Skocz do zawartości
IGNORED

Dac do 3000zł

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Bo wokół tego modelu już pojawia się zmasowany atak marketingowy. Więc umiejętnie cedzić trzeba wszystko co wypływa obecnie do sieci. 

To jest racja. Dlatego jako pionier zakupu tego modelu jak się zbiorę zaraz po dostawie coś napiszę od siebie bez marketingu. Natomiast mój wybór na dziś padł na to urządzenie ze względu na: BT z LDAC dla dzieci i gości, 2x USB pod daphile oraz pc, i oczywiście streaming dla mnie szczególnie tidal connect, mam dość aplikacji firm trzecich. Czekam na Deezer connect oraz qobuz connect. No i dac jest w nim oparty na Eversolo DAC-Z6, jakiś czas już dostępny na rynku i chwalony przez userow.

Aha a jak się zdecyduje tylko na streamer bez daphile, pc to zniknie kupa kabli i zasilaczy...

Takie były moje przesłanki przy poszukiwaniach takowego ustrojstwa.

Edytowane przez basic44

wystarczy rzut okiem na zasilanie i już wiadomo, że będzie grało tak sobie

typowy chinczyk, wyśrubowane parametry a pewnie gra jak zwykle

za pół roku się okaże że appke przestali rozwijać albo trzeba założyć konto cholera wie gdzie

ja bym wolał bluesound node

Można coś mniej egzotycznego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ex demo, trochę poza budżetem, ale można zawsze się przyjrzeć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cytat

Różne materiały mają swoją własną częstotliwość rezonansową. Obudowa Element M została  zaprojektowana jako struktura dwuwarstwowa. Wewnętrzna powłoka wykorzystuje stal ocynkowaną z wielopasmowymi żebrami wzmacniającymi, aby zapewnić doskonałą wytrzymałość, natomiast zewnętrzna powłoka jest wykonana z aluminium o grubości 4 mm. Połączenie tych dwóch metali eliminuje stałą częstotliwość rezonansową każdego materiału i znacznie zmniejsza negatywny wpływ jaki rezonans mechaniczny obudowy ma na jakość dźwięku.

Wiadomo za co się płaci. Ale to tak na boku. Eversolo też istnieje trochę i ciągle aktualizują soft. Każda elektronika z elementami oprogramowania może a nawet na pewno padnie ofiarą porzucenia produktu. Patrz iFi...

Podobno właśnie wsparcie ma być bo to eversolo to nazwa pseudo producenta tego produktu. Ale to jest Zidoo a oni dość dobrze stali z updatem softu.

No ale zobaczymy. Ja jestem z jednej strony ostrożny. Z drugiej sam jak znajdę chwilę to chętnie go przetestuje. 

Otóż to. Ryzyko żadne. Intryguje mnie jedynie jakość tego dac w streamerze, ponieważ gdy przymierzałem się do danego dac i porównywałem Eversolo DAC Z6 i Z8. Różnice są w kości. A ten player ma wbudowany Z6 więc teoretycznie słabszy. Zobaczymy na razie dystrybutor i tak czeka na dostawę...

W dniu 23.05.2023 o 17:51, basic44 napisał:

Wiadomo za co się płaci. Ale to tak na boku. Eversolo też istnieje trochę i ciągle aktualizują soft. Każda elektronika z elementami oprogramowania może a nawet na pewno padnie ofiarą porzucenia produktu. Patrz iFi...

Nic nie opuściliśmy :) Szykujemy bardzo duży update, stąd brak mniejszych patchy. Na razie niestety nie mogę podać daty, bo jeszcze sam nie wiem.

Dzieki za info (z ostrożności marketingowej 😉). W sumie też brałem pod uwagę ale zabrakło parę pewnie dla wielu nieistotnych funkcjonalności. Jak choćby podwójne wejście USB...

W dniu 24.05.2023 o 22:34, basic44 napisał:

Jak choćby podwójne wejście USB...

Serio byś to wykorzystywał? 

Nie wystarczy jeden spory dysk tylko dla muzyki?

W dniu 24.05.2023 o 20:09, basic44 napisał:

Otóż to. Ryzyko żadne. Intryguje mnie jedynie jakość tego dac w streamerze, ponieważ gdy przymierzałem się do danego dac i porównywałem Eversolo DAC Z6 i Z8. Różnice są w kości. A ten player ma wbudowany Z6 więc teoretycznie słabszy. Zobaczymy na razie dystrybutor i tak czeka na dostawę...

Z8 brzmi wyraźnie lepiej?

5 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Serio byś to wykorzystywał? 

Ano tak 🙂 mimo streamera utrzymam daphile ale chcę również mieć wejście z pc podłączonego do tv

7 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Z8 brzmi wyraźnie lepiej?

