Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofilski Switch?

Rekomendowane odpowiedzi

19 minut temu, piorasz napisał:

Zanim kolejny raz oskarżysz kogoś o jakieś konfabulacje to spójrz najpierw w lustro.

Oskarżenie jest jak najbardziej zasadne. Napisałeś, że sprzedawałem PC za 5.000 a to kłamstwo.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

6 minut temu, Piopio napisał:

bo tam są pokazane pomiary

Jakie chcesz pomiary, zaraz ci zamieszczę ... takie które udowodnią moją dowolna tezę 🙂 .

2 godziny temu, rochu napisał:

Ten twój kolega ma może jakiś doktorat, istotne publikacje naukowe a może Nobla z fizyki, że tak podpierasz się nim przy każdej okazji?

Pytam grzecznie, bo nie wiem kto zacz.

Widze, że ponownie piopio daje ci pozytywny komentarz choć się z toba nie zgadza.

Muszę przewietrzyć mój system…

12 minut temu, pmcomp napisał:

Jest jeszcze jego teza, ze z izolatorem transport USB nie ma najmniejszego znaczenia, wszystkie graja tak samo 🙂 .

Jedni słyszą, inni nie. Dla Ciebie analog gra lepiej, dla mnie cyfra. Jak to w audio.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 godziny temu, rochu napisał:

Nie wiem czy jest obiektywny i czy zna się na rzeczy.

Nie znam gościa, nie śledzę tego co pisze.

Prawdę powiedziawszy guzik mnie obchodzi podniecanie się zasilaczami.

Ponownie pozytywny komentarz do przeciwnej tezy.

Piopio, czy z toba jest wszystko w porządku z postrzeganium rzeczywistości? Lajkujesz swoich adwersarzy którzy się z tobą nie zgadzają.

Oskarżenie jest jak najbardziej zasadne. Napisałeś, że sprzedawałem PC za 5.000 a to kłamstwo.
Nie trzymasz się tematu. Powyższe nie ma tu żadnego znaczenia.
16 minut temu, pmcomp napisał:

Jakie chcesz pomiary, zaraz ci zamieszczę ... takie które udowodnią moją dowolna tezę 🙂 .

Dziwne stosujesz argumenty jak brakuje Ci argumentów merytorycznych 😉 

13 minut temu, piorasz napisał:
17 minut temu, Piopio napisał:

Nie trzymasz się tematu. Powyższe nie ma tu żadnego znaczenia.

Owszem ma. Ja nie konfabuluję. Ty tak. 

2 minuty temu, Piopio napisał:

Dziwne stosujesz argumenty jak brakuje Ci argumentów merytorycznych 😉 

Dziecko jesteś? Skąd wiesz jakie cele przyświecają autorowi? Skąd wiesz, że to pomiary tego urządzenia, a nie innego? Skąd wiesz czy konfiguracja pomiarowa i warunki były identyczne? Łykasz jak leci jak Pelikan?

Czy w internecie jest sama prawda objawiona?

Wystarczy poczytac to forum ...

Ja z toba przestałem dyskutować na argumenty merytoryczne bo to nie ma najmniejszego sensu.

Edytowane przez pmcomp

Jest jeszcze jego teza, ze z izolatorem transport USB nie ma najmniejszego znaczenia, wszystkie graja tak samo  .
Jest jeszcze wiele tez wg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale nie wszystkie pamiętam. Wolę swoje zwoje mózgowe spożytkować na co innego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
9 minut temu, Piopio napisał:

A jak udowodnisz, że nie sprzedawałeś? Bo mamy jedynie słowo przeciwko słowu.

Edytowane przez pmcomp

18 minut temu, pmcomp napisał:

A jak udowodnisz, że nie sprzedawałeś? Bo mamy jedynie słowo przeciwko słowu.

To raczej niech @pioraszudowodni, że sprzedawałem/oferowałem w tej cenie. Skoro to on rzucił tą kwotę.

19 minut temu, pmcomp napisał:

Ja z toba przestałem dyskutować na argumenty merytoryczne bo to nie ma najmniejszego sensu.

To dyskusja z Tobą nie ma najmniejszego sensu. Stosujesz techniki manipulacyjne. Jak każdy toksyk.

Edytowane przez Piopio

To raczej niech [mention=57250]piorasz[/mention]udowodni, że sprzedawałem/oferowałem w tej cenie. Skoro to on rzucił tą kwotę.
Ale w czym ty masz problem? Musiałbym znów napisać coś złośliwego ale jestem już Tobą zmęczony.
48 minut temu, Piopio napisał:

ADUM4160 też jest pełną izolacją a zobacz jaki jest mały. 

ADUM4160 jest ok, ale nie jest high speed tzn. przepusci przez siebie do 96kHz max. Wersji o wyższej przepustowości nie ma.

Topping sam sobie kosci nie wyprodukowal do swojego malego i taniego hs01.

