Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD do 1tys

Rekomendowane odpowiedzi

Marantz CD 63 lub 67 z dodatkami mkII, SE lub KIS

dzięki za zainteresowanie, jeśli chodzi 63 SE KI ciężko go wyrwać poniżej 600 zł i nie wiem czy jest sens tyle dawać za niego,

mam też na oku coś takiego jak 67 mkII SE w ludzkich pieniądzach, pytanie czy na moim sprzęcie (mam kolumny Tannoy M4 Mercury) i zauważę różnicę ?, niestety nie mam możliowści aby wypożyczyć te twa CD i na próbę odsłuchiwać....jeśli chodzi o lasery w razie awarii siedzą tam podobniez Philips'y i nie ma większego probelmu z ich dostaniem......

Edytowane przez astudencki

Możesz zainteresować się kenwoodem dp-5020 albo 6020, za 500 zł kupisz nawet dwa. W środku jest względne solidny, czytający cdr-y transport z tanim laserem kss-150/210a, dość porządna płyta główna i dobre przetworniki pcm1701p, do tego spory potencjał tuningowy.

Chętnie kupię CD 63 SEKI za 350 zł...tylko takich ofert nie widziałem, owszem można za trochę niżej kupić 67 SE MKII..., nie wiem czy jest słyszalna różnica pomiędzy 63 a 67

Te rozważania są trochę dziwne. Wybrzydzacie na te odtwarzacze, mimo że ich dźwięk to duuża klasa wyżej niż ten wzmacniacz i te kolumny.

dzis te 63. 67 i pochodne mozna kupic za 300 pare złotych. za 5 stowek szukałbym jakiegos rotela 951 lun nada 541i

lub pioniera pd s 707

707 odpada - laser ...

proszę o jakąś odpowiedź no!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

jeśli ktoś sprzeda mi Marantza CD-63 SE KI za 300 - 400 zł to chętnie kupię, niestety NIE MA takich cen, proponuję przejżeć eBay i Allegro i dopiero pisać, chyba że są jeszcze jakieś inne źródła o których nie wiem, co do innych modeli dzięki za propozycje rozważę je w swoich poszukiwaniach

Witam,od jakiegoś czasu posiadam CD NAD 502 gra w zestawie z NAD 3020A wszystko było do tej pory ok...az do czasu kiedy zakupiłem Tuner Kenwood KT 990D.Kenwood tak zlał tego Nada ze az mi go szkoda.Nie wiedziałem ze z tunera mozna wydobyć taki dzwięk.Na Cd Nad 502 dzwięk jest tak jakby zasłonięty za kurtyną,no i najbardziej brakuje wysokich tonów a w tunerze ich jest bardzo duzo..Chciałbym spytać się co polecacie w cenie do 300 zł co zabrzmi podobnie do tunera Kenwooda.Teraz juz wiem ze mój wzmacniacz ma mozliwosci tylko potrzebuje lepszego zródła.Za wszelkie podpowiedzi z góry dzięki.

Jedyną rzeczą, której uczy historia, jest to, że większości ludzi niczego nie uczy. [Winston Churchill]

jeśli ktoś sprzeda mi Marantza CD-63 SE KI za 300 - 400 zł to chętnie kupię, niestety NIE MA takich cen, proponuję przejżeć eBay i Allegro i dopiero pisać, chyba że są jeszcze jakieś inne źródła o których nie wiem, co do innych modeli dzięki za propozycje rozważę je w swoich poszukiwaniach

Ukryta Zawartość

bez KI da się żyć !!!!!!

Ukryta Zawartość

IGNAC dobrze prawi! Miałem 63se i ki do bezpośredniego porównania i z tego co pamietam [to było dawno temu ] to oba cedeki grały praktycznie nie do odróżnienia wiec mysle że nie ma sensu dopłacać do wersji ki.Pozdrawiam

marantz 8003 sacd ,calyx 24/192 dac+calyx power supply [wersja signature by GFmod], burson audio Ha-160[full GFmod], harmonix hs-101 GP ic,audiolot alf-2200 ,furutech 3ts762 35[g] i 25[g]x2 ,furutech 3ts20 35[g] i 25[g] x2 ,furutech fx alpha Ag coaxial ,grado rs2i ,sennheiser hd600,akg k701,

IGNAC dobrze prawi! Miałem 63se i ki do bezpośredniego porównania i z tego co pamietam [to było dawno temu ] to oba cedeki grały praktycznie nie do odróżnienia wiec mysle że nie ma sensu dopłacać do wersji ki.Pozdrawiam

Czy wzmacniaczem wtedy była Fonica a kolumnami Altusy?

Czy wzmacniaczem wtedy była Fonica a kolumnami Altusy?

