Skocz do zawartości
IGNORED

Który wzmacniacz byłby najlepszy?

Rafael_I1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przymierzam się do zakupu nowego wzmacniacza w związku z tym

chciałbym zapytać , który z niżej wymienionych klocków ma najlepszą jakość dzwięku.

- Sony TA-F519R

- Diora WS 504

- NAD 304

Interesuje mnie przede wszystkim nauturalny dzwięk , pozbawiony zbędnych przebarwień oraz uniwesalność (jeśli to w ogóle możliwe dla sprzętu tej klasy).

Nowy wzmacniacz miałby grać z głośnikami Tannoy M4...

Wiem , sprzęt o którym wcześniej wspomniałem nie jest najwyższych lotów , jednak obecna ilość funduszy nie pozwala mi na lepszy zakup...

Za jakiekolwiek informacje z góry dziękuje...

pozdrawiam

Z tych wymienionych to ja bym się w ogóle nie zastanawiał...

Za ile teraz można takiego NAD-a 304 kupić?

Trochę dziwne pytanie jak dla mnie, bo Diora powinna być ze dwa razy tańsza. W każdym razie jako nowa w sklepie była co najmniej dwa razy tańsza od tego NAD-a.

"Interesuje mnie przede wszystkim nauturalny dzwięk , pozbawiony zbędnych przebarwień oraz uniwesalność"

zdecydowanie NAD jesli chodzi o korekcje tych wzmacniaczy to takze jest znikoma wiec nawet podkrecenie basu i sopranu na maxa nie znieksztlaca zbytnio dzwieku nadmiernie podbijajac go - to wlasnie jest NAD

NAD - jakieś 5 lat świetlnych przed Sony i 50 przed Diorą.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Moim zdaniem powinieneś wybrac NADa. Model 304 to "młodszy brat" mojej 306. Ma mniejszą moc - 35W na kanał. Zreszta zobacz sam.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rzeczywiscie najlepszy z wymienionych bedzie NAD, ale panowie, z Tannoy'ami M4 to NAD nie zagra...

Tannoy'e potrzebuja wzmaka z "jajem" a NAD jest dla nich za mdlawy i wyjda z tego flaki z olejem...

Rzeczywiscie najlepszy z wymienionych bedzie NAD, ale panowie, z Tannoy'ami M4 to NAD nie zagra...

Tannoy'e potrzebuja wzmaka z "jajem" a NAD jest dla nich za mdlawy i wyjda z tego flaki z olejem...

Na początek - żeby było jasne: również uważam , że z wymienionych propozycji NAD 304 jest najlepszy.Natomiast jeśli chodzi o Diorę ... większość osób wydaję o niej opinię na podstawie odsłuchów w połączeniu z altusami lub tym podobnymi wynalazkami , a póżniej pisze o tragicznym dżwięku , a inni po prostu ją krytykują dla zasady ( bo to Diora ) , choć akurat tego modelu nigdy nie słyszeli.Czy to w porządku ?

->marekzawa

Może w takim razie zaproponujesz coś w podobnej cenie a lepszego ?Jeśli będzie to sensowna propozycja , to wtedy będzie można potraktować Twoją wypowiedż poważnie , bo na razie nie wnosi ona zbyt wiele w temacie zadanym przez autora wątku.

NAD zagra jakoś z M4, niegdyś u mnie 310 napędzala M5-tki znowu takiej kluchy nie było a miala 2x20W.

Z tych troje to NAD bez dyskusji.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.