Nie wiem, ktoś w którymś wątku o tym wspomniał chyba o Topping'u E70 Velevet

9 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Nie wystarczy jeden spory dysk tylko dla muzyki?

Dysku w ogóle nie wykorzystam tylko streaming

5 minut temu, basic44 napisał:

Ano tak 🙂 mimo streamera utrzymam daphile ale chcę również mieć wejście z pc podłączonego do tv

Nie wiem, ktoś w którymś wątku o tym wspomniał chyba o Topping'u E70 Velevet

Dysku w ogóle nie wykorzystam tylko streaming

No właśnie dlatego się zastanawiam po co w ifi 2 wyjścia USB. Wystarczy jedno do kompa 

Czy nie o tym produkcie mówię? 🙂

24 minuty temu, basic44 napisał:

Ifi nie podchodzi mi ani stylistyką prosto z mangi ani nie zachęca bojami z softem 😪

Stylistyka mnie nie interesuje więc pomine. Soft się zgodzę.

W dniu 24.05.2023 o 22:30, iFi Audio napisał:

Nic nie opuściliśmy :) Szykujemy bardzo duży update, stąd brak mniejszych patchy. Na razie niestety nie mogę podać daty, bo jeszcze sam nie wiem.

Sorry, ale sie to nie trzyma... Z którego roku jest soft zen stream? Jak często jest aktualizowane volumio działające na tysiącach różnych urządzeń... 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

20 godzin temu, marcinmarcin napisał:

Sorry, ale sie to nie trzyma... Z którego roku jest soft zen stream? Jak często jest aktualizowane volumio działające na tysiącach różnych urządzeń... 

Z Volumio jest jedynie rdzeń. Wszystkie funkcjonalności są napisane przez nas. Stąd update Volumio nie przekładają się na nasz system. Mówiąc bardzo duży update, mam na myśli BARDZO DUŻY update. Wink wink. Mrug mrug. Więcej nie powiem, bo łucznicy z Southport mnie dopadną.

2 godziny temu, iFi Audio napisał:

Wszystkie funkcjonalności są napisane przez nas. Stąd update Volumio nie przekładają się na nasz system

Te funkcjonalności to pokrętło trybów? 🙂 nic innego nie zauważyłem... 

U mnie typowanie skończyło się na Matrix mini-i pro 2s. 

Świetne urządzenie. Bardzo dobrze współpracuje z monitorami aktywnymi.

Brzmienie bogatsze,bardzo kulturalne i zrównoważone wobec samego streamera. Namacalnie. Szczegółowe. Grzeczne.

Dla mnie bomba.

Kabel zasilający wetknięty w rozgałęźnik, obok masa innych. Zero jakichkolwiek zakłóceń.

Polecam.

Ps.

Zmiany filtrów w przetworniku niesłyszalne moim zdaniem. Zbędny bajer.

Edytowane przez miętowy
W dniu 13.01.2022 o 20:06, Tal napisał:

L.K.S. Audio MH-DA003

Dobry DAC, ale jest to “brzmienie delta-sigma”, czyli nieprawdziwe.

Jest już wersja LKS 004 (z kością 9038PRO), ale nie wnosi ona tego co oferują dobre DAC R2R, dalej jest to „brzmienie delta-sigma”.

Można kupić używany Audio-GD DAC R2R-1

9 minut temu, Tweeter2016 napisał:

...jest to “brzmienie delta-sigma”, czyli nieprawdziwe

głupoty wypisujesz...

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Może i to głupoty, ale nie moje na szczęście 🙂

Ukryta Zawartość

Tu jest Audio GD:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 minutę temu, Tweeter2016 napisał:

Może i to głupoty, ale nie moje na szczęście

W takim razie staraj się nie powielać tego typu bzdur...

Denafrips Enyo 15th, Naim Supernait 2, Xavian Ambra Esclusiva

Będe się starał, myślałem, że koledzy testerzy mają większą wiedzę.

Miałeś lub słuchałeś tego LKS??

Edytowane przez Tweeter2016
46 minut temu, Tweeter2016 napisał:

Wiem, że w DAC-ach Chinole są mocni.

Szczególnie w pomiarach... 😉

Sporo osób poleca chińskie DAC, poza tym słyszałem, że to ich specjalność, najlepiej im wychodzą z całego sprzętu audio.

Co do pomiarów - mam wrażenie, że społeczność Audio Science Review jest chyba sponsorowana przez Chińczyków.

20 godzin temu, marcinmarcin napisał:

Te funkcjonalności to pokrętło trybów? 🙂 nic innego nie zauważyłem... 

Tidal Connect, Spotify Connect, DLNA, AirPlay... Wszystko poza rdzeniem systemu operacyjnego jest stworzone od zera :)

• Pokaż nowe odpowiedzi