Skocz do zawartości
IGNORED

Ifi Zen Stream

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, maciek1 napisał:

To jakaś świeci, czy nie? 

tylko power i nic poza tym, przy resetowaniu dwie duże na czerwono i po jakimś czasie gasną i to tyle co to urządzenie robi. nie moszna się z nim połączyć w żaden sposób

1 minutę temu, Arthuro napisał:

tylko power i nic poza tym, przy resetowaniu dwie duże na czerwono i po jakimś czasie gasną i to tyle co to urządzenie robi. nie moszna się z nim połączyć w żaden sposób

A jak się chcesz łączyć?

A jak się chcesz łączyć?

urządzenie jeżeli jest gotowe do pracy czyli żeby się z nim połączyć dioda po lewej musi świecić się na czerwono chyba ze łan podpięty to odrazu jest połączenie. U mnie nie ma nic po za diodą power.

2 minuty temu, baltfan napisał:

nie działa w ten sposób

Po kablu na początek będzie miał prościej i pewniej.

nie działa, tak jak pisałem wyżej, reaguje tylko na reset i wyłącznie ale to muszę długo trzymać guzik co uważam ze też nie jest normalny;ne

3 minuty temu, Arthuro napisał:

urządzenie jeżeli jest gotowe do pracy czyli żeby się z nim połączyć dioda po lewej musi świecić się na czerwono chyba ze łan podpięty to odrazu jest połączenie. U mnie nie ma nic po za diodą power.

nie działa w ten sposób

nie działa, tak jak pisałem wyżej, reaguje tylko na reset i wyłącznie ale to muszę długo trzymać guzik co uważam ze też nie jest normalny;ne

2 minuty temu, Arthuro napisał:

chyba ze łan podpięty

Ja bym spróbował podłączyć po LAN .

Zasilacz masz sprawdzony,wystarczy ,że nie daje odpowiedniego napięcia i maszyna nie ruszy.

Po podłączeniu kabla włącza się zasilanie i trzeba cierpliwie odczekać,aż się system uruchomi.

Na jakiś czas znikam. Przepraszam. A jak włożysz usb to pracuje? Ostatecznie spróbujesz narzędzia naprawczego. 

Teraz, maciek1 napisał:

Na jakiś czas znikam. Przepraszam. A jak włożysz usb to pracuje?

Edytowane przez maciek1
8 minut temu, maciek1 napisał:

Na jakiś czas znikam. Przepraszam. A jak włożysz usb to pracuje?

nie rozumiem ?

16 minut temu, baltfan napisał:

Ja bym spróbował podłączyć po LAN .

Zasilacz masz sprawdzony,wystarczy ,że nie daje odpowiedniego napięcia i maszyna nie ruszy.

Po podłączeniu kabla włącza się zasilanie i trzeba cierpliwie odczekać,aż się system uruchomi.

podpięte zasilaczem dostarczonym do urządzenia

Jesteś podłączony kablem LAN do routera ?

Jak tak,włącz zasilanie ,odczekaj z 5 minut i szukaj po IP w sieci IFi Zen Stream.

Adres tym razem przyzna router ,więc inny niż w manualu do wifi.

11 minut temu, baltfan napisał:

Jesteś podłączony kablem LAN do routera ?

Jak tak,włącz zasilanie ,odczekaj z 5 minut i szukaj po IP w sieci IFi Zen Stream.

Adres tym razem przyzna router ,więc inny niż w manualu do wifi.

router widzi nieznane urządzenie, ale nie można dostać się do niego, po wpisaniu adresu do paska nie można wyświetlić strony

1 minutę temu, baltfan napisał:

Jaka przeglądarka ?

safari, korzystam z apple

czytając wcześniejsze wypowiedzi, zastanawiam się czy ktoś wcześniej nie robił aktualizacji wystąpił jakiś błąd i teraz to urządzenie to cegła

Nie znam niestety zgnitego jabłka .Nie powinno być problemu.

Jeżeli iFi jest widoczny w sieci,to znaczy ,że działa . 

Niestety ,żeby go uruchomić i korzystać z niego,trzeba się do niego wbić .

1 minutę temu, baltfan napisał:

Nie znam niestety zgnitego jabłka .Nie powinno być problemu.

Jeżeli iFi jest widoczny w sieci,to znaczy ,że działa . 

Niestety ,żeby go uruchomić i korzystać z niego,trzeba się do niego wbić .

będę urządzenie zwracać ewidentnie jest coś nie tak

Jeżeli masz urządzenie widoczne w swojej sieci ,powiedzmy jako : 192.168.1.5 ,to po wpisaniu w przeglądarkę,wchodzisz w jego menu . Tylko tak da się nim sterować.

