Skocz do zawartości
IGNORED

Lg g1 soundbar

Rekomendowane odpowiedzi

Coś ty! tak to się złamie od razu. Toż to plastik niskich lotów. 

😛

Piotr 

12 minut temu, długi89 napisał:

Nie do końca bo zapomniałeś o drogich soundbarach typu Ambedo np… 

Uważasz że ten jest warty swojej ceny?

Bo o tym rozmawialiśmy. 

Do TV to ja bym kupił prosty wzmacniacz klasy D(szukaj na aliexpress jest tego multum) + dobrej jakości kolumny używane( pomoc udziela koledzy z audiostereo) 😉 Jakiś model np: Heco Aurora, Dali Zensor, POLKAUDIO....

A wzmacniacz choć taki 

222,33 zł  35%OFF | Fosi Audio Bluetooth 2 kanał mocy akustycznej wzmacniacz Stereo TPA3116D2 Mini HiFi cyfrowy wzmacniacz dla głośników 50W BT10A tonów wysokich i niskich

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

Coś ty! tak to się złamie od razu. Toż to plastik niskich lotów. 

😛

Piotr 

Uważasz że ten jest warty swojej ceny?

Bo o tym rozmawialiśmy. 

Chcesz znać moje zdanie? Za pewne nie… Zbudowałem sobie Auro3D na 13- stu podstawowych Dali Oberon On Wall głośnikach i jest to dedykowane pomieszczenie do kina! Natomiast w salonie szukam wypełnienia bez plątaniny kabli! Miałem B&W DM602/601/CC6 i to sprzedałem, wymienię to właśnie na ten soundbar bo jako jedyny daje niezwykły dźwięk przestrzenny tak jak Yamaha 5600… zajmuje mniej miejsca i gra zniewalająco, robiąc robotę w kinie☺️ Współgrać będzie z TV 77’ w 20 mk2 i nie zamierzam dodawać suba! Jest wystarczająco bardzo dobrze… 

Edytowane przez długi89

Sąsiad miał soundbar JBL 5.1 tak z rozłączanymi satelitkami. 

Pozyczyl kiedyś ode mnie moje pierwsze stereo: onkyo 9010 + polk s20. 

Soundbar sprzedany i zostało moje stereo u niego. 

Deklasacje pod względem jakości dźwięku....

Gość

(Konto usunięte)
1 godzinę temu, Ajothe napisał:

Sąsiad miał soundbar JBL 5.1 tak z rozłączanymi satelitkami. 

Pozyczyl kiedyś ode mnie moje pierwsze stereo: onkyo 9010 + polk s20. 

Soundbar sprzedany i zostało moje stereo u niego. 

Deklasacje pod względem jakości dźwięku....

Najwidoczniej nie słyszał go

https://www.areadvd.de/tests/xxl-test-sennheiser-ambeo-5-1-4-soundbar-mit-13-chassis-und-250-watt-sinusleistung/amp/

nie wyobrażam sobie kupować nawet stereo do tego co oferuje ta graj belka zwana przez wszystkich.. posiada własna kalibrację, własny korektor ustawień equalizera i wiele innych… stereofoniczny zestaw nie da tej przestrzeni co to urządzenie.. i w buty se wsadź stereo i JBL Bar, chowa się, tak samo Sonos Bar miałem i tak szybko jak kupowałem tak go oddałem w ciągu 10 dni… pierwsze wrażenie wow ale bez suba się nie obejdzie to po pierwsze a po drugie słaby jest… 

3 godziny temu, Bukaj napisał:

Do TV to ja bym kupił prosty wzmacniacz klasy D(szukaj na aliexpress jest tego multum) + dobrej jakości kolumny używane( pomoc udziela koledzy z audiostereo) 😉 Jakiś model np: Heco Aurora, Dali Zensor, POLKAUDIO....

A wzmacniacz choć taki 

222,33 zł  35%OFF | Fosi Audio Bluetooth 2 kanał mocy akustycznej wzmacniacz Stereo TPA3116D2 Mini HiFi cyfrowy wzmacniacz dla głośników 50W BT10A tonów wysokich i niskich
https://a.aliexpress.com/_vd5SSh

A kto Ci broni kupić ten szrot? Chcesz to kupuj… ja sprzedałem Onkyo i zestaw kolumn wymienionych wyżej na rzecz jednego urządzenia i nie wyobrażam sobie nic innego!!! Mam dedykowaną salkę, a to ustrojstwo sprawdza się znacznie lepiej niż niejeden sprzęt tutaj proponowany

Ale co wy tam wiecie! Teza wasza jest taka:

Nie znam się i nie słyszałem, ale się wypowiem!!!

Gość

(Konto usunięte)

Dołożyłem do sprzedanych kolumn i amplitunera symboliczne 1,5 tys€…

Najpierw plan był taki by kupione Dali Fazon Sat wymienić na białe by znikły w salonie, niestety podłączając je najpierw pod stary ampli 5.1 Onkyo dźwięk mi nie odpowiadał. A że miałem jeszcze dzień do zwrotu nie zastanawiałem się. Oddałem satelity i w rozliczeniu za to wziąłem tego Sennheiser Ambeo. 

On 8/3/2022 at 5:33 PM, Bukaj said:

A wzmacniacz choć taki 

Ukryta Zawartość

Pod ręką mam  ml585  podpiętego pod tv po optyku, a kolumny to tannoy dc10a 

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)
4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

A gdzie do tego senhaisera jest sub?

Piotr 

Tym właśnie wpisem potwierdziłeś że go nie słyszałeś! Oceniasz sprzęt po okładkach! Nie macie go w sklepie? Bo co? Bo za drogi i nikt go nie kupi… realne podejście prezentera/sprzedawcę sprzętu… tylko po jakiego grzyba się udzielasz skoro nie miałeś z nim styczności? Odpal se YT to się dowiesz co ta zwana przez Ciebie plastykowa  belka potrafi

Nie mam sklepu.

53 minuty temu, długi89 napisał:

Odpal se YT to się dowiesz co ta zwana przez Ciebie plastykowa  belka potrafi

Tym stwierdzeniem pokazałeś jak mocno nie warto patrzyć na twoje wpisy. 

Jeśli to odpalę na YT i włączę na amplitunerze z dwoma subami to jest szansa że bas będę miał. Tak?

Reagujesz agresywnie. Nie przytaczasz merytorycznych wypowiedzi. 

Zapytałem gdzie jest sub to wszystko.

Piotr 

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Nie mam sklepu.

Tym stwierdzeniem pokazałeś jak mocno nie warto patrzyć na twoje wpisy. 

Jeśli to odpalę na YT i włączę na amplitunerze z dwoma subami to jest szansa że bas będę miał. Tak?

Reagujesz agresywnie. Nie przytaczasz merytorycznych wypowiedzi. 

Zapytałem gdzie jest sub to wszystko.

Piotr 

Ale mi nie chodziło o to byś posłuchał jak on gra, tylko chodziło mi o to byś zobaczył tz usłyszał recenzje na jego temat… co zawiera, jak gra itp… tam wszystko jest powiedziane…

Co do suba to właśnie z tych filmików byś się dowiedział… że jego wbudowane głośniki potrafią zejść do chyba 35hz czy nawet do 30hz nie pamietam dokładnie bo sam tego długo szukałem i to dość dawno…

Teraz sam też się przyznałeś że nie słyszałeś. Widzisz, wystarczyło od razu normalnie napisać a nie wypisywać swoje felietony… jeszcze potrafię opisać brzmienie itd… miałem JBL Bar, Focal Dimension( ten dalej jest u rodziców i gra bez suba [ pasywnego i aktywnego ] i ma się całkiem dobrze, teraz ostatnio ojciec go wykorzystuje do oglądania z projektora niż z TV ) i ten Sennheiser jest moim trzecim takim droższym soundbarem

Kolego ale ja nigdzie nie pisałem że słuchałem .

Zadałem ci pytanie czy znasz taki który jest warty swojej ceny.

Co jest z Tobą?

Czytasz posty czy tylko atakujesz personalnie ?

Dostałem od ciebie propozycję abym przeglądał recenzje na YT? Serio? Please. Wyrosłem z tego.

Schodzi do 30 Hz? Yyyy wklej proszę jakieś wyniki badań , pomiarów jaki pasmo?

Bo szczerze szkoda mi niedzieli na szukanie takich pier**l .

Wklej pomiary to zrobię: WOW 🙂

Piotr 

• Pokaż nowe odpowiedzi