Skocz do zawartości
IGNORED

Creative P580

eXe

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zestaw głośników creative p580 (5.1) i zastanawiam sie jak poprawić jego wydajność. Mam pare pomysłów na nie ale nei wiem czy mogą one wypalić bo się na tym nie znam więc poszukuję porady.

Pomysły wyglądają tak:

1) Głosnik w subwooferze ma 12,5 cm średnicy, zastanawiam się czy dało by coś wsadzanie głośnika większego np średnica 16-20 cm nie zjmieniając pudła ani układu. Wymiary głośnika niskotonowego to 285x235x175

2) Może wystarczy zmienić trochę wzmacniacz subwoofer (o ile się da ) bez zwiększania pudła. Przydało by się abym po zmianach mógł podłaczyć już jakeiś większe satelitki.

3) Może wystaczy zwiększyć pudło a wzmiacniacz w subwoofera przełożyć.

4)Czy taki wzmacniacz z tego subwoofera pociągnie lepszy głośnik tak żęby wykorzystać go bardziej niż ten obecny. Subwoofer ma moc 17 W i zasilacz 12V tyle wiem.

Ile może kosztować mnie zmiana tego wzmacniacza z subwoofera i jak trudne może to być?

Kolejnym problemem jest dobór nowego głośnika niskotonowego, kąpletnie się na tym nie znam i nie jestem zbytnio dziany więc proszę o pomoc jakimi parametrami mam się kierować w wyborze głośnika.

Prosił bym o linki z www.allegro.pl i jakieś opinie na ich temat.

To chyba tyle, liczę na pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/15929-creative-p580/

z mojego dozwiadczenia wiem ze z takich glosnikow nic nie wyciagniesz. Mialem Logitech (chyba) Z-340. I dupa ze tak sie wyraze. Zmienielm moje glosniki komputerowe na zestaw dvd philipsa LX3600D. I tu sie pojawil przelom (podkreslam ze to sa glosniczki komputerowe), wstawilem glosnik z woofera do lepszej skrzyni i bylo duuuuzo lepiej a soprany same w sobie dawaly rady jak na pierdziawki. Z srednimi w calym zakresie srednich byl juz problem. Wiec jak uwazasz mi pasuje do kompa philips ale nic poza tym

https://www.audiostereo.pl/topic/15929-creative-p580/#findComment-267736

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.