Skocz do zawartości
IGNORED

iFi Audio NEO Stream - Sweet Streams!

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, Prewwit napisał:

Czyli powtórka z rozrywki jak w iFi Stream.

Szczerze to jestem rozczarowany postepowaniem iFi. Problemy z Tidalem powinnny być natychmiast rozwiązane. Ifi Zen Stream kupuje się dla Tidal Connect. 

Brak porządnej aplikacji to jest granda ! Nawet taniutki Wiim Mini ma własną aplikację. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

3 godziny temu, Piopio napisał:

Brak porządnej aplikacji to jest granda ! Nawet taniutki Wiim Mini ma własną aplikację. 

Tymbardziej że software bazuje na Volumio ...

22 godziny temu, Mickey Mickey napisał:

Tak na szybko po 3 godzinach zabawy:

Potrafi zatrzymać odtwarzanie w środku utworu.

Nie mogłem go zmusić aby przerwał odtwarzanie ze S przeszedł na T

Po aktualizacji FW nie zapamiętał poprzednich ustawień i aplikacja iFi przestała się łączyć więc o radiu można zapomnieć

Zresztą ta ich aplikacja to chyba pisana na kolanie za karę na pierwszym roku informatyki ... wygląd, obsługa ... W jednym z objaśnień piszą o Volumio ...

Brzmieniowo OK, ale Rose to to nie jest ani nawet Arcam ST60

Jak na UPUNP to coś nie bardzo bo mConnect go nie widzi. Widzi go natomiast Bubble i działa ...

Tidal connect działał na początku OK, teraz sterowanie tylko z tabletu z WIN ... telefon na adroidzie nie może przejąć kontroli

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Neo1.jpg

Jest mi bardzo przykro z powodu Twoich problemów. Zrobię co w mojej mocy, żeby je naprawić. Część testów zrobiłem już na egzemplarzu, który mam w domu (normalny seryjny egzemplarz). 

1. mConnect i Bubble UPnP łapią Neo Streama bez problemu
2. Aplikacja iFi działa, choć nadal jest brzydka jak listopadowa noc
3. Tidal Connect jest okej kiedy przełączam pomiędzy komputerem a smartfonem. Wyłączam jedno źródło i włączam drugie. "Na żywca" jeszcze nie sprawdziłem.
4. BBC Radio 6 działa.

Moja wersja software: 2.15.17 z 11.10.2022. Jaki software masz w tym momencie?

Internet podłączony mam poprzez konwerter na optyka z zestawu, a Ty? 

Nie traktuj tego na zasadzie "dziwne, u mnie działa". Nie taki jest cel mojego wpisu. Chodzi mi o porównanie naszych konfiguracji, żeby zobaczyć jakie są różnice i co możemy z tym zrobić. Jest to nowy produkt więc sam jeszcze się go uczę. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moje doświadczenie ze streamerami:

Pioneer N-70AE - sprzedałem i bardzo żałuję. Doskonale oddawał różnicę jakości plików, szczególnie MQA vs FLAC.

Arcam ST60 - kupiłem jako nowość, wtedy nie miał jeszcze Spotify Connect ani Tidal connect. Po pierwszej aktualizacji urządzenie się zapętliło i musiało być reanimowane w serwisie. Sprzedałem bo się zraziłem a poza tym nie robił tego, co było reklamowane + fatalna aplikacja. W jednej z aktualizacji programiści wycieli ... radio internetowe. Potem to naprawili ale niesmak pozostał.

ROSE RS250 - przepiękny wyświetlacz, doskonałe brzmienie. Zwalona aplikacja firmowa i brak "normalnego" tunera radia internetowego. Brak Tidal connect. Pierwszy egzemplarz został wymieniony przez dystrybutora bo ciągle się zawieszał. Nowy działał poprawnie ale klocek za 10k bez Tidal Connect to dla mnie porażka. Niby wszystko-mający ale nic tak na 100%. Nawet rippowanie płyt było zwalone, nie rozpoznał najlepiej sprzedającej się płyty wszechczasów ... Poszedł do ludzi chociaż grał i wyglądał jak milion dolarów.

Co do iFi:

Software wczoraj się zaktualizował:

obraz.png.e2e8defb27adacdd562c1c9600d1d123.png

Faktycznie teraz radio działa, ale wcześniej nie działało. A to przecież nie o to chodzi, żeby działało "czasami". Wcześniej wrzuciłem zrzut z ekranu PC. Podobny komunikat pojawiał się w aplikacji na telefonie.

A teraz najbardziej denerwujące zachowanie (albo raczej brak):

Leci sobie lista z Tidala do końca, urządzenie zamiast kontynuować granie "podobnych" kawałków po prostu przestaje grać. Wyjmuję telefon i próbuję wybrać inną playlistę z Tidala. Niestety w większości przypadków nie ma żadnej reakcji. Nie pomaga zamknięcie aplikacji czy restart telefonu.

Urządzenie jest podłączone przewodowo, przez firmowy "oczyszczacz" sygnału, w domu mam internet światłowodowy z pingiem 0,7 ms, router Asus RT-AC86U.

