Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny KODA AV988 F co o nich myślicie?

Kud??aty

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar kupic sobie kolumny przednie do kina domowego jak równiez do stereo.Preferuje muzyke rytmioczna z duza iloscia bassu Mam juz subwooer eltax Atomic 8.2 i zamierzam jeszcze dokupic Kody AV 988 F co o nich myslicie??Moze ktos ich słuchał.Mój sprzęt to pioneer vsx-409rds i dv-636d.Zgóry dzieki za wypowiedzi:)

Witam. Bylem wczoraj u nich na odsluchowni i Pan sprzedawca byl na tyle mily ze podlaczal mi 6 par kolumn do stereo.

Szczerze musze przyznac, choc nie jestem zwolennikiem tej marki (tzn ani nie uwazam ja za slaba ani za dobra, jest poprostu srednia), ze jedyne kolumny ktore sie tam nadaja to seria KF 225F w cenie do 1200zl za stereo oczywiscie. Bassu nie ma za duzo ale od czego jest sub, za to srodek i wyzszy zakres czestotliwosci zasluguje na pochwale. W tej cenie nie maja konkurencji, no chyba ze kupisz cos lepszego ale z drugiej reki(nad taka opcja tez bym sie zastanowil na Twoim miejscu). Wiec powiem tal: nie kupuj AV988F ani F51 bo to bedziesz zalowal!! Nad Av702F mozesz sie zastanawiac choc ja bym nie kupil, dozbieraj kase i kup KF225F. Nie popelniaj bledow innych :)

No chyba ze masz na oku inna marke niz KODA to tez polecam : JAMO lub Wharfedale.

sprawdzałem kiedyś kody, nie są takie mocne te tańsze modele, producent nawet niepodaje ich mocy tylko moc wzmacniacza z jakim mogą współpracować 20-100w.

Jak szukasz coś do naprawdę mocnego uderzenia to to chyba niejest to, do spokojnego słuchania jak najbardziej.

Dźwięk jak na mój gust jest poprawny, średnie basy i soprany, jak zrobisz głośniej to troszke czuć że zaczynają już osiągać swój max, najsłabiej jak dla mnie wypadły Kody bez otworu bass reflex, kolumna musi mieć czym oddychać, więc otwór z przodu jest jak najbardziej wskazany.

Budżet masz mocno ograniczony więc JBL niebędę polecać, sam też ich niemam, ale warto wziąść pod uwagę kolumny M-Audio (ma niezły bass i sopraniki, jak na te cenę to mnie zaskoczyły, poprostu jestem zadowolony), albo Belwood, też pojawiło się ostatnio kilka opini o tych kolumnach, na allegro można je teraz dostać za około 500zł, parametry mają sensowne i dobrze wyglądają, gdybym miał wcześniej możliwość ich odsłuchania napewno bym wziął je pod uwagę pezy kupnie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.