Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD do 1tys

Rekomendowane odpowiedzi

kultowy - czyli w takim razie jaki? - stary lub bardzo stary (patrząc na cenę jaką chcesz wydać) - to może coś z Nada - 5000 albo 5100 lub młodszy C524, lub Rotela RCD 930, 950, może Sony CDP 950, 970, można wymieniać w nieskończoność, każdy będzie chyba miał własne typy

Bardzo dobrego odtwarzacza do 300zł nie dostaniesz, jakkolwiek stary by nie był. Stary i dobry to może np. Denon DCD-3560 albo Sony CDP-X779ES, Meridiany, są dobre ale kosztują po 1500zł wzwyż. Mi za 390zł udało się kupić Marantza CD-63MK II KI, wybitny nie jest, ale do 600zł jestem w stanie go polecić, do 300zł to szukaj może CD-63 SE, nie pakuj się także w stare odtwarzacze bez dostępnego lasera.

jakis starszy ale bardzo dobry!jako ze reszta mojego sprzetu jest wysokiej klasy to szukam czegos tez wysokiej klasy niemam narazie zbytnio duzo pieniedzy z powodu remontu ale mam w planach zakup bluraya oppo a narazie chce kupic wlasnie starszego ale bardzo dobrego cd!myslalem o sony CDP-X222ES

dźwiękowo to nie jest wybitny ani kultowy odtwarzacz, ale za wykonanie i obsługę zasługuje na uwagę - ma mianowicie dostępny tani laser, szuflada wysuwa się cichutko, wręcz luksusowo (takie efekty w obecnych czasach są zarezerwowane raczej dla high-endowych odtwarzaczy), posiada bdb gniazdo słuchawkowe sterowane potencjometrem (także z pilota) a co za tym idzie również jedno z wyjść liniowych posiada regulację głośności, jak lubisz taką zabawę to możesz każdemu utworowi na płycie nadać tytuły, które będą się wyświetlać na wyświetlaczu, itp itd, tak więc jeśli zależy ci na komforcie obsługi, a mniej na dźwięku (który wcale nie jest taki zły w stosunku do obecnej ceny tego CD) to zdecydowanie polecam

no wlasnie zalezalo by mi raczej na jakosci dzwieku!!mam jeszcze mozliwosc przerobki sprzetu przez znajomego ktory ma barzo duza wiedze na te tematy kupil ostatnio marantza 52 i wrzucil do niego 500zl sprawdzal go z cd za5 tys i gra nawet troche lepiej!jaki cd ewentualnie nadawal by sie do takiej przerobki??i co jeszcze do tych 300zl?

Gość rydz

(Konto usunięte)

no wlasnie zalezalo by mi raczej na jakosci dzwieku!!mam jeszcze mozliwosc przerobki sprzetu przez znajomego ktory ma barzo duza wiedze na te tematy kupil ostatnio marantza 52 i wrzucil do niego 500zl sprawdzal go z cd za5 tys i gra nawet troche lepiej!jaki cd ewentualnie nadawal by sie do takiej przerobki??i co jeszcze do tych 300zl?

Zapytaj znajomego z bardzo dużą wiedzą,albo kup Marantz 52,wrzucisz 400-600zł,będzie grał jak cd za 4-6tyś:)

Edytowane przez rydz

mam okazje kupic takiego cd:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) za 300zl,co sadzicie o nim i otej cenie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pisałeś że zależy Ci na dźwięku więc nie wiem dlaczego rozważasz zakup tego Sony, tunigiem tam wiele nie zdziałasz.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

to w takim razie jaki?poprostu ktos na forum go poradzil wiec rozwazam prosze kolege opteron o jakies propozycje!

a co sadzicie o tym modelu Technics SL-PS770D

albo ten Pioneer PD-8700

Na poprzedniej stronie napisałem jaki CD w tej cenie można kupić i będzie on znacznie lepszy od tych wymienionych przez Ciebie.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

CD67 zostaw w spokoju, to jest przeciętne CD. Bardzo dosadnie brzmiące z ubogą barwą, bez polotu.