Kolejny żartowniś jesteś na tym forum...ale może to dobrze bo poczucie humoru w tych ciężkich czasach jast na wagę złota.Jestem dorosły więc odpowiem poważnie -to były triangle + jakiś wzmak creek [5250 ,5350 ,nie pamiętam symbolu].Oczywiście podtrzymuje to co napisałem wcześniej -wersje ki generalnie przereklamowane [se grają na bardzo zbliżonym poziomie] .Pozdrawiam

marantz 8003 sacd ,calyx 24/192 dac+calyx power supply [wersja signature by GFmod], burson audio Ha-160[full GFmod], harmonix hs-101 GP ic,audiolot alf-2200 ,furutech 3ts762 35[g] i 25[g]x2 ,furutech 3ts20 35[g] i 25[g] x2 ,furutech fx alpha Ag coaxial ,grado rs2i ,sennheiser hd600,akg k701,

Kolejny żartowniś jesteś na tym forum...ale może to dobrze bo poczucie humoru w tych ciężkich czasach jast na wagę złota.Jestem dorosły więc odpowiem poważnie -to były triangle + jakiś wzmak creek [5250 ,5350 ,nie pamiętam symbolu].Oczywiście podtrzymuje to co napisałem wcześniej -wersje ki generalnie przereklamowane [se grają na bardzo zbliżonym poziomie] .Pozdrawiam

Ja mam całkowite odmienne zdanie i doświadczenia odnośnie CD63SE/CD63MkIIKIS. Wersja KIS tego akurat odwtarzacza nie była "generalnie przereklamowana". Być może na kiepskim i średnim sprzęcie różnica jakości dźwięku jest niewielka.

Oba te odtwarzacze były sprzedawane w latach 90-ych równocześnie. SE kosztował 350,00 a MkII KIS - 500 funtów, i był uznawany wielokrotnie jako najlepszy Cedek poniżej 2000 funtów.

Edytowane przez toptwenty

a;e czy 67 czy to se czy KIS jest lepszy od cambridge audio D500???

proszę o odpowiedź!

67 i 67se są bardzo zbliżone do D500.

Edytowane przez toptwenty

ale który jest lepszy? i czy 67 mkII se jest lepszy od edycji standardowej?? i czy 63 mkII jest lepszy od 67se??

i co powiecie o tym wynalazku:

Ukryta Zawartość

???

Proszę o szybkie odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez maxiak

ale który jest lepszy? i czy 67 mkII se jest lepszy od edycji standardowej?? i czy 63 mkII jest lepszy od 67se??

i co powiecie o tym wynalazku:

Ukryta Zawartość

???

Proszę o szybkie odpowiedzi

CD67 MKII SE jest lepszy od swojej wersji standardowej. CD63 MkII KIS jest najlepszy z obu serii 63/67. Tak więc CD63 MkII (bez KIS) jest tylko trochę lepszy od zwykłego CD63, ale gorszy od CD63 SE i o wiele gorszy od CD63 MkII KIS.

Radzę poszukać CD63 MkII KIS jako napędu z lepszym zegarem + dobry DAC. Powinno się zmieścić w ok. 1.300 zł.

Ukryta Zawartość

CD67 MKII SE jest lepszy od swojej wersji standardowej. CD63 MkII KIS jest najlepszy z obu serii 63/67. Tak więc CD63 MkII (bez KIS) jest tylko trochę lepszy od zwykłego CD63, ale gorszy od CD63 SE i o wiele gorszy od CD63 MkII KIS.

Radzę poszukać CD63 MkII KIS jako napędu z lepszym zegarem + dobry DAC. Powinno się zmieścić w ok. 1.300 zł.

a czy 63 jest lepszy od 67?? i co powiecie o tym:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?????

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

a czy 63 jest lepszy od 67?? i co powiecie o tym:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?????

i jeszcze np. lampowy MARANTZ CD 56

który z powyższych byłby najlepszy???

bardzo proszę o odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez maxiak

i jeszcze np. lampowy MARANTZ CD 56

który z powyższych byłby najlepszy???

bardzo proszę o odpowiedzi

>>a czy 63 jest lepszy od 67?<<

Który 67 od którego 63? - Generalnie seria 63 była uznawana za lepszą od 67 (mimo że starsza).

Ile miałby kosztować ten CD56? Co to znaczy najlepszy? A jeśli byłby dwa razy droższy?

>>a czy 63 jest lepszy od 67?<<

Który 67 od którego 63? - Generalnie seria 63 była uznawana za lepszą od 67 (mimo że starsza).

Ile miałby kosztować ten CD56? Co to znaczy najlepszy? A jeśli byłby dwa razy droższy?

najlepszy brzmieniowo. o tym cd56 mogę powiedzieć tyle że jest w moim przedziale cenowym, i ma profesjonalnie przerobiony cały tor wyjściowy oraz stopień lampowy, bo jest zlampizowany

• Pokaż nowe odpowiedzi