A możesz skorzystać z innego urządzenia z przeglądarką Chrome (Chromium) ?

Godzinę temu, Arthuro napisał:

Czy to uszkodzone urządzenie ?

Nie. Wszystko z nim w porządku. Kupiłeś gówno i działa adekwatnie do swej jakości. W sumie nie rozumiem jak można mimo tylu negatywnych uwag na temat działania tego urządzenia kupić to i narzekać? 

Godzinę temu, Arthuro napisał:

router widzi nieznane urządzenie, ale nie można dostać się do niego, po wpisaniu adresu do paska nie można wyświetlić strony

DAC podpięty i włączony?

1 minutę temu, Arthuro napisał:

tak

Kiedyś miałem taki objaw że router widział Streama ale strona wywalała error jak zapomniałem podpiąć DAC. Więc tutaj to nie to.

17 minut temu, spokojnie napisał:

Kiedyś miałem taki objaw że router widział Streama ale strona wywalała error jak zapomniałem podpiąć DAC. Więc tutaj to nie to.

nic nie można zrobić, urządzenie nie widoczne

38 minut temu, Arthuro napisał:

nic nie można zrobić, urządzenie nie widoczne

Ale ifi.local wpisujesz w pasek adresu? Po wpięciu kabla i w tej samej sieci komputer?

31 minut temu, maciek1 napisał:

Ale ifi.local wpisujesz w pasek adresu? Po wpięciu kabla i w tej samej sieci komputer?

tak, nie ms takiej strony. Mówię, ze żadne diody się nie świecą, nie ważne czy widoczny czy nie, ale nic się nie dzieje z nim. Nie reaguje na przycisk wyboru sieci WiFi, działa tylko przycisk power 

Edytowane przez Arthuro
8 minut temu, Arthuro napisał:

tak, nie ms takiej strony. Mówię, ze żadne diody się nie świecą, nie ważne czy widoczny czy nie, ale nic się nie dzieje z nim. Nie reaguje na przycisk wyboru sieci WiFi, działa tylko przycisk power 

A to przepraszam. Masz na niego gwarancję? Bo jeśli nie, to może warto spróbować firmowego narzędzia do naprawy ifi?

8 minut temu, maciek1 napisał:

A to przepraszam. Masz na niego gwarancję? Bo jeśli nie, to może warto spróbować firmowego narzędzia do naprawy ifi?

kupiłem na allegro, już zrobiłem zwrot. Jakie to narzędzie ?

Teraz, Arthuro napisał:

kupiłem na allegro, już zrobiłem zwrot. Jakie to narzędzie ?

To w sumie po sprawie. Trafiłeś na dziwny egzemplarz. A narzędzie to zestaw programów przysłanych mi przez ifi, kiedy pojawiły się swego czasu problemy. Czyści stare oprogramowanie i wrzuca nowe.

Żadne diody LED się nie świecą?

2 godziny temu, piotrek7 napisał:

Nie. Wszystko z nim w porządku. Kupiłeś gówno i działa adekwatnie do swej jakości. W sumie nie rozumiem jak można mimo tylu negatywnych uwag na temat działania tego urządzenia kupić to i narzekać? 

Musiałeś mocno się sparzyć do tego urządzenia Piotrze, że masz takie złe o nim zdanie. A w gruncie rzeczy to bardzo fajne urządzenie, ma swoje kaprysy, to fakt. Ale działa bez zarzutu po ostatnich aktualizacjach firmware.

17 minut temu, maciek1 napisał:

To w sumie po sprawie. Trafiłeś na dziwny egzemplarz. A narzędzie to zestaw programów przysłanych mi przez ifi, kiedy pojawiły się swego czasu problemy. Czyści stare oprogramowanie i wrzuca nowe.

jesteś w stanie podesłać i jakiś opis do tego ?

16 minut temu, StachMuszel napisał:

ma swoje kaprysy, to fakt.

Czyli jest skopane. Albo coś działa niezawodnie albo jest wadliwe 

37 minut temu, maciek1 napisał:

to może warto spróbować firmowego narzędzia do naprawy ifi?

JUCO-mlotek-slusarski-kuty-Polski-500-g

16 minut temu, Arthuro napisał:

jesteś w stanie podesłać i jakiś opis do tego ?

Teraz nie jestem przy komputerze. Ale skoro zwrócony jak chyba napisałeś to w sumie zbędne to dla Ciebie. 

• Pokaż nowe odpowiedzi