Edytowane przez Sz@tynbury

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

Witam,

Mam problem z wyborem CD do NADa 3130, obecnie pod NADa podpięte są AKG K701.

W przyszłości NAD zostanie wymieniony, najprawdopodobniej na Black Pearl, więc dobrze żeby CD pasował również do BP + K701.

Kwota jaką dysponuję to około 700zł, w grę wchodzi głównie sprzęt używany, albo nawet vintage.

Myślę że jest to dobry temat, bo nigdzie nie mogłem znaleźć tego typu informacji.

Z góry dziękuję.

• 2 tygodnie później...

Witam, mam zamiar zakupic jakis bardzo tani odtawarzacz cd do wiezy. Slucham rock-a, odtwarzacz bedize uzywany bardzo rzadko, praktycznie caly dzien wlaczony jest komputer i to z niego plynie muzyka. Plyt audio cd mam ok.20 wiec i kolekcja nie jest za wielka. Czy ww. odtwarzacz bedzie "w miare"? Ile jest warty? Co innego do 100zl jest warte polecenia?

Muzykalny, ciepły CD. Bardzo przyzwoity. Miałem kiedyś 596 i miło wspominam.

W tak niskiej cenie jednak najważniejszy jest stan lasera i koszt jego wymiany.

Jeżeli jest z pewnego źródła to warto.

Nie oczekuje od niego wiekszej jakosci anizeli mam w komputerze... Chce po prostu czasem, rano wlaczyc na szybko jakies 2 piosenki.... Niestety jest to zakup z allegro i nie potrafie sprawdzic stanu lasera...

Nie oczekuje od niego wiekszej jakosci anizeli mam w komputerze... Chce po prostu czasem, rano wlaczyc na szybko jakies 2 piosenki.... Niestety jest to zakup z allegro i nie potrafie sprawdzic stanu lasera...

To może spróbuj dogadać się ze sprzedającym co do ewentualnej tzw. gwarancji rozruchowej. Jeśli normalny człowiek i nie ma nic do ukrycia, to powinien się zgodzić. Co do samego CDP, to rzeczywiście fajnie brzmiąca maszynka. A taka niepozorna...

jak masz na oku taką Yamaszkę to kupuj, laser w nim to tani jak barszcz KSS-213, który w razie czego sam wymienisz, a jeśli tak jak piszesz będziesz rzadko słuchał z niego muzyki to pogra ci jeszcze długo

Na tej aukcji jest miesiac gwarancji... Ale jesli laser jest na wykonczeniu to i tak pewnie dluzej bedize pogrywal niz ten miesiac, zreszta kto za 100zl bedize sie bawil z gwarancja jesli wysylka kosztuje 40zl;D

Jeszcze pytanko - co bedzie gralo lepiej ten odtwarzacz cd czy foobar + SB Audigy SE + flac? Czy bedzie jakakolwiek wieksza roznica? Czy na takim poziomie ejst wszystko jedno?

Ja mam marantza cd40 i amplituner maratz1501 i gra to bardzo ładnie klarownie, wyraznie i jak trzeba to z wykopem, cłuchałem wcześniej przed zakupem na dvd sony jakiś tani model ale ten marantz naprawdę jest godny uwagi kupiłem za 200zł polecam zadowolenie na 100%.

Ja mam marantza cd40 i amplituner maratz1501 i gra to bardzo ładnie klarownie, wyraznie i jak trzeba to z wykopem, cłuchałem wcześniej przed zakupem na dvd sony jakiś tani model ale ten marantz naprawdę jest godny uwagi kupiłem za 200zł polecam zadowolenie na 100%.

a niewielkim nakładem może być jeszcze fajniej, bo CD40 jest bardzo podatny na tunning

• Pokaż nowe odpowiedzi