56 minut temu, Piopio napisał:

Powiedz to producentom:

Denon, Meitner, Chord, AUDIA, exaSound, Wyred4sound, Grace Design, Emmlabs, Schiit, iFi, SPEC, Moon (260D), Thrax

Mieszasz pojęcia, czym innym jest izolacją galwaniczna usb a czymś innym izolacją galwaniczna i2s. O te druga też dużo latwiej.

14 minut temu, Piopio napisał:

To raczej niech @pioraszudowodni, że sprzedawałem/oferowałem w tej cenie. Skoro to on rzucił tą kwotę.

Dlaczego? To ty zarzucasz mu kłamstwo. W sądzie to ty musiałbyś byc powodem i udowodnić, że kłamie. Znowu wykręcasz kota ogonem?

17 minut temu, EMiL napisał:

Mieszasz pojęcia, czym innym jest izolacją galwaniczna usb a czymś innym izolacją galwaniczna i2s. O te druga też dużo latwiej.

Te DAC mają izolację galwaniczną USB. 

6 minut temu, EMiL napisał:

Podobnie jak o izolację galwaniczną na RJ45 i portach SPDIF.

Edytowane przez pmcomp

13 minut temu, pmcomp napisał:

Dlaczego? To ty zarzucasz mu kłamstwo. W sądzie to ty musiałbyś byc powodem i udowodnić, że kłamie. Znowu wykręcasz kota ogonem?

Czy jak powiem, że jesteś pedofilem to Ty masz udowodnić, że nie jesteś ?

Dokładnie. Miałem o tym napisać ale gdzieś mi to uciekło.
3 minuty temu, Piopio napisał:

Który, bo wymieniłeś co najmniej kilka?

2 minuty temu, Piopio napisał:

Czy jak powiem, że jesteś pedofilem to Ty masz udowodnić, że nie jesteś ?

Uuuuu, stara komunikacyjna zagrywka. Postarałbys sie bardziej.

Jak tak napiszesz to niczego nie będę udowadniać tylko znajdę cię i obiję ci mordę 🙂😉 .

Edytowane przez pmcomp

1 minutę temu, Piopio napisał:

Jeszcze raz spróbuję, mają izolacje galwaniczna na i2s czyli za wejściem usb.

Poszukaj, sprawdź.

14 minut temu, pmcomp napisał:

Który, bo wymieniłeś co najmniej kilka?

Różne modele tych producentów.

1 minutę temu, Piopio napisał:

Różne modele tych producentów.

Wymieniłeś kilku producentów i piszesz tak: Te DAC mają izolację galwaniczną USB. 

Różne, wszystkie? Które? Zdecyduj się. Sam się już zamotałeś.

Edytowane przez pmcomp

14 minut temu, EMiL napisał:

Jeszcze raz spróbuję, mają izolacje galwaniczna na i2s czyli za wejściem usb.

Poszukaj, sprawdź.

"AUDIA FLIGHT FLS 9

Płytka DAC. Jedno asynchroniczne wejście USB (z izolacją galwaniczną) 32 bit 384KHz i DSD 512. Cztery wejścia cyfrowe (2x optyczne, 1x AES/EBU, 1x SPDIF). 32bit, 192KHz (z izolacją galwaniczną)"

"Denon PMA-2500NE

Tryb asynchroniczny zapewnia utrzymanie nierównomierności na minimalnym poziomie, a dedykowana izolacja przy wejściu USB-B unikanie zewnętrznych szumów przedostających się do czułych obwodów audio, powodując, że dźwięk odtwarzany z plików cyfrowych jest nieskazitelny na tyle, na ile jest to możliwe. "

"Chord Qutest

Galvanic isolation involves isolating the power rails of the data USB input, allowing for greater sonic performance"

"Meitner MA-1 v2

Własna technologia galwanicznej izolacji interfejsu USB, jeszcze dokładniej izoluje przed szumem z układu zasilania."

Piopio,

Fragmenty marketingowe bardzo ładne, to teraz jeszcze spróbuj znaleźć info czy istnieje kosc (izolator), która umożliwia sepracje galwaniczna dla USB hi-speed. Wtedy zrozumiesz po co w intonie 2 x FPGA.

30 minut temu, EMiL napisał:

Piopio,

Fragmenty marketingowe bardzo ładne, to teraz jeszcze spróbuj znaleźć info czy istnieje kosc (izolator), która umożliwia sepracje galwaniczna dla USB hi-speed. Wtedy zrozumiesz po co w intonie 2 x FPGA.

Choćby ta:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

12 minut temu, Piopio napisał:

Choćby ta:

Ukryta Zawartość

To nowa kosc, na pewno taka siedzi w 8-letnim chord dave czy w meitner.

Jeszcze jakaś znalazłeś?

Ukryta Zawartość

16 minut temu, EMiL napisał:

To nowa kosc, na pewno taka siedzi w 8-letnim chord dave czy w meitner.

Jeszcze jakaś znalazłeś?

Nie chce mi się już kopać z koniem. Masz swoją wizję i się jej trzymaj ignorując fakty. Bez odbioru. 

