Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD do 1tys

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rydz

(Konto usunięte)

No właśnie dostępne KSS, a że budżetówka to fakt, tylko zwróć uwagę że człowiek szuka cd,do 500 zł.

Do tego zestawienia które posiada nic więcej nie trzeba,a Yamahy miałem obie i grają dobrze, polecam.

396 kupi jeszcze taniej, i zostanie na płyty.

No właśnie dostępne KSS, a że budżetówka to fakt, tylko zwróć uwagę że człowiek szuka cd,do 500 zł.

Do tego zestawienia które posiada nic więcej nie trzeba,a Yamahy miałem obie i grają dobrze, polecam.

396 kupi jeszcze taniej, i zostanie na płyty.

Nie rozumiem jak można komukolwiek polecać 396. Kupiłem takową bo właśnie ktoś polecał... pograła godzinę. Poprostu pisk i jazgot jak dla mnie i nie chodzi mi o specyficzne brzmienie Yamahy(pozniej miałem cdx-900rs ślicznie grała ale laser nie do dostania). do 250zł można kupić nada 5000 na kss, kenwoody np dp-5040(również kss) który po zmianie opampów staje się naprawdę świetny.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Kolego nie pomyliłeś Yamaszek , bo w twoim o mnie miałeś Yamahę ale 393.

A najlepiej twoim zdaniem stuningować, a póżniej ktoś kupi i właśnie będzie rzęził a nie grał!

Panowie, a że tak spytam co to jest DAC? Tylko w miarę po laicku poproszę :)

Podoba mi się NAD 5000, Yamaha 596 i Luxman 322.

Szkoda, że NAD-a nie ma na allegro i w takim razie nie bardzo mam go jak kupić. Nie ukrywam, że dość ważny dla mnie jest stan wizualny sprzętu. Nie po to kupiłem gorsze, ale nowe kolumny, zeby obok postawic odrapane CD.

To 500 zł jest przeznaczone tak czy inaczej na CD. Wzmacniacz i płyty inną drogą.

Nie wiem czemu niechętnie podchodzę do Kenwooda...

Pytanie, czy to jest kwestia lasera. Soniak jak jest zimny potrzebuje z 8 prób załadowania płyty. Jak pogra z godzinę, to potem każda płyta wchodzi bez problemu...

Kolego nie pomyliłeś Yamaszek , bo w twoim o mnie miałeś Yamahę ale 393.

A najlepiej twoim zdaniem stuningować, a póżniej ktoś kupi i właśnie będzie rzęził a nie grał!

Opisu nie uzupełniałem od jakiegoś czasu. 396 też była i dla mnie podobnie było do 393 ale fakt z allegro kupiona i od razu sprzedana.

W tej chwili masz na allegro następujące wzmacniacze :

Arcam Alpha 10 - 545 zł

Marantz PM-80mkII - 600 zł

Kenwood KA1100D - 599 zł

Onkyo 8850 - 590 zł

Yamaha AX-930 - 449 zł

Yamaha AX730 - 500 zł

Yamaha A-720 - 449 zł

Sony TA-F3000 ES - 890 zł

Każdy z nich będzie pasował i przewyższał jakością kolumny. Kup też jeden z tych dwóch odtwarzaczy CD - okazje nie trwają wiecznie ...

Tylko czy podane przez Was CD będą na pewno lepsze od mojego CDP-297?

Bo jak nie to dam go do znajomego serwisanta...

A czy możecie zaproponować jakieś wzmaki Harmana-Kardona?

Oczywiście jeśli będą porównywalne z wymienionymi wcześniej przez justas32 :_

Gość rydz

(Konto usunięte)

Arcam Alpha 10,bardzo dobry wzmacniacz, ale cena do licytacji i będzie wyższa.

Moja szczera propozycja, powalcz o Harmana HK 670, jest na allegro, może się uda wylicytować w założonym przez ciebie budżecie

Podałem ci cene lasera do twojego cd, masz znajomego serwisanta więc się nie zastanawiaj, a o Harmana jak napisałem warto powalczyć.

Czyli zostawić CD Sony?

Harmana obserwuję, ostro wkroczę na ostatnie 10 min.

Moglibyście odpowiedzieć na moje poprzednie pytania? Przez to, że jestem nowy to wszystko wskakuje z opóźnieniem...

Gość rydz

(Konto usunięte)

To mój ostatni wpis w tym temacie.

Masz znajomego elektronika więc koszt wymiany lasera chyba niewielki a może darmowy.

