Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz CD do 1tys

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje mi się że to Philips CD Player CD 482,ale pewności nie mam.

Edytowane przez frost1971

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

100% CD480 bo CD482 ma dodaną jeszcze jedną diodę "Remote", ten na zdjęciu Oktawusa jej nie ma.

DSC00108.JPG

Edytowane przez czolgista778

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

a mnie, że to CD-480

Może być,nie różnią się od siebie frontpanelem.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Różnią się jedną małą pierdółką, CD482 może mieć pilota :-)

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Philips CD Player CD 482

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Philips CD Player CD 480

post-30848-0-51414700-1344624402_thumb.jpg

post-30848-0-67238300-1344624337_thumb.jpg

Wydaje mi się że ma jednak tak jak 482 6 nie 5,ale nie kłucę się,bo to zdjęcie jest małe.

post-30848-0-55814200-1344624672_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez frost1971

różnica jest: jedna dioda więcej po lewej stronie, a po prawej literka "R"

Dziękuję wszystkim za pomoc. Ewentualnie czy ktoś może mi doradzić czy ten 480 lub 482:), będzie lepszy od CD 604 , który obecnie mam na stanie?

Jakich wzmacniaczy używacie do dt 150 ??

Canor TP-10,Lehmann Black Cube (Clon)

Philips CD Player CD 482

Ukryta Zawartość

Philips CD Player CD 480

post-30848-0-51414700-1344624402_thumb.jpg

post-30848-0-67238300-1344624337_thumb.jpg

Wydaje mi się że ma jednak tak jak 482 6 nie 5,ale nie kłucę się,bo to zdjęcie jest małe.

post-30848-0-55814200-1344624672_thumb.jpg

Jaki waszym zdaniem odtwarzacz byłby najepszy pod względem brzmienia?

Philips CD 604

Philips CD482

Grundig CD 303

We wszystkich "siedzi" CDM 4/19 i TDA1543. Ale diabeł tkwi w szczegółach....Proszę o sugestie.

Miałby grać z kolumnami grundig box m600, i obecnie z Pioneer SA-1000. ( docelowo ma być wzmacniacz Grundiga)....ale narazie jest ten.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam!

Na forum jestem świeżak .......... ale od razu przechodze do pytania.

Mam wzmaka denona pma 1060 kolumny altony 110 i szukam jakiegos odtwarzacza cd poniewaz obecnie mam jakiegos lumpa z biedronki i jakos dzwieku jest na poziomie "0".

Doradzcie coś panowie najchetniej chcialbym miec pare czyli denon+denon.

ps. czy kolumny altony 110 z 30cm basowym nie sa za duze do pokoju 25m2

Pozdrawiam.

MiH.!

Witam

Potrzebuje nabyć za naprawdę niewielkie pieniądze odtwarzacz CD myślę o SONY CDP-XB720QS, SONY CDP-XE900QS ewentualnie SONY CDP-X33ES tylko,że w tym przypadku laser jest drogi i trudno dostępny. Na chwilę obecną mam bardzo skromny budżet (300-400) a muszę coś nabyć.Co do muzyki to słucham od metalu po klasykę. Proszę kolegów z forum o pomoc ewentualną inną podpowiedź. Z góry dziękuje za pomoc.

Co do tych dwóch: XB jest zdecydowanie lepszy od XE. Mimo iż XB to 720, a seria kończy się na 940, a XE to najwyższy model.

XB to prawdziwy QS bez wiodącej roli księgowych, XE - ja złośliwie tłumaczę literkę e jako ekonomiczny. Mnie ta seria nie leżała i nie leży (mimo że to też QS), miałem okazję kilka klocków składać po rodzince także sobie posłuchałem. No i ta linia wzornicza, a'la pijany góral z siekierą...

Np. ze wzmacniaczy np XE jedyny sensowny to 910 XE - wszystko poniżej - bez komentarza.

ES - lasery, lasery - nic nie jest wieczne poza śmiercią i podatkami. Lasery pod to nie podpadają, są śmiertelne. No i niskie ES grają, czy aby na pewno grają ? Czy tylko wydają dźwięki ??? Mi nie leżały, parę miałem w łapkach, uciekłem szybko od nich. (ale mnie teraz zjadą - lol). Już n/w CDP-9__ grały lepiej. Dużo.

Z Sonego warte grzechu z tego pułapu cenowego są jeszcze CDP-950 (wierna kopia ES), CDP-970 na przetwornikach BB, CDP-990 - taki ES, bez znaczka ES - metalowy panel przedni, możliwość wyłączenia wyświetlacza. Cała trójka ma duzo ciekawych funkcji. Gra przyzwoicie (nie jest to HI-End, ot porządne Hi-Fi) Cała trójka ma powszechnie dostępne i tanie lasery KSS-240 i KSS-210. (nie ma chyba tańszych poza podróbkami KSS-213). Seria CDP-9xx to chyba z 9 modeli. Te w/w są ok. warte kupna, reszta to niestety..........

I w/w Sony, są jak teściowa - nie do zabicia ;P

Kupuj z pilotami i zwracaj uwagę żeby na pilotach były klawisze do kontroli siły głosu na słuchawkach - miły bajer nocą, bez podnoszenia pupy z siedliska można regulować siłę głosu na słuchawkach, bądź bezpośrednio na końcówce mocy. (wysokie modele pilotów to mają)

Na wymianę lasera kupując na Allegro nastaw się na 99.99% (niezależnie co i jakiej firmy kupujesz) także lepiej wsiąść coś z laserem do wymiany, ale z pilotem.

