Skocz do zawartości
IGNORED

Wymiana wzmacniacz Atoll in200 Signature na Shanling A3.2

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, Adam 38 napisał:

OK. Szanling A3.2 jest najlepszym wzmacniaczem. Patrząc przez pryzmat ceny, nawet do 35kzl. Słychać to po kilku godzinach od rozpakowanie. Wygrałeś praktyku, poddaję się. Obyś za miesiąc nie zmienił zdania. Pozdrawiam.

Wybacz, ale dopoki nie wypozyczysz wspomnianych wzmacniaczy, nie porownasz ich ze soba, wartosc Twoich opinii na temat Shanlinga mozna rozpatrywac wylacznie w ramach audifilskiego kabaretu. Posluchasz, porozmawoqmy. Na ta chwile marnujesz okazje by milczec. 

8 minut temu, mdavis napisał:

Nie wiem za ile mozna na ta chwile realnie kupic LAT II AE, ale za Shanlinga dalem duzo mniej niz cena ktora podales. 

4 minuty temu, Dymsza napisał:

Nie wiem za ile mozna na ta chwile realnie kupic LAT II AE, ale za Shanlinga dalem duzo mniej niz cena ktora podales. 

Wiem. Można w sklepie uzyskać rabat. Podałem ceny katalogowe. Różnica w cenie pomiędzy wzmacniaczami jest bardzo duża, na korzyść Shanlinga 👍

6 minut temu, Dymsza napisał:

audifilskiego kabaretu.

Argument, że zaraz po rozpakowaniu coś zagrało najlepiej we WSZYSTKIM! (czym jest to wszystko nie ma w tym osądzie większego znaczenia... ) i jeszcze koniecznie wzmianka, że w cenie do 35kzl to na szczęście nie jest kabaret a popis praktyka... Spoko. 

ATC SCM7/HEGEL H95/CHORD QUTEST - REAL SOUND /// REGA ELEX MK4/B&W 607S3 - FUN

Gość

(Konto usunięte)
16 minut temu, mdavis napisał:

Wiem. Można w sklepie uzyskać rabat. Podałem ceny katalogowe. Różnica w cenie pomiędzy wzmacniaczami jest bardzo duża, na korzyść Shanlinga 👍

Pytanie jaki rabat mozna dostac na drugim wzmacniaczu? Czy proporcjonalnie do tego z Shanlinga czy gotowkowo zblizony. Obstawiam to drugie, ale wtedy roznice sie poglebia. 

Z cala pewnoscia warto dzwonic i pytac. Sam sie o tym wiele razy przekonalem. 

Najważniejsze, że za duży rabat nie zapomnieliśmy odpowiednio "podziękować na forum". Wtedy każdy jest zadowolony. 

Edytowane przez Adam 38

Godzinę temu, Adam 38 napisał:

Jeżeli chińczyk gra bardzo precyzyjnie, sterylnie, przestrzennie jak np. Hegle to nie ma namacalności, plastyczności, gęstości z naima więc już nie jest we wszystkim lepszy. Coś za coś, w audio nie ma wszystkiego co najlepsze w jednym. Zawsze jest gdzieś kompromis. 

To juz nawet nie chodzi o to co jest lepsze, tylko co kumus bardziej podejdzie. Jeden po porownaniu NS3 i Shanlinga wybierze NS3 a drugi Shanlinga i wtedy takie twierdzenie ze Shanling jest pod kazdym wzgledem lepszy bierze w leb.

Przeciez ludzie dokonuja wyboru swiadomie i gdyby Shanling byl najlepszy w swojej klasie cenowej, to inne wzmacniacze by sie wogole nie sprzedawaly.

Gość

(Konto usunięte)
W dniu 16.02.2022 o 16:09, piotrek7 napisał:

W sumie chyba więcej osób ma Kondo Souga niż Shanlinga.

