Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

27 minut temu, maciek1 napisał:

Teraz nie jestem przy komputerze. Ale skoro zwrócony jak chyba napisałeś to w sumie zbędne to dla Ciebie. 

27 minut temu, maciek1 napisał:

Teraz nie jestem przy komputerze. Ale skoro zwrócony jak chyba napisałeś to w sumie zbędne to dla Ciebie. 

zgłosiłem zwrot, paczkę nadam jutro

Godzinę temu, piotrek7 napisał:

Albo coś działa niezawodnie albo jest wadliwe

Tak jak Auralic Altair G 2.2 za 27 tysięcy złotych. Jest o tym temat w Hi-End.

1 godzinę temu, maciek1 napisał:

Poszło na prv.

kolega bardzo dziękuję !!! po wgraniu nowego softu streamer działa, od razu połączył się z siecią i działa. Pierwsze wrażenie po odpaleniu Tidal - mega, spora różnica do obecnego wiim mini. Bardzo dziękuje

13 minut temu, Arthuro napisał:

kolega bardzo dziękuję !!! po wgraniu nowego softu streamer działa, od razu połączył się z siecią i działa. Pierwsze wrażenie po odpaleniu Tidal - mega, spora różnica do obecnego wiim mini. Bardzo dziękuje

Nie ma sprawy. Bardzo proszę. Cieszę się. Forum może także do tego służyć. 🙂

Możesz opisać te różnice w brzmieniu? Jak były podłączone obydwa urządzenia?
W dniu 11.01.2025 o 22:59, maciek1 napisał:

Nie ma sprawy. Bardzo proszę. Cieszę się. Forum może także do tego służyć. 🙂

No Maćku, jesteś teraz naszm "Ifi Support" 😉👍

Pozdrawiam. 

Edytowane przez StachMuszel
16 minut temu, StachMuszel napisał:

No Maćku, jesteś teraz naszm "Ifi Support" 😉👍

Pozdrawiam. 

Cała przyjemność po mojej stronie:) Dzięki. Pozdrawiam również. A co przygód z ifi to miałem jedna poważną, ale dotyczyła DAC zen signature zero. Po prostu wejście usb odmówiło współpracy po prawie dwóch latach. Myślałem, może tak zostawić, skoro reszta chodzi? Ale może jednak nie? skontaktowałem się z supportem. Kontakt jak zwykle świetny. Proszą, żeby go im podesłać, niestety na mój koszt (w sumie nie dopytywałem). Więc paczuszka do Holandii, przepraszam Niderlandów poszła, śledzenie, kontakt jest. Po kilku dniach informacja, że dostanę nowy DAC i tyle. Można? Można:) Teraz czekam. Niebawem powinien być. A jak wiesz teraz zabawiam się Marantzem cd6007 i coraz bardziej mi się on podoba...

Tak z ciekawości zapytam A czemu do Niderlandów a nie do Wielkiej Brytanii oni tam mają jakiś europejskie centrum logistyczne? 

Faktycznie te firmy z wysp mają takie bardzo dobre wsparcie nawet na odległość. Bardzo pozytywnie już lata temu podeszli u mnie z kolei w tematyce arcama. 

35 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Tak z ciekawości zapytam A czemu do Niderlandów a nie do Wielkiej Brytanii oni tam mają jakiś europejskie centrum logistyczne? 

Faktycznie te firmy z wysp mają takie bardzo dobre wsparcie nawet na odległość. Bardzo pozytywnie już lata temu podeszli u mnie z kolei w tematyce arcama. 

W sumie nie wiem:) Adres na fakturze (stamtąd sprowadzałem) był z Niderlandów. Luc z działu support, nie wiedząc o fakturze wskazał taki sam, zgodny z tym z faktury.

19 godzin temu, przmor napisał:
W dniu 11.01.2025 o 22:44, Arthuro napisał:

Możesz opisać te różnice w brzmieniu? Jak były podłączone obydwa urządzenia?

Oczywiście, najlepszy rezultat daje Roon, bardziej rozdzielczy, więcej informacji, jeżeli chodzi o Tidal to trosze przesadziłem, na spokojnie wczoraj siedziałem słuchałem i powiem szczerze że jako transport ifi i wiim mini  nie słyszę różnicy (nie wliczając Roon). Fakt ifi czyta większe formaty i tutaj jest ciut lepiej, ale przy tych samych wartościach na obu urządzeniach nie słychać różnicy 

50 minut temu, Arthuro napisał:

Oczywiście, najlepszy rezultat daje Roon, bardziej rozdzielczy, więcej informacji, jeżeli chodzi o Tidal to trosze przesadziłem, na spokojnie wczoraj siedziałem słuchałem i powiem szczerze że jako transport ifi i wiim mini  nie słyszę różnicy (nie wliczając Roon). Fakt ifi czyta większe formaty i tutaj jest ciut lepiej, ale przy tych samych wartościach na obu urządzeniach nie słychać różnicy 

Możesz opisać z jakich elementów składa się twój system ?

35 minut temu, LukRin napisał:

Możesz opisać z jakich elementów składa się twój system ?

Wzmacniacz lampowy Yaqin 23s, dac Topping E70, kolumny Pylon Opał 23 i okablowanie Nordost 

16 minut temu, Arthuro napisał:

Wzmacniacz lampowy Yaqin 23s, dac Topping E70, kolumny Pylon Opał 23 i okablowanie Nordost 

Zastanawiam się czy ograniczeniem, że nie różnicuje transportów jest twój tor (poziom jego) czy tak wspaniały jest wiim mini 😉 U mnie jako transport ifi stream zdecydowanie lepiej zagrał niż bluesound node n130 po modzie.

37 minut temu, LukRin napisał:

Zastanawiam się czy ograniczeniem, że nie różnicuje transportów jest twój tor (poziom jego) czy tak wspaniały jest wiim mini 😉 U mnie jako transport ifi stream zdecydowanie lepiej zagrał niż bluesound node n130 po modzie.

Słyszę każdą różnicę, jak zmienię czy kable czy dac, w temacie streamera mam wiim mini, próbowałem fiio sr11 grał ładnie ale tylko Roon bo obsługuje albo AirPlay albo Roon. Ifi ciut gorzej w Roon niż fiio, ale znowu więcej formatów oferuje. 

7 minut temu, Arthuro napisał:

Słyszę każdą różnicę, jak zmienię czy kable czy dac, w temacie streamera mam wiim mini, próbowałem fiio sr11 grał ładnie ale tylko Roon bo obsługuje albo AirPlay albo Roon. Ifi ciut gorzej w Roon niż fiio, ale znowu więcej formatów oferuje. 

To tylko się cieszyć, że tani streamer lepiej gra od ifi stream. U mnie niestety to się nie sprawdza.

20 minut temu, LukRin napisał:

To tylko się cieszyć, że tani streamer lepiej gra od ifi stream. U mnie niestety to się nie sprawdza.

Nie wiem czy cieszyć, jak można lepiej - po też zakupiłem. W niczym nie bronię wiim, ale słyszałem opinie że wiim ultra i wiim mini tylko jako streamer nie ma różnicy w jakości a w cenie jednak jest

6 minut temu, Arthuro napisał:

Nie wiem czy cieszyć, jak można lepiej - po też zakupiłem. W niczym nie bronię wiim, ale słyszałem opinie że wiim ultra i wiim mini tylko jako streamer nie ma różnicy w jakości a w cenie jednak jest

Używasz ifi stream ze standardowym zasilaczem ? Jak tak to może tu jest pies pogrzebany.

8 minut temu, LukRin napisał:

Używasz ifi stream ze standardowym zasilaczem ? Jak tak to może tu jest pies pogrzebany.

Tak, ale zamówiłem ifi power 2 i jutro przyjdzie więc jeszcze chcę mu dać szansę 

35 minut temu, LukRin napisał:

Podłączenie zasilacza liniowego do iFi wyraźnie poprawia dźwięk. Pudełkowy zasilacz nie pokazuje w pełni możliwości Streama. Tylko żeby być sprawiedliwym trzeba dać takie zasilanie do obu urządzeń i wtedy je posłuchać.

Godzinę temu, spokojnie napisał:

Podłączenie zasilacza liniowego do iFi wyraźnie poprawia dźwięk. Pudełkowy zasilacz nie pokazuje w pełni możliwości Streama. Tylko żeby być sprawiedliwym trzeba dać takie zasilanie do obu urządzeń i wtedy je posłuchać.

Z tego co widziałem zasilacz ma kilka końcówek w tym przejście na USB c także wypróbuje również w wiim mini

2 minuty temu, Arthuro napisał:

Z tego co widziałem zasilacz ma kilka końcówek w tym przejście na USB c także wypróbuje również w wiim mini

O! I to będzie miarodajne 👍

10 minut temu, spokojnie napisał:

W tym systemie może tak, ale już droższym wyniki mogą być zgoła inne. Niestety czym droższy cały system tym bardziej różnicuje źródło.

Edytowane przez LukRin
7 minut temu, LukRin napisał:

W tym systemie może tak, ale już droższym wyniki mogą być zgoła inne. Niestety czym droższy cały system tym bardziej różnicuje źródło.

To prawda. I stąd chyba tak spolaryzowane opinie o np. Wiim Ultra. Inaczej się to wpisuje w setup budżetowy, a inaczej w wyższą półkę. A jak ktoś wcześniej przez BT puszczał to już całkiem jest w niebie. 

Na lepszym systemie lepszy transport pokaże swoje możliwości w pełni, a na słabszym będzie ograniczony przez resztę klocków. Słabszy transport na obu zagra do granic swoich możliwości.

I co mi się jeszcze nasunęło... Użycie Roona do testowania transportu budzi moje wątpliwości. Roon ma swoje EQ i swoją sygnaturę brzmienia, to fałszuje natywne brzmienie urządzenia.

24 minuty temu, spokojnie napisał:

co mi się jeszcze nasunęło... Użycie Roona do testowania transportu budzi moje wątpliwości. Roon ma swoje EQ i swoją sygnaturę brzmienia, to fałszuje natywne brzmienie urządzenia.

DSP Roona nie jest obligatoryjne.

Pliki nieświeze grac dobrze nie beda, i tyle.

3 godziny temu, spokojnie napisał:

To prawda. I stąd chyba tak spolaryzowane opinie o np. Wiim Ultra. Inaczej się to wpisuje w setup budżetowy, a inaczej w wyższą półkę. A jak ktoś wcześniej przez BT puszczał to już całkiem jest w niebie. 

Na lepszym systemie lepszy transport pokaże swoje możliwości w pełni, a na słabszym będzie ograniczony przez resztę klocków. Słabszy transport na obu zagra do granic swoich możliwości.

I co mi się jeszcze nasunęło... Użycie Roona do testowania transportu budzi moje wątpliwości. Roon ma swoje EQ i swoją sygnaturę brzmienia, to fałszuje natywne brzmienie urządzenia.

O ile używasz tego EQ ja nie korzystam na żadnym z urządzeń 

4 godziny temu, spokojnie napisał:

W zeszłym roku testowałem sporo kabli głośnikowych i rca i każdy zmieniał brzmienie w moim systemie, więc chyba do najsłabszych nie należy 

7 godzin temu, Arthuro napisał:

Zapewne podłączasz ifi po optyku di daca. Spróbuj może po usb, ja w ten sposób odczulem duza zmianę.

3 minuty temu, Robert Kalifornia napisał:

Zapewne podłączasz ifi po optyku di daca. Spróbuj może po usb, ja w ten sposób odczulem duza zmianę.

Nie da się 😉

44 minuty temu, Arthuro napisał:

O ile używasz tego EQ ja nie korzystam na żadnym z urządzeń 

W zeszłym roku testowałem sporo kabli głośnikowych i rca i każdy zmieniał brzmienie w moim systemie, więc chyba do najsłabszych nie należy 

Pianocraft też mi zmieniał brzmienie po zmianie okablowania 😉 To nie o to chodzi, na pewnym poziomie przekaz jest upraszczany mniej detali itd. Jutro potestujesz i będziesz mądrzejszy czy lepszy zasilacz wpłynie na jakość. Tylko to i tak będzie impulsowy a nie liniowy zasilacz.

• Pokaż nowe odpowiedzi