Skocz do zawartości
IGNORED

Uchwyty do montazu glosnikow surround

Novy

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje uchwytow do montazu nasciennego glosnikow. Wazne aby montaz nie wymagal wiercenia w kolumnach. Jedyna ciekawa pozycja ktora znalazlem to Vogel VLB 200 (zdjecie nr 3).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niestety przedni ogranicznik jest zbyt wysoki i zachodzi na maskownice (Wharfedale 8.1).

Szukam czegos podobnego do rozwiazan z rys 1 i 2 czyli albo niski profil czolowy albo mocowanie po bokach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Firma AVF proponuje takie wlasnie rozwiazania ale nie znalazlem polskiego dystrybutora.

Jezeli ktos zna polskiego dystrybutora lub wie gdzie zakupic uchwyty o podobnej funkcjonalnosci to prosze o podanie tej informacji.

[obrazekLUKASZ-267144_1.jpg] [obrazekLUKASZ-267144_2.jpg] [obrazekLUKASZ-267144_3.jpg]

post-5796-100009625 1170264802_thumb.jpg

post-5796-100009626 1170264801_thumb.jpg

post-5796-100009627 1170264799_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/15899-uchwyty-do-montazu-glosnikow-surround/

Co do 1 i 3 jestem pewien - nie trzeba wiercic gdyz sa to uchwyty zaciskowe i z tego powodu nie maja zbyt duzej swobody w pionie.

Obliczylem o ile przesunie sie srodek ciezkosci przy maksymalnym wychyleniu i wdl mnie nie ma prawa spasc (srodek ciezkosci nadal bedzie w plaszczyznie podparcia)

Odnosnie 2 - prawdopodobnie trzeba nawiercic podstawe - ale wdl mnie wystarcza 2 punkty z 4 (te blizej sciany)

I taka ewentualnosc jestem jeszcze w stanie zaakceptowac. Natomiast jestem przeciwny np takiemu rozwiazaniu:

Ukryta Zawartość

ktore wymaga nawiercenia tylnej sciany.

Ukryta Zawartość

Witam..

Tak się akurat składa, iż jestem użytkownikiem wspomnianych uchwytów firmy Vogel’s (VLB 200). Pozwolę sobie zatem "zabrać głos” w tej kwestii…

Przyznam, iż od samego początku przypadły mi do gustu (pomijając koszt zakupu ;) ).

Zarówno wykonanie jak i funkcjonalność, nie budzi większych zastrzeżeń.

Co zaowocowało decyzją, iż czas najwyższy do współpracy zaangażować głośniki o dźwięcznej nazwie: Bowers&Wilkikns 601 S3.

Efekt ? Hmm.. jestem zadowolony.

Nim jednak mogłem schylić się po kielich zadowolenia, trzeba było wspomóc w/w parkę własną kreatywnością, aby efekt był w pełni satysfakcjonujący.

Po licznych zmaganiach z remontem, oraz obwieszeniem wszem i wobec, że „ów pokoju już nigdy nie będzie tym samym.. spokojnym.. melancholijnym wręcz.. pokojem” (który zdecydowanie odpowiadał sąsiadom) przystąpiłem do montażu. Droga do sukcesu była długa i kręta (zgodnie ze śladami pozostawionymi przez kable głośnikowe ;) ). Jako, że Nasze Krajowe drogi „bywają” problematyczne, nie obeszło się i w tym przypadku bez problemu - o którym zresztą wspomniałeś:

„Niestety przedni ogranicznik jest zbyt wysoki i zachodzi na maskownice (Wharfedale 8.1)”

Znów rozbrzmiało: hmm… Z niemniejszym zaangażowaniem postanowiłem wspomóc firmę Vogel’s. W przypadku wspomnianych Bowers’ów, maskownica pokrywa całą przednią część głośnika.

Pomiędzy ogranicznikiem a głośnikiem (zarówno z przodu jak i z tyłu), wkomponowałem „amortyzator” w postaci gąbki/pianki czarnego koloru (oczywiście po odpowiedniej obróbce ;) ) niwelując tym samym możliwość uszkodzenia maskownicy, bądź samego głośnika.

Ponadto, nie stosowałem żadnych dodatkowych wzmocnień (nie było potrzeby wiercenia otworów w głośnikach –nie miałbym sumienia :-) ).

Owe głośniki doskonale dopasowały się do uchwytów, tworząc tym samym pełną harmonię satysfakcji zarówno ze strony wizualnej, dźwiękowej jak i absolutnego bezpieczeństwa ;)

Wnioski wyciągnij sam.

pozdrawiam

Pixeel

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.