Skocz do zawartości
IGNORED

Nowszy ale czy lepszy wzmacniacz

Rekomendowane odpowiedzi

23 minuty temu, Gomez Totalny napisał:

Ja moje wzmacniacze zaraz po zakupie oddawałem na przegląd do Pana który je sprawdzał i wymieniał wszystko to, co stwierdził że było już zużyte.Staral się naprawiać nawet jakieś malutkie diody aby się paliły jak w oryginale,a jak się czegoś nie dało zrobić to mówił i nie brał ani złotówki. Nie mówię,że nie ma wzmacniaczy nowych które lepiej grają bo napewno jest ich wiele,tylko ciężko trafić na taki który cię zadowoli. Tym bardziej,że przez lata słuchania jednego człowiek się przyzwyczaja i inne, które miały grać super grają jakoś dziwnie inaczej.                             Co do Yamahy właśnie przez jej budowę i wygląd już chciałem ją kupować,ale jak cos ma grać gorzej (chociaż do końca nie jestem pewny czy tak by było) coraz bardziej stwierdzam,że nie warto (cena za Yamaha 2700)

Są lepsze, ale to jakieś potężne dzielone zestawy końcówki z wysokiej klasy pre np krell wybitna przejrzystość dźwięku i dynamika w skali mikro, ale to są ogromne pieniądze nowe budżetowe wzmacniacze to lipa, kolumny nowe budżetowe  jak najbardziej tak za małe pieniądze, ale tylko mali producenci np akkus duży postęp do tego co było kiedyś

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Według testów lab tak?

Bo co oznacza lepiej?

A no właśnie ASR. To ja podziękuję.

Jescze raz powtórzę. Nie wymieniaj. 

Piotr 

Lepiej to znaczy lepiej napędza kolumny. Jest neutralny. A jeśli ktoś lubi dociążony dźwięk to włącza tryb SDB. 

Daję gwarancję, że SMSL zagra o niebo lepiej od Onkyo a-7070,

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Onkyo a-7070 produkcja 1979 - 1981 cena 1200DM nie słyszałem tego, ale szczerze wątpie, żeby nowe wzmacanicze za 3kzł zagrały lepiej od tego, tych chińskich wzmacniaczy zalewających rynek nie znam najlepiej to wypożyczyć i porównać.

1 minutę temu, Dune napisał:

Onkyo a-7070 produkcja 1979 - 1981 cena 1200DM nie słyszałem tego, ale szczerze wątpie, żeby nowe wzmacanicze za 3kzł zagrały lepiej od tego, tych chińskich wzmacniaczy zalewających rynek nie znam najlepiej to wypożyczyć i porównać.

Te chińskie wzmacniacze są na modułach klasy D od amerykańskich i europejskich producentów. Infineon, TI. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

4 godziny temu, Piopio napisał:

Te chińskie wzmacniacze są na modułach klasy D od amerykańskich i europejskich producentów. Infineon, TI. 

Ok być może są to wybitne w swoim budżecie urządzenia,  mnie już nic w tym audio nie zaskoczy słyszałem absurdalne połączenia które nie miały prawa grać, a brzmiało to zaskakująco dobrze, pozostaje jeszcze przekonanie do takiego pudełeczka które z wyglądu przypomina bardziej  router aniżeli poważny wzmacniacz coś jak  elektryki w motoryzacji dla mnie jest to dramat niestety, ale to nieuniknione w przyszłości.

21 godzin temu, Gomez Totalny napisał:

Też tak coraz bardziej myślę, że nie ma co na siłę szukać. Poczytałem o Hegel h80 i ciężko stwierdzić po opiniach jak to gra, są całkiem skrajne (jedni piszą że super a inni że nie da się tego słuchać w ogóle). Jak pisałem mam trzy zestawy z tym wzmacniaczem  i wszystkie konfiguracje mi odpowiadają .

Jest kilka firm które budzą takie skrajne emocje 

Ja akurat Hegla nie specjalnie lubię. Ale cenie takie marki. Uderzają w konkretnego odbiorcę. To jest plus. Nie boją się tego.

Elektro śmieć? Ze względu na wiek? Technika we wzmacniaczach może posunęła się do przodu ale kto lubił analogowe brzmienie to nadal takie lubi. Tego technika nie zmieni.

W dniu 3.09.2022 o 13:52, Piopio napisał:

Daję gwarancję, że SMSL zagra o niebo lepiej od Onkyo a-7070,

To kup i wyślij koledze. Jak mu się nie spodoba to odeśle tobie. Uczciwa gwarancja zwrotu. Prawda?

Piotr 

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

To kup i wyślij koledze. Jak mu się nie spodoba to odeśle tobie. Uczciwa gwarancja zwrotu. Prawda?

Piotr 

Jak bedzie grał: "o niebo lepiej" to gwarantuje, że dotrzymam umowy i kupię go 😏

Może grać np bardziej analitycznie pytanie  tylko czy nie będzie agresji w tym dźwięku na posiadanych kolumnach czy będzie odpowiednia gęstość na barwie spokój w graaniu, druga sprawa to nie należy kojarzyć dźwięku wzmacniaczy vintage z mdłym, ciepłym graniem to jest błędne myślenie,  słyszałem starocie wzmacniacze grające neutralnym czy po jaśniejszej stronie.

W dniu 31.08.2022 o 16:40, rafa napisał:

Moze troszke ale ta Yamaha nie wiele lepsza 🙂 Musisz troche wyzej celowac. Moze Hegel H80 lub cos z tej klasy

I że niby ten Hegel lepszy od AS1000? 

W dniu 3.09.2022 o 13:07, Gomez Totalny napisał:

Co do Yamahy właśnie przez jej budowę i wygląd już chciałem ją kupować,ale jak cos ma grać gorzej (chociaż do końca nie jestem pewny czy tak by było) coraz bardziej stwierdzam,że nie warto (cena za Yamaha 2700)

Cena nie taka ostatnia, choć jeszce nie dawno ciężko było ja za 2500 sprzedać, a za 2700 to AS200 były. Tak czy siak, to na niej nie stracisz kupując za te 2700. O ile jest org pilot i jest w idealnym stanie. To bardzo dobry wzmacniacz z super basem itd. Na pewno się nie zawiedziesz. Tylko jak czytam że coś tam słuchałeś i zawsze było gorzej to zastanawiam się czy po prostu nie przyzwyczaiłeś się do brzmieniach tego onkyo i nie traktujesz go jako takiego wyznacznika. Są też ludzie którzy słuchają 20lat alusow i twierdzą że są najlepsze a reszta nie ma basu. 

?👈

20 godzin temu, Gomez Totalny napisał:

Jak bedzie grał: "o niebo lepiej" to gwarantuje, że dotrzymam umowy i kupię go 😏

No i jesteście dogadani.

To teraz czekamy na reakcję kolegi. 

Wyślij mu adres na pw A swoje wrażenia oczywiście opisz tutaj na forum.

Piotr 

• Pokaż nowe odpowiedzi