerknij do apki Tidal czy masz ustawioną jakość MAX. Może coś się przy którejś aktualizacji przestawiło.

8 godzin temu, maciek1 napisał:

Hmmm... Sprawdziłem na niezawodnym Roger waters Amused to death. 24/192 bez cięcia...

Maćku, od jakiego dostawcy masz Internet?

11 godzin temu, LukRin napisał:

Znajomy ostatnio kupił w q21 po zwrocie od klienta za 1199 zł. Oczywiście z pełną gwarancją.

Bardzo dobry deal.

10 godzin temu, StachMuszel napisał:

Piotruś, to ma znaczenie 😉

Jeśli mamy włączony DAC po USB, to włączając Ifi Zena, on przeszukuje peryferia i widząc podłączonego coś po USB, przełącza się na niego. 

Rozumiem rozumiem. 

I jak mówię akceptuje. Pojawia się zatem pytanie po co to się ustawia zatem.

U mnie odtwarza  wszystko  16/44  ,świeci się żóta dioda i dac też tyle pokazuje.       OOOO ,WŁAŚNIE SIĘ NAPRAWIŁO !!!!

Edytowane przez folab
Godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

I jak mówię akceptuje. Pojawia się zatem pytanie po co to się ustawia zatem

U mnie to jest tak, że jak pierwszy raz zapiszę ustawienie USB, to później wybiera już automatycznie.  Czyli jak kabel usb jest odłączony przy bootowaniu zena, to sygnał jest kierowany na coax. Jak podłącze USB przy bootowaniu, to wybierze USB.

Priorytetem będzie zawsze USB, jest to port który rozpozna, że coś ma podłączone, w przeciwieństwie do coax. Jak podłączysz oba kable, czyli USB i coax, to zawsze zagra USB.

Edytowane przez StachMuszel
1 godzinę temu, StachMuszel napisał:

Maćku, od jakiego dostawcy masz Internet?

Oj... Taki nasz wiejski, malutki, ale sprawny. Ale zobaczymy (posłuchamy), czy się kiedyś nie wywali na tych plikach.

Edytowane przez maciek1
13 godzin temu, LukRin napisał:

Tylko trzeba do tego doliczyć sensowny zasilacz czyli jeszcze jakieś 350 zł. Co nie zmienia faktu że to bardzo dobra cena.

51 minut temu, StachMuszel napisał:

U mnie to jest tak, że jak pierwszy raz zapiszę ustawienie USB, to później wybiera już automatycznie.  Czyli jak kabel usb jest odłączony przy bootowaniu zena, to sygnał jest kierowany na coax. Jak podłącze USB przy bootowaniu, to wybierze USB.

Priorytetem będzie zawsze USB, jest to port który rozpozna, że coś ma podłączone, w przeciwieństwie do coax. Jak podłączysz oba kable, czyli USB i coax, to zawsze zagra USB.

Tak, zgadzam się wczoraj to sprawdziłem, gdyż zawsze miałem podłączone dwa kable i mimo przełączenia w aplikacji ifi na Coaxial i tak podawał domyślnie z USB.

4 godziny temu, StachMuszel napisał:

Rozumiem. Dziękuję.

Czy ktoś się orietnował w temacie czy Wiim Ultra jako streamer i tylko jako streamer może być tak samo dobrym źródłem jak IFI Zen Stream? 

13 minut temu, Paweł Wieczorek napisał:

Czy ktoś się orietnował w temacie czy Wiim Ultra jako streamer i tylko jako streamer może być tak samo dobrym źródłem jak IFI Zen Stream? 

Połącz po USB zastosuj izolację galwaniczną USB i masz najlepszy na świecie transport. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

bzdura totalna ,sprawdzone 

Bzdurą to są Twoje fantazje. Jak można tak ignorować technikę. W głowie mi się to nie mieści. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

1 minutę temu, Piopio napisał:

Bzdurą to są Twoje fantazje. Jak można tak ignorować technikę. W głowie mi się to nie mieści. 

Mam ubaw czytając twoje komentarze ,na szczęscie to co proponujesz to tanie rozwiazania i gdy się nie sprawdzą ,bo się nie sprawdzą ,można zastosować coś na poważnie 

Mam ubaw czytając twoje komentarze ,na szczęscie to co proponujesz to tanie rozwiazania i gdy się nie sprawdzą ,bo się nie sprawdzą ,można zastosować coś na poważnie 

A mnie żal takich ignorantów technicznych jak Ty. 

• Pokaż nowe odpowiedzi