Wiem, poglądy niekoszerne, ale moje :)

P.S. Są jeszcze ze 2,3 szuflady Sonego grające przyzwoicie, ale to trudno trafić, przeważnie wystawiane są złomy serii CE - magiczna literka E - lol

kolumny altony 110 i szukam jakiegos odtwarzacza cd poniewaz obecnie mam jakiegos lumpa z biedronki i jakos dzwieku jest na poziomie "0".

Dźwięk "0" wynika z kolumn a nie z odtwarzacza. Nawet jeśli zakupisz model za 10.000 podskoczysz w jakości najwyżej do wartości "1".

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Dźwięk "0" wynika z kolumn a nie z odtwarzacza. Nawet jeśli zakupisz model za 10.000 podskoczysz w jakości najwyżej do wartości "1".

Jakie kolumny zaproponował byś do 1000zł?

Chciałbym powrócić do tematu CD. Aktualnie mam już wzmacniacz (czyli j.w Rotel RA 971) oraz kolumny Roth Audio Oli 30. Teraz pora na CD. Coraz bardziej myślę, o czymś nowym, ponieważ w używkach trochę się boje o późniejszą dostępność lasera ;(. Czy ktoś miał kontakt z ONKYO C-7030?. Polecacie czy też może nie?

Edytowane przez graboś

Witam.

Potrzeba matką wynalazków więc zrodził mi się może nieco głupi pomysł(pewnie tak to podsumujecie) ale jednak chciałem go przedyskutować i rozważyć. W 90%przypadków do muzyki używam PC, ale w sypialni stoi mi stara już wysłużona wieżyczka Panasonica SA-AK44 (kupiłem lata temu, dzieciakiem będąc jeszcze konkretnym). Jestem/byłem z niej zadowolony- nie ma rewelacji ale do usypiania wystarcza. Problem pojawił się ostatnio, gdyż moja kolekcja płyt cd się systematycznie powiększa i poza słuchaniem ich na słuchawkach chciałbym też by pobrzęczały z głośników no i stąd pomysł na wykorzystanie w/w wieżyczki. Tutaj zaczynają się schody, bo już od lat paru w sprzęcie nie działa cd- laser padł, dlatego pomyślałem, że może zamiast oddawać do naprawy, gdzie zjedzą mi 100-150zł dokupię do niej jakiegoś cdka, podłącze chinchami i może nawet (pewnie cudem jakimś) uda mi się otrzymać lepszy dźwięk. Czy w ogóle jest sens bawić się w coś takiego(przeznaczając na cd jakieś 250zł) czy oddawać do naprawy lasera, bo i tak podłączenie zewnętrznego odtwarzacza mija się z celem? A jeśli to nie jest do końca głupi pomysł, to poproszę jakieś propozycję cdplayerów w tym przedziale cenowym z allegro rzecz jasna, bo ja totalnie (co widać) zielony jestem w temacie sprzętu.

Dodam jeszcze, że w dalekiej przyszłości, pewnie przyszłą gwiazdkę tj. 2013r. sprezentuję sobie tak wychwalaną Yamahę PianoCraft, ale póki co muszę zadowolić się półśrodkami.

Pozdrawiam!

nie bój się używek, zwłaszcza takich do których są dostępne lasery, taki Rotel 971 lub 951 na pewno jest solidniej zbudowany niż ten nowy Onkyo 7030 w którym poza obudową z metalu to w środku pewnie sam plastik a i dźwiękowo na bank Rotelowi nie podskoczy

Jakie kolumny zaproponował byś do 1000zł?

nowe czy używane?

Graboś, do rotela 951/971 laser jest ciągle w sprzedaży i kosztuje zawrotne 20-30 zł.

I bardzo często pracujące w nich lasery od nowości nie wymagają zmian.

A RCD 930AX to dobry klocek?. Znalazłem na allegro:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rotel zawsze produkował dobre odtwarzacze (tani i łatwo dostępny laser Sony !!), jednakże ten z aukcji jak widzę ma jakiś dziwny kabel zasilający. Ten model cechował się dość ciekawym wypełnieniem i większą masą niż współcześnie produkowane modele. Nie miał jednak takiego wyrafinowania i świetnej góry jak RCD-971 czy nawet RCD-951. Jednak był gdzieś 2 razy tańszy.

Rotel zawsze produkował dobre odtwarzacze (tani i łatwo dostępny laser Sony !!), jednakże ten z aukcji jak widzę ma jakiś dziwny kabel zasilający. Ten model cechował się dość ciekawym wypełnieniem i większą masą niż współcześnie produkowane modele. Nie miał jednak takiego wyrafinowania i świetnej góry jak RCD-971 czy nawet RCD-951. Jednak był gdzieś 2 razy tańszy.

Niestety aktualnie nie mogę nigdzie znaleźć RCD-971 ani RCD-951. Może warto poczekać...

Witam, czy CA Azur 640c V.1 zagra lepiej od Sony CDP-X333ES? Pytam, bo mam możliwość kupna tego pierwszego w dość okazyjnej cenie. Wiem, że V.2 miażdży starego Soniaka, jednak V.1 nie słuchałem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

osobny watek ale może mission m34i?

Stanowczo odradzam mission m34i. U mnie nie sprawdziły się ani z elektroniką Rotel, ani z elektroniką Denona. Jedne gorszych kolumn jakie miałem (ok. 2 lat) i słuchałem.

Niestety aktualnie nie mogę nigdzie znaleźć RCD-971 ani RCD-951. Może warto poczekać...

Naprawdę warto. Czasami można dostać RCD-961, wygląda podobnie jak RCD-02 i brzmi ciekawie. Jednakże z Rotela dla sprzętu budżetowego 971 jest najlepszy i niedościgniony.

• Pokaż nowe odpowiedzi