Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, stdanielo napisał:

Hej, też mam proste, a mimo wszystko nie daje rady, poczyściłem dysk ze wszystkich plików nie będących plikami audio i nadal to samo, przywróciłem IFI do ustawień fabrycznych i się zbrickował. Szczerze powiem, to masakra ten sprzęt. Jak się uda go odbrickować to leci na sprzedaż.  

No to jest urządzenie które jak działa to się nie rusza :l

Ale wiem w twoim przypadku była szansa.

No średnio 

3 godziny temu, J4Z napisał:

Próbowaliście dzielić na partycje, czy nie? Może będzie widzieć jako kilka pamięci.

Nie miałem partycji.

3 godziny temu, StachMuszel napisał:

Maćku, masz jak najbardziej rację! Tak jak napisałem, nie używam Zena nic ponad tradycyjny streaming Tidal connect, dlatego nie narzekam, ale rozumiem rozterki i złość innych kolegów z forum.

A z tym tidalem też bywało różnie. U mnie akurat dobrze działał.

8 minut temu, StachMuszel napisał:

Panowie,  czy po tych kilku aktualizacjach Tidala, nadal podczas odtwarzania, pasek postępu stoi u Was w miejscu?

Zdarza się niestety... Czekamy:)

W dniu 12.05.2024 o 18:29, jaszcze1 napisał:

Jeśli komuś się zatrzymuje pasek i nie pokazuje kolejnego utworu tylko apka Tidala się jakby zawiesza, to niech wejdzie w ustawienia, aplikacje , tidal i włączy odpowiednie uprawnienia przy działaniu w tle i usypianiu, bo przy aktualizacji chyba się to przestawiło. U mnie, było poprzestawiane, poprawiłem i na razie działa bez zawieszania aplikacji.

Zrobiłem jak wyżej i to pomogło.

31 minut temu, lemo napisał:

Zrobiłem jak wyżej i to pomogło.

U mnie nie pomogło, ale nic nie było "poprzestawiane". Wyczyściłem pamięć, zobaczymy:)

W dniu 1.06.2024 o 18:21, stdanielo napisał:

dysk podłączony przez USB

Problemem może być format dysku ,jak masz  sformatowany ten dysk ?

Druga sprawa,to zasilanie dysku .Jak jest to dysk ,który pobiera więcej prądu niż jest w stanie dostarczyć iFi ,to może się w pewnym momencie skanowania dysku zawieszać.

Sugerowany format to Fat 32 ,z tego co podaje iFi.

W dniu 9.06.2024 o 08:30, StachMuszel napisał:

Panowie,  czy po tych kilku aktualizacjach Tidala, nadal podczas odtwarzania, pasek postępu stoi u Was w miejscu?

Tak. Wquunia mnie to niemiłosiernie.

A czy użytkownicy raportują to do Tidala? Ba zawsze jak ja do nich piszę to wydaje mi się, że jestem jedyny i gadają ze mną jak z wariatem...

8 godzin temu, whir napisał:

Tak. Wquunia mnie to niemiłosiernie.

A czy użytkownicy raportują to do Tidala? Ba zawsze jak ja do nich piszę to wydaje mi się, że jestem jedyny i gadają ze mną jak z wariatem...

A co się dziwisz jeżeli problem występuje na ifi a nie po stronie tidala. 

51 minut temu, Piotr Sonido napisał:

A co się dziwisz jeżeli problem występuje na ifi a nie po stronie tidala. 

Postęp paska to akurat problem Tidala - na bluetooth dokładnie tak samo się zachowuje.

16 minut temu, maciek1 napisał:

Postęp paska to akurat problem Tidala - na bluetooth dokładnie tak samo się zachowuje.

Moment. A czy na wiimie to nie działa prawidłowo? Nie pamiętam teraz. Jeśli tak to wybaczcie. 

12 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Moment. A czy na wiimie to nie działa prawidłowo? Nie pamiętam teraz. Jeśli tak to wybaczcie. 

Ale to chyba też nie u wszystkich tak się zacina? Może konflikt z Androidem, telefonem itp?

18 minut temu, maciek1 napisał:

Ale to chyba też nie u wszystkich tak się zacina? Może konflikt z Androidem, telefonem itp?

Nie przewijam utworów jak już słucham wiem mi nie przeszkadza

W dniu 9.06.2024 o 09:33, baltfan napisał:

Problemem może być format dysku ,jak masz  sformatowany ten dysk ?

Druga sprawa,to zasilanie dysku .Jak jest to dysk ,który pobiera więcej prądu niż jest w stanie dostarczyć iFi ,to może się w pewnym momencie skanowania dysku zawieszać.

Sugerowany format to Fat 32 ,z tego co podaje iFi.

To nie ten problem, na volumio stawał dokładnie w tym samym miejscu, na tym samym albumie. Tam pamiętam, że rozwiązałem ten problem przez zwiększenie rozmiaru pliku bazy danych, ale tam dało się dojść przez shell i jakoś to działało. Minęły lata, a problem pozostał. Szkoda.

22 minuty temu, stdanielo napisał:

w tym samym miejscu, na tym samym albumie

Ja bym ten album usunął z tego dysku i spróbował jeszcze raz przeskanować. Może być jakiś znacznik w tagach,który blokuje proces. Plik można przerzucić na inny nośnik i sprawdzić co tam jest.

2 godziny temu, baltfan napisał:

Ja bym ten album usunął z tego dysku i spróbował jeszcze raz przeskanować. Może być jakiś znacznik w tagach,który blokuje proces. Plik można przerzucić na inny nośnik i sprawdzić co tam jest.

Nawet usunąłem 4 kolejne albumy, skanuje dalej i staje po kolejnych 4, po prostu jakby miejsce w bazie się kończyło. Z dysku usunąłem wszystko co nie jest plikiem muzycznym, zostały tylko pliki audio. To wbudowane volumio jest problematyczne niestety.

6 minut temu, stdanielo napisał:

Nawet usunąłem 4 kolejne albumy, skanuje dalej i staje po kolejnych 4, po prostu jakby miejsce w bazie się kończyło. Z dysku usunąłem wszystko co nie jest plikiem muzycznym, zostały tylko pliki audio. To wbudowane volumio jest problematyczne niestety.

Trzymam kciuki, ale chyba szkoda czasu...

33 minuty temu, stdanielo napisał:

U mnie Stream 205 GB, 8 tys. plików i 730 folderów na NAS indeksuje bez problemu. Nie wiem czy to dużo czy mało w porównaniu do Twoich zasobów.

Przy jakich wartościach pojawia Ci się problem?

7 minut temu, spokojnie napisał:

U mnie Stream 205 GB, 8 tys. plików i 730 folderów na NAS indeksuje bez problemu. Nie wiem czy to dużo czy mało w porównaniu do Twoich zasobów.

Przy jakich wartościach pojawia Ci się problem?

A jaki jest duży dysk? U mnie problemy były z 1TB

W dniu 11.06.2024 o 08:35, Piotr Sonido napisał:

Nie przewijam utworów jak już słucham wiem mi nie przeszkadza

Problem w tym, że zawiesza sie też na danym utworze. Więc jak chcesz sprawdzić  o leci to po np 4 utworach to widzisz cały czas ten 1. Dajesz strzałkę na następny to wrzuca Ci 2, a nie 5. 

26 minut temu, whir napisał:

Problem w tym, że zawiesza sie też na danym utworze. Więc jak chcesz sprawdzić  o leci to po np 4 utworach to widzisz cały czas ten 1. Dajesz strzałkę na następny to wrzuca Ci 2, a nie 5. 

U mnie czyszczenie pamięci jak na razie pomogło 

14 godzin temu, whir napisał:

No to jest problem.

U mnie działało na 1TB dysku. I chyba był zapisane w NTFS wtedy.

15 godzin temu, StachMuszel napisał:

Jest aktualizacja Tidala for Android 2.116.1.1198.27, ale jak działa jeszcze nie sprawdziłem.

Stachu, skąd masz tyle cyferek? U mnie pokazuje tylko wersja: 2.116.1

Godzinę temu, maciek1 napisał:

Stachu, skąd masz tyle cyferek? U mnie pokazuje tylko wersja: 2.116.1

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Maćku, te cyferki są z Tidala 😉

Na dole screena👍

Ukryta Zawartość

35 minut temu, StachMuszel napisał:

Ukryta Zawartość

Maćku, te cyferki są z Tidala 😉

Na dole screena👍

A ja szukam w aplikacji:))) Dzięki. Znalazłem:)

Ukryta Zawartość

W dniu 12.06.2024 o 17:05, StachMuszel napisał:

Jest aktualizacja Tidala for Android 2.116.1.1198.27, ale jak działa jeszcze nie sprawdziłem.

Mam już tą aktualizajcę i niestety w tej sprawie nic nie wniosła.

• Pokaż nowe odpowiedzi