Ludzie go mają, w sumie sobie bardzo chwalą tylko jakoś nikt tych ludzi nie widział i z nimi nie rozmawiał. Ukrywają się czy są tak zasłuchani w brzmieniu tych wzmacniaczy, że nawet nie mają czasu i ochoty na kontakty ze światem i wymianę poglądów? Ten wzmacniacz jest tak szczebelek niżej poniżej poziomu "niszowości". Dlaczego? Jeśli coś jest dobre, ludzie kupują to. Nienależnie czy jest to marka amerykańska, japońska czy chińska 

Wracajac do Twoich slow: 

Moze ludzie o nim nie pisza by darowac sobie wsciekle ataki teoretykow z misja, ot jak np ten wyzej? Ktos ma, jest zadowolony, szkoda mu czasu na nawiedzonych, na tyle niegrzecznych, ze prosba o milczenie tylko nasila ich glucha furie? Na koniec mozna to juz tylko ignorowac :). 

Dzieki takim ludziom tracimy wszyscy bo wrzaskiem i histeria staraja sie zagluszyc rzeczywistosc, stawiac swoje wyobrazenia nad realne odczucia innych. 

Edytowane przez Dymsza
2 minuty temu, Dymsza napisał:

Wracajac do Twoich slow: 

Moze ludzie o nim nie piszac by darowac sobie wsciekle ataki teoretykow z misja, ot jak np ten wyzej? Ktos ma, jest zadowolony, szkoda mu czasu na nawiedzonych, na tyle niegrzecznych, ze prosba o milczenie tylko nasila ich glucha furie? Na koniec mozna to juz tylko ignorowac :). 

Dzieki takim ludziom tracimy wszyscy bo wrzaskiem i histeria staraja sie zagluszyc rzeczywistosc. 

Sory, zle mnie zrozumiales. To nie jest zaden atak z mojej strony tylko brak toleeancji z Twojej. Kupiles cos, podnieciles sie i teraz kazda krytyke uznasz za atak na Twoja zabawke. Mialem Pathos Logos, Mialem wysokie modele Yamaha, Vincent, kilka wzmacniaczy lampowych wiec wiem o czym pisze. Podszedl Ci i tyle, ale zeby pisac ze jest najlepszy to lekka przesada.

Teraz mam Music April Stello ai500, nie chinczyk ale od wietnamczykow i tez uwazam ze w relacji cena/jakosc w porownaniu do europejskiej konkurencji jest lepiej, ale czy jest najlepszy to nie wiem, wszystkiego nie slyszalem.

Gość

(Konto usunięte)
11 minut temu, BlueDot napisał:

Sory, zle mnie zrozumiales. To nie jest zaden atak z mojej strony tylko brak toleeancji z Twojej. Kupiles cos, podnieciles sie i teraz kazda krytyke uznasz za atak na Twoja zabawke. Mialem Pathos Logos, Mialem wysokie modele Yamaha, Vincent, kilka wzmacniaczy lampowych wiec wiem o czym pisze. Podszedl Ci i tyle, ale zeby pisac ze jest najlepszy to lekka przesada.

Teraz mam Music April Stello ai500, nie chinczyk ale od wietnamczykow i tez uwazam ze w relacji cena/jakosc w porownaniu do europejskiej konkurencji jest lepiej, ale czy jest najlepszy to nie wiem, wszystkiego nie slyszalem.

Straszny masz ogien pod tylkiem. Zupelnie nie do Twoich slow sie odnosilem tyle, ze pisalismy w tym samym czasie i tak wyszlo. Zanim poczujesz sie urazony, doczytaj do konca, wtedy wiedzialbys ze nie jestes adresatem w tym przypadku 🙂

Warto też pamiętać, że Chińczyk nie jest lojalny wobec krajowych dystrybutorów i jak tylko ma okazję to sprzeda  nam "na lewo" wszystko co chcemy od takiego  Shanlinga, Cayina itp. w takich cenach, że potem Koledzy nawet z tego forum sprzedawali je używane zarabiając jeszcze na tym bo ich ceny zakupu to 50% ceny jaką po rabacie wołają lojalni wobec Chińczyka nasi dystrybutorzy. I tak to wygląda biznes z Chińczykiem, byle on  zarobił...

4 minuty temu, Dymsza napisał:

Straszny masz ogien pod tylkiem. Zupelnie nie do Twoich slow sie odnosilem tyle, ze pisalismy w tym samym czasie i tak wyszlo. Zanim poczujesz sie urazony, doczytaj do konca, wtedy wiedzialbys ze nie jestes adresatem w tym przypadku 🙂

Aha, to sory jeszcze raz. Nastepnym razem moze lepiej zacytowac.

Gość

(Konto usunięte)
52 minuty temu, BlueDot napisał:

Swoja droga. Zakladalem ten watek pytajac o opinie na temat tego wzmacniacza, doswiadczenia z nim, przejscia. Nie bylo ani jednej osoby, ktora by cokolwiek wiedziala. Przepraszam, napisal jeden kolega, ale na priv by uniknac ataku na otwarym forum. 

Zaryzykowalem, kupilem, by nie ulec czarowi, w tym samym czasie wzialem kilka innych. Okazuje sie, ze Shanling A3.2 to wzmacniacz fenomenalny, wygrywajacy bez problemu z rownymi sobie cena i znacznie drozszymi. Jak obiecalem wczesniej - podzielilem sie swoimi wrazebiami i zdaniem na jego temat.

I nagle zwala sie na mnie cale grono teoretykow - nie widzieli, nie slyszeli, wiedza wszystko lepiej. Taka grupka rozhisteryzowanych troli-mitomanow, skostnialych w opiniach, kryjacych nieprawdopodobnym wrzaskiem i histeria tak braki jezykowe jak i calkowity brak wiedzy we wspomnianym temacie. Zalosne. 

Gość

(Konto usunięte)

Wrazen ciag dalszy. Moj Shanling to wersja MkII czyli z wbudowanym DACiem. Nigdy nie bylem fanem takich rozwiazan, ale skoro jest warto posluchac. 

DAC ma wejacie USB i optyczne (jest tez BT) . Skorzystalem z tego drugiego co dalo szanse porownania jakosci z DACiem w moim Onkyo. 

No i okazuje sie, ze gra on zupelnie dobrze. Na pewno nie jest to poziom audiofilskich rozwiazan za dziesiec czy wiecej tysiecy, ale oddzielny wydatek do 2 tys na pewno mozna sobie calkowicie odpuscic. W porownaniu z DACiem w Onkyo gra bardziej szczegolowo, rozdzielczo, sle brak mu tego co w Onkyo bardzo cenie - analogowego klimatu. Tutaj jest to po prostu bardzo solidne brzmienie cyfrowe. Z drugiej strony na pewno nie az tak zimne jak to zname ze streamerow CA. 

Edytowane przez Dymsza

Uważajcie na użytkownika @Dymsza. To były forumowicz z Forum Audio o nicku Khedron, który wiecznie prowokował i robił zadymy, a swoje racje uważał za jedyne słuszne. Obraził się, usunął konto, ale szybko zatęsknił za forami i przyszedł siać swoją propagandę na Audiostereo. Agresywny typ, po doświadczeniach wielu użytkowników z sąsiedniego forum nie ma sensu wchodzić z nim w dyskusje. 

Gość

(Konto usunięte)
10 minut temu, simopl napisał:

Uważajcie na użytkownika @Dymsza. To były forumowicz z Forum Audio o nicku Khedron, który wiecznie prowokował i robił zadymy, a swoje racje uważał za jedyne słuszne. Obraził się, usunął konto, ale szybko zatęsknił za forami i przyszedł siać swoją propagandę na Audiostereo. Agresywny typ, po doświadczeniach wielu użytkowników z sąsiedniego forum nie ma sensu wchodzić z nim w dyskusje. 

Zla diagniza Watsonie. Ale nie ma sie co dziwic, ze ludzie stamtad uciekaja skoro atmosfere tworza tacy ludzie jak ty. 

11 minut temu, Dymsza napisał:

atmosfere tworza tacy ludzie jak ty. 

I ja😉. Nie pier... , wiemy że to Ty 😝. Ciekawe czy tutaj też dasz mi ignora 😁

• Pokaż nowe odpowiedzi