Bez odbioru.

Dla zainteresowanych tematem "prawdziwej" izolacji galwanicznej werjscia usb, porównanie dostępnych rozwiazan:

Ukryta Zawartość

"Most USB isolators were designed for rugged industrial use, but it works for audio as well. The isolation voltage ranges between 1kV to 5kV. Budget USB isolators like Topping HS01 only provide Ground isolation unlike the industrial ones which provide isolation for ground, power and signal lines."

Amen.

"High-res music in PCM and DSD requires USB2 to operate in 480Mbps high speed mode. Most of the earlier USB2 isolators provided by chip makers like Analog Devices only work in USB2 low speed (1.5Mbps) and full speed (12Mbps) modes, hence they are not suitable for USB audio use. One of the integrated circuit (IC) for USB2 Isolation with support for high speed and used in many USB Isolation products (including Uptone ISO REGEN) was Silanna ICE08USB which was introduced in 2015 but discontinued in 2019.

In 2021 Texas Instruments (TI) announced their ISOUSB211 product to be available in Q3 2022. Analog Devices recently has the ADUM4165/4166 USB2 high-speed isolators available."

Ukryta Zawartość

5 minut temu, EMiL napisał:

Bez odbioru.

Dla zainteresowanych tematem "prawdziwej" izolacji galwanicznej werjscia usb, porównanie dostępnych rozwiazan:

Ukryta Zawartość

"Most USB isolators were designed for rugged industrial use, but it works for audio as well. The isolation voltage ranges between 1kV to 5kV. Budget USB isolators like Topping HS01 only provide Ground isolation unlike the industrial ones which provide isolation for ground, power and signal lines."

Amen.

"High-res music in PCM and DSD requires USB2 to operate in 480Mbps high speed mode. Most of the earlier USB2 isolators provided by chip makers like Analog Devices only work in USB2 low speed (1.5Mbps) and full speed (12Mbps) modes, hence they are not suitable for USB audio use. One of the integrated circuit (IC) for USB2 Isolation with support for high speed and used in many USB Isolation products (including Uptone ISO REGEN) was Silanna ICE08USB which was introduced in 2015 but discontinued in 2019.

In 2021 Texas Instruments (TI) announced their ISOUSB211 product to be available in Q3 2022. Analog Devices recently has the ADUM4165/4166 USB2 high-speed isolators available."

He, he, he.

Jaki dobry ten Topping. O ile to prawda co piszą.

28 minut temu, Piopio napisał:

Nie chce mi się już kopać z koniem. Masz swoją wizję i się jej trzymaj ignorując fakty. Bez odbioru. 

He, he, he ... internet trzeba umiec czytać ze zrozumieniem i z jeszcze większym cytować 🙂 .

Godzinę temu, Piopio napisał:

"AUDIA FLIGHT FLS 9

Płytka DAC. Jedno asynchroniczne wejście USB (z izolacją galwaniczną) 32 bit 384KHz i DSD 512. Cztery wejścia cyfrowe (2x optyczne, 1x AES/EBU, 1x SPDIF). 32bit, 192KHz (z izolacją galwaniczną)"

"Denon PMA-2500NE

Tryb asynchroniczny zapewnia utrzymanie nierównomierności na minimalnym poziomie, a dedykowana izolacja przy wejściu USB-B unikanie zewnętrznych szumów przedostających się do czułych obwodów audio, powodując, że dźwięk odtwarzany z plików cyfrowych jest nieskazitelny na tyle, na ile jest to możliwe. "

"Chord Qutest

Galvanic isolation involves isolating the power rails of the data USB input, allowing for greater sonic performance"

"Meitner MA-1 v2

Własna technologia galwanicznej izolacji interfejsu USB, jeszcze dokładniej izoluje przed szumem z układu zasilania."

A reszta?

Jak nowa kośc ma byc w starym urządzeniu ... wytłumacz proszę nam maluczkim. Wehikuł czasu?

Kompromituj sie dalej 😉 .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez pmcomp

21 minut temu, EMiL napisał:

.Dla zainteresowanych tematem "prawdziwej" izolacji galwanicznej werjscia usb, porównanie dostępnych rozwiazan:

Ukryta Zawartość

Amen.

Wybacz ale to jakiś nawiedzony gość. Izolacje nie mogą różnić się brzmieniem 😉 Zero wiarygodności. 

Ja z kolei porównywałem ADUM4160 i Topping HS01 i w obu przypadkach słyszałem poprawę brzmienia.

17 minut temu, pmcomp napisał:

A reszta?

Jak nowa kośc ma byc w starym urządzeniu ... wytłumacz proszę nam maluczkim. Wehikuł czasu?

Przecież każdy z tych producentów stosuje własne rozwiązania a nie kość TI. Nie rób z siebie idioty. Kość TI to był przykład jednoukładowej izolacji galwanicznej USB 2.0.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Piopio

• Pokaż nowe odpowiedzi