Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam kondensatorów silver mica...

arekwu

Rekomendowane odpowiedzi

Ma może ktoś na zbyciu 2 kondensatory silver mica poniżej 100pF? Jakoś nie znalazłem tego w polskich sklepach i-netowych.

Ewentualnie jakie inne mogę zastosować do pętli sprzężenia zwrotnego LM6172?

Potrzebuję ich do CD Marantza - więcej w wątku 14595

https://www.audiostereo.pl/topic/15621-szukam-kondensator%C3%B3w-silver-mica/

w RS Componets mają, ale drogo jak diabli... 1% po ok. 10zł szt.

ja z Niemiec sciągałem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale są 5% przesyłka 6.50 ojro...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

mogę rówież w RS Components zamówić bo z Krakowa jestem tylko te są droższe (ale tolerancja 1%) no i na paczki trzeba brać, wiec jak ktoś potrzebuje po 2 szt. to i tak trzeba po 5 brać...

To bym się ewentualnie pisał na 2x68pF i 2x82pF nie wiem, które będą lepsze do "odtłumienia wysokich tonów". Oryginalnie w pętli sprzęzenia OPA jest 100pF. McGyver twierdzi coby zmniejszyć 25-50%...

Przy cenie ok. 2zł / szt. mogę zakupić i te i te.

ktoś już robił ad979?

producent podaje jako bajpas równolegle dwa tantalowe kondy: 1-4.7uF oraz 0.1uF

zastanawiam się, czy nie lepiej byłoby zastosować silermic o mniejszej pojmności?

witam,

do tej pory zgłosili się (na priva):

arekwu

68pF 2szt.

82pF 2szt.

wieloch

100pF 4szt.

10pF 4szt.

22pF 4szt.

Krystian Majer

22pF 16szt.

----------------------------------------------------------------------------

piotrek608 proszę o potwierdzenie na priva: 22pF 30szt (?)

McGyver miałeś też coś podesłać...

listę zamykam w Niedziele wieczorem i zamawiam, kwoty podam po wszystkim bo będzie przeliczanie ze złtych na ojro po kursie dnia i nie wiem ile to wyjdzie...

przesyłka z Niemiec proporcjonalnie do wartości zamówienia...

Silver Mica zamówione... mam nadzieję że się nie dupnąłem w zamówieniu bo trochę tego było... :-)

a więc ceny na stronie www.tube-town.de są już brutto, a nie tak jak niektórym z was pisałem że jeszcze VAT Niemiecki (16% a 19% przy okazji... :-D)

teraz czekam na potwierdzenie zamówienia, zaksięgowanie przelewu w Moneybookers (ok. 3 dni), potem przesyłka, pewnie ze 4-5 dni i pod koniec przyszłego tygodnia powinienem mieć kondensatorki w domu...

wyślę wtedy dokładne zestawienie ile kto ma przelać i adresiki mi wtedy też podeślecie...

jak są jakieś pytania to na priva proszę...

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.