Jeśli chcesz mieć mętlik w głowie słuchaj rad justasa.

Powalcz o wzmacniacz.

Przemyślałem sprawę i wiem co zrobię. Mam do dyspozycji ~500zł na wzmacniacz. Licytacja Harmana idzie ostro i cena spokojnie przekroczy 600 zl, ktore gotow byłem dać.

CD kupię jak sprzedam moje obecne wzmaki (hk6150 i diora ws442) i dołożę trochę kasy.

Tak więc: jaki wzmacniacz w okolicach 500 zł kupić, żeby został już do końca z moimi Jamo s506? Jeden z forumowiczów ma na sprzedaż Denona PMA-560 za 350zl. Lubię brzmienie Harmanów. Słucham Rocka, starszej muzyki rozrywkowej, często winyli. Moc ciągła moich Jamo to 120w. Co możecie konkretnie polecić, dlaczego?

Pozdrawiam i dzięki za dotychczasową pomoc :)

Witam, nie chialem zakladac nowego watku wiec tutaj poprosze o pomoc .A mianowicie chce znalesc informacje na temat jaki jest Laser w samsungu HD- 945 , chcialbym wymienic laser bo od pewnego czasy nie czyta plyt DVD, tylko same CD. pozdrawiam piotr

Edytowane przez trunek
  • 10 miesięcy później...

Cześć,

Jak w temacie. Podobnych wątków sporo, jednak każdy zestaw jest inny...

jakie CD polecacie:

1. cena do 500 pln

2. CD oczywiście używane (w miarę tani laser w razie czego, w starych pioneer podobno potwornie drogi)

3. mocny bas.

4. regulowane wyjście (NAD 317 ma nieprecyzyjny potencjometr). za chwilę w zestawie będą dali 850, ale to chyba nie ma większego znaczenia

Miałem już w zestawie zwykłą YAMAHĘ (480 cdx) i nie pasowała mi, pioneer (nie pamiętam dokładnie modelu, wysoka seria z tych starszych

grał świetnie, ale w razie awarii robi się bezużyteczny??), jeden z podstawowych modeli NAD (chyba c512) rozczarował... lepsze już jest zwykłe dvd

Pozdrawiam

Edytowane przez misiu

Spróbuj taki :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie mają regulowanego wyjścia, ale w tej cenie nic lepszego nie widzę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez justas32

Spróbuj taki :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie mają regulowanego wyjścia, ale w tej cenie nic lepszego nie widzę.

to może inaczej - cena do 800 pln i nie koniecznie aktualnie dostępny na allegro. mogę poczekać/ kupić za granicą,

ale chcę wiedzieć czego szukać.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez misiu

Również polecam marantza cd-67se, u mnie jest w połączeniu z nad c-320, słuchałem zestawu na tannoy r3 i naprawdę ładnie się uzupełniało. Marantz po za tym jeśli jest w dobrym stanie czyta praktycznie wszystko. Musisz tylko uważać na sam napęd CD, często już jest w średnim stanie, jeśli właściciel nie dbał odpowiednio. Mi się trafił w super stanie od kolegi, który chuchał i dmuchał na niego.

• 2 tygodnie później...

Witam forumowiczów!

Potrzebuję pomocy doświadczonych melomanów i audiofili w doborze dobrego ale i w miarę taniego odtwarzacza CD. Odnawiam teraz swój sprzęt i szukam sprzętu który da mi fajny ciepły dźwięk z jakością na odpowiednim poziomie. CD może być używane, nie widzę przeszkód. Chcę go kupić w granicach do 500 zł. Jeśli to pomoże to słucham głównie lekkiego rocka, trochę alternatywy i indie-popu, ale zdarzają się też "wielkie rockowe klasyki" i muzyka instrumentalna więc spory rozrzut . Zastanawiałem się nad sprzętem NAD, rotela, pioneera

Czekam na odpowiedzi i pomoc

Pozdrawiam

mi podobał się marantz 6000ose choc ma problemy z czytaniem a właściwie przeskakiwaniem miedzy utworami na płytach CDry, ale ogólnie CD bardzo fajne.

ciekawy jest tez NAD541i ale gra szybko i jasno, aczkolwiek ciepło na srednicy.

rotel 930ax tez fajny, polecam. z tych 3 skoro ma bc ciepło to raczej marantz 6000ose lub samo 6000

• Pokaż nowe odpowiedzi