Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD do 1tys

Rekomendowane odpowiedzi

a niewielkim nakładem może być jeszcze fajniej, bo CD40 jest bardzo podatny na tunning

czytałem że się da poprawić dzwięk bardziej,tylko że trzeba mieć większą wiedzę na temat elektroniki a ja początkujący w temacie hehe,jeszcze zepsuje choć nie powiem że korci mnie jeszcze coś zrobić żeby było jeszcze lepiej, powymieniałem jeszcze dodatkowo kable między amplitunerem a cd-40 na oelhbacha i ci co mówią że to nic nie daje to są w błędzie w moim przypadku jest różnica w dzwięku jak dla mnie słyszalna

Witam. to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość:) Mam okazję kupić ten odtwarzacz za 40zł Chciałem podpiąć pod niego Microlaby solo7c. Przeszukiwałem internet, ale mało znalazłem na temat tego 850, zaś na pozostałe modele HD 745/945 itd znalazłem dobre opinie co do stereo. Czy ten HD 850 ma podobne bebechy co pozostałe modele? Jak zdaje egzamin w stereo?

Witaj.

Ponieważ to Twój pierwszy post to postaram się być jak to piszesz wyrozumiały, ale o co kurna chodzi?, o jakich modelach jakich producentów piszesz,

Mam okazję kupić ten odtwarzacz za 40zł

o jaki odtwarzacz chodzi?

Witam,

Szukam odtwarzacza CD z pilotem z lat '80, '90 do 500 zł. Dźwięk na którym mi zależy do przejrzystość z dobrą "górą". Również dostępność lasera jest ważna. Możecie coś doradzić?

Pozdrawiam

Darek

z przejrzystości słyną m.in. Arcamy, Micromegi, ale za 500zł będzie chyba trudno coś znaleźć, może CA Azur C640 lub Rotel RCD951, tylko nie wiem czy one nie są "za młode" dla Ciebie ;)

spróbować można, bo ten Nad to chyba z przejrzystości nie słynie, taki Rotel RCD-951 w tej dziedzinie chyba będzie lepszy, a na ile lepszy to już trzeba by posłuchać, lepszy byłby też Arcam CD73 ale takiego nie kupisz za 500zł, trzeba by dołożyć troszkę

wykaż trochę cierpliwości, bo tylko tak można coś sensownego na allegro znależć, zresztą nie tylko na allegro, i poczekaj na Rotela RCD-951, do 500zł powinieneś go kupić

moje odwarzacze grają inaczej niż ten Rotel, bardzo dobre wysokie tony to nie mój priorytet, a co do RCD975 to poczytaj, poszukaj na forum, z tego co pamiętam niektórzy cenią go wyżej niż np. RCD971, 951, 02, 06. Niestety laser w nim siedzący to nieprodukowany i raczej niedostępny CDM9, co prawda zawsze można przełożyć z innego odtwarzacza, ale nie każdemu to pasuje.

• 2 tygodnie później...

Witam was forumowicze,

proszę o wasze opinie i porady ... :)

posiadam odtwarzacz CD philipc CD-723, mam jednak okazje zaklupić CD-692 czy bedzie to lepszy odtwarzacz od tego, który posiadam ? czy gra nie warta przysłowiowej świeczki ...

z góry dziękuję za waszą pomoc ...

pozdrawiam

ttoby

Witam ! Jestem nowy na forum i tak samo w temacie audio więc proszę o wyrozumiałość w razie popełnienia przeze mnie jakiegoś babola :D Proszę was Panowie o opinie na temat odtwarzacza cd FIrmy Denon model to DCM 500AE ,czy jest to dobry wybór ? zaznaczając że mój budżet jest naprawdę skromny a w tym momencie posiadam technicsa SL-PD 888.Chce zmienić odtwarzacz z trzech powodów,po1 Denon ma wyjście optyczne,po2 Denon to Denon :) a 3 Mam nadzieje że poprawi to w jakiś sposób dźwięk w moim zestawie ( Harman Kardon HK3490 ,JBL e80,Jamo s650 ,interkonekty firmy prolink oraz trudne akustycznie pomieszczenie ,skosy ,prawie pusty salon otwarty na kuchnie) Z góry Dziękuję za zainteresowanie tematem !!!! i pozdrawiam !!!!

Hejka wiesz ostatnio robilem porownanie 2ch odtwarzaczy jeden to harman kardon 970 a drugi cambridge audio 740c i wiesz co roznica jest nie wieka a cena kolosalna miedzy nimi .Kup h/k 970 za 500 zł allego z 2giej reki i gra prawie jak camobodza audio a testy robilismy rygorystyczne w 2 pokojach odsluchowych w tym jeden dedykowany do tego celu.pozdro

i jeszcze dodam ze wzmacniacz firmy creek ten z nowej serii za okolo 3000 zł nie wiemdokladnie za model to syf ,ostra natarczywa gora.To sławny audiofilski Creek? pfyy wstyd.dobra nie smiece tematu

Wiem że do tych 500 zł znalazłbym coś ciekawego ,ale tak jak napisałem wcześniej -potrzebuje zmieniarki.Ale mimo wszystko dziękuję za opinię.

920 to najwyższy model z serii QS a 202 i 222 to najniższe modele z serii ES, brzmieniowo mogą grać podobnie, 920 jest trochę młodsza, ma szufladę z dociskiem, a 202 i 222 mają wg mnie zdecydowanie lepszą mechanikę, więc jak kto woli

• Pokaż nowe odpowiedzi