Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana silniczka w napędzie PC-E600

Piwman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam od 2 tygodniu PIANOCRAFTA E-600. Wszystko fajnie (chociaz dalej basu w kolumnach tyle co kot napłakał :( ) i zaczyna mnie martwić buczący/warczący silniczek napędu - bardziej słyszalny przy słabiej wyważonych płytach ale przy oryginałach też warczy - warczenie ma różną barwę w zależności od odtwarzanej ścieżki -najbardziej warczy przy pierwszym utworze odtwarzanym z płyty - potem już warczenie staje się mniej donośne. Już pomijam "cykanie" napędu. Dzisiaj jeden z forumowiczów był u mnie i powiedział, że sprawe powinna załatwić wymiana silniczka -czy aby na pewno?? Pozdrawiam i prosze o opinie.

O stary ale ty masz problemy...wspolczuje....trza bylo kupic wersje bez DVD(komu to potrzebne), ja bym zaniosl do servisu i wsio....A moze tak ma on pracowac ??

Pozdro i powodzenia :))

Myślałem o tym, to rzeczywiscie będzie wina silnika (niekoniecznie wyważenia), odezwij sie za jakiś czas (na poczatku marca), coś z tym trzeba zrobić. W serwisie mogą wymienić cały napęd na Twoje życzenie (bo pewnie według nich to nie będzie usterka!),a kto wie,czy nie będzie taki sam???

no właśnie, bo moja druga wieża (sony) łyka wszystko i chodzi bez szelestnie (ledwo słychać "cykanie") nawet z totalnymi syfani zza wschodniej granicy. Mam nadzieje, że wymiana silniczka załatwi sprawe. Pozdrawiam

Ciekawa sprawa. Gdy napęd chodzi np godzine non-stop to działa ciszej, po 2 godzinach, nawet przy słabo wyważnych płytach warczenia prawie nie słychać... od czego to może zależeć?? W każdym razie silniczek będe i tak wymieniał. Aha, skoro już drążę ten temat to czy da się wyeliminować albo w znacznym stopniu zniwelować to "cykanie" ?? Pozdrawiam

Dzieje sie tak dlatego,że to buczenie powoduje zwiekszone tarcie. Tarcie powoduje rozszerzenie cieplne elementów silnika i jednoczesnie ich lepsze spasowanie. Mniejsze luzy po rozgrzaniu zmniejszają poziom hałasu. Co do cykania, mozliwe,że tez da sie je zmniejszyc. Trzeba rozgrzebać mechanizm:)

Dzięki za wytłumaczenie :) Odezwe się na początku marca w tej sprawie. Jeszcze byłbym wdzięczny jakbyś przemyślał kwestie kabli glosnikowych dla mojego piano + interkonekt. Zależy mi na głębszym basie i mniej krzywkliwej górze (ale dalej tak krystalicznej :) ) no i oczywiście wszystko w rozsądnych cenach :) Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.