Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do 8 tyś

Gość Kw202

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Kw202

(Konto usunięte)

Witam serdecznie aktualnie posiadam Dali Opticon 6. 

Mam pytanie czy do 8 tyś można kupić jakieś używki które zagrają lepiej. Przeglądałem na razie tylko olx trochę ich tam jest wpadły mi w oko te 

Hi-End Kolumny System Audio Ranger Nordost Jedyne Ebony
https://www.olx.pl/d/oferta/hi-end-kolumny-system-audio-ranger-nordost-jedyne-ebony-CID99-IDKfgll.html

Może miał ktoś styczność z nimi? 

https://www.audiostereo.pl/topic/156918-kolumny-do-8-ty%C5%9B/

Używki można kupić za 20-60% nowych, więc dziwne zadałeś pytanie -  czy za te same/trochę większe pieniądze ile kosztowały nowe Opticony, mógłbyś kupić lepsze używki...  to raczej oczywiste i nie musisz koniecznie startować z kwotą 8k tylko o połowę mnjejszą... wg mnie bardziej niż jakość, która jest już wysoka za te pieniądze, liczy się raczej charakter dźwięku

Dodam do listy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Gość Kw202

(Konto usunięte)
21 godzin temu, don111 napisał:

Używki można kupić za 20-60% nowych, więc dziwne zadałeś pytanie -  czy za te same/trochę większe pieniądze ile kosztowały nowe Opticony, mógłbyś kupić lepsze używki...  to raczej oczywiste i nie musisz koniecznie startować z kwotą 8k tylko o połowę mnjejszą... wg mnie bardziej niż jakość, która jest już wysoka za te pieniądze, liczy się raczej charakter dźwięku

Rzeczywiście mało precyzyjnie się wyraziłem, chodzi mi o to że aktualnie mam około 8 tyś i chciałbym kupić za tą kwotę używane kolumny. I moje pytanie brzmi czy wydając taką kwotę kupię kolumny które będą zdecydowanie lepiej brzmiały,czy zmiana będzie raczej kosmetyczna

21 godzin temu, quatross napisał:

Jaki metraż i wzmocnienie?

Około 25 metrów, narazie używam NAD c 375 bee. Z czasem go zmienię narazie jestem z niego zadowolony (znając życie za miesiąc, dwa zapragnę zmiany 😉

17 godzin temu, mahoney napisał:

Audiovector qr3. Używane za około 6 tys polecam. Jaki masz wzmacniacz ?

NAD c 375 bee 

Gość Kw202

(Konto usunięte)
Teraz, cepiano napisał:

Przestań kużwa spamować i szukać dziury w całym,sam nie wiesz czego szukać ,leć odsluchac jak cię piłuje osiem tysi

? Co cię gniecie synu? 

?Ty ,nic nie odsłuchałeś a propozycji będzie tyle co i nic,każdy poleci co lubi i co wybierzesz,no co bez odsłuchu u siebie,nawet nie wiadomo czego słuchasz i jakie warunki akustyczne itp,itd,😑

Gość Kw202

(Konto usunięte)

W mojej mieścinie nie ma możliwości odsłuchu. Muszę więc zaufać doświadczaniu szanownych kolegów. A wiem że można im zaufać bo zaczynałem od poczciwej Yamahy a 500 i kolumn wypchanych w środku wykładziną dywanową. Czytając podpowiedzi tu na forum doszedłem tu gdzie jestem. Trochę niepotrzebnie się aż tak frustrujesz ale przyznam Ci rację błędem jest to że nie napisałem czego słucham. Głównie jest to blues ale zdarza mi się słuchać naprawdę wszystkiego, w zależności od nastroju. Uzbieranie tych 8 tyś też nie przyszło mi tak hop siup i nie chciałbym ich głupio wydać 

Dlatego się frustruje bo nie chciałbym,żebyś te 8 k wydał bez 100%osdłuchu i niezadowolenia,lubisz angolskie,francuskie granie?może masz jakiś salon w pobliżu,dynaudio,kef,focal,tanoy....i wcale nie chce ci dokuczać szczerze

Gość Kw202

(Konto usunięte)

W tym problem że nie mam w pobliżu żadnego salonu najbliżej mam do Poznania (trochę ponad 100 km) co do brzmienia to nawet nie wiem co znaczy angielskie czy francuskie ale zaraz poszukam definicji 

Gdybyś wybierał się na odsłuchy do Poznania to zapraszam do Swarzędza i proponuję do posłuchania Focale.

Jakby co to zapraszam na PW.

mam w upie

Dali Rubicon 6, Rubicon 8 zauważyłem na olx , trochę droższe,  może da się  coś stargowac? W granicach 8 tys. chodzą też starsze Helicony 400 i te bym chyba polecił 

A z jeszcze starszych Dali Grand,  widzę ponizej 6 tys , to dobra cena

Tyle jeśli chodzi o Dali...:)

A są jeszcze inne marki 🙂