W kwestii aplikacji upnp, faktycznie przyznaję, mea culpa. Ja używam mControl a nie mConnect. Niby to samo ale jak widać nie do końca.

U mnie mControl nie widzi iFi (zalecany przez Gato):

Ukryta Zawartość

Ale Bubble i mConnect już widzi:

obraz.thumb.png.b2a2c036153bbe161d24919a953235d7.png

Opisuję doświadczenia z obcowania ze sprzętem - wczoraj przez ok. 5 godzin, dzisiaj ok. 12 godzin. Nie ma dla mnie znaczenia, że gdzieś u kogoś działa bo ja mieszkam tutaj a tutaj nie działa. Inni mogą zrobić z tą wiedzą co chcą.

obraz.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kupując takie urządzenie obsługa powinna być ograniczona do podłączenia net, ewentualnego ściągnięcia aktualizacji, przecież takie urządzenia kupuje się przede wszystkim dla wygody.

14 godzin temu, Mickey Mickey napisał:

Pioneer N-70AE - sprzedałem i bardzo żałuję. Doskonale oddawał różnicę jakości plików, szczególnie MQA vs FLAC.

Często jak mówi przysłowie "lepsze wrogiem dobrego". Co jakiś czas się pojawiają używki, może warto wrócić. Z polecanych na forum i jakość nie słyszałem o problemach z softem może CA 851N lub NuPrime Stream 9.

49 minut temu, Prewwit napisał:

Kupując takie urządzenie obsługa powinna być ograniczona do podłączenia net, ewentualnego ściągnięcia aktualizacji, przecież takie urządzenia kupuje się przede wszystkim dla wygody.

Co jakiś czas się pojawiają używki, może warto wrócić. Z polecanych na forum i jakość nie słyszałem o problemach z softem może CA 851N lub NuPrime Stream 9.

No właśnie, obsługa powinna być płynna, aktualizacje (jeżeli są konieczne) powinny się ściągać i aktualizować w sposób niewidoczny dla użytkownika - tak było w Arcam chociaż efekt był, jaki był

851N to już wiekowy sprzęt, nie ma MQA chociaż można go było ostatnio kupić za 5500, czyli taniej niż CXN! 

NuPrime nie ma z kolei dac'a.

Pioneer pojawił się ostatnio na Alle - używany, za 7000 !!! On jak był nowy to tyle nie kosztował. Dla mnie akceptowalna cena to 4500 maks, za tyle sprzedałem swojego w zeszłym roku. Przy 7000 wolę dołożyć 700 i mieć Matrix Element I2 🙂

22 minuty temu, Mickey Mickey napisał:

851N to już wiekowy sprzęt, nie ma MQA chociaż można go było ostatnio kupić za 5500, czyli taniej niż CXN! 

Może i wiekowy ale sprawdzony. Na Alle za 6k jest nówka sztuka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i tu też 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) masz 14 dni na sprawdzenie, jak nie podejdzie to zwracasz.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Prewwit
W dniu 3.11.2022 o 00:25, iFi Audio napisał:

Moim zdaniem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) nie będzie tak popularny jak

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Nie ma szans. Chociażby ze względu na cenę. Neo Stream jest urządzeniem dla tych, którzy na przykład mają już dobry DAC i chcą go rozbudować o streamer cyfrowy wysokiej klasy. A za co się płaci? Za optyczny LAN, za liczne wyjścia cyfrowe, za lepszy, bardziej rozbudowany zasilacz i układy w środku. Jeżeli ktoś szuka takich cech, to moim zdaniem urządzenie się obroni względem konkurencji. 

Mój służbowy właśnie przyszedł, sam jestem bardzo ciekaw jak to się będzie spisywać.

Okej. Nie wiem. Wiesz lepiej. Wierzę że jesteś do niego przekonany. Ja nie do końca. Ale to nie zmienia faktu że nadal uważam cię za dobrego doradcę :):)

W dniu 3.11.2022 o 20:11, Mickey Mickey napisał:

Tak na szybko po 3 godzinach zabawy:

Potrafi zatrzymać odtwarzanie w środku utworu.

Nie mogłem go zmusić aby przerwał odtwarzanie ze S przeszedł na T

Po aktualizacji FW nie zapamiętał poprzednich ustawień i aplikacja iFi przestała się łączyć więc o radiu można zapomnieć

Zresztą ta ich aplikacja to chyba pisana na kolanie za karę na pierwszym roku informatyki ... wygląd, obsługa ... W jednym z objaśnień piszą o Volumio ...

Brzmieniowo OK, ale Rose to to nie jest ani nawet Arcam ST60

Jak na UPUNP to coś nie bardzo bo mConnect go nie widzi. Widzi go natomiast Bubble i działa ...

Tidal connect działał na początku OK, teraz sterowanie tylko z tabletu z WIN ... telefon na adroidzie nie może przejąć kontroli

Neo2.jpg

Neo1.jpg

No i tyle w temacie. 

W dniu 4.11.2022 o 12:02, Piopio napisał:

Szczerze to jestem rozczarowany postepowaniem iFi. Problemy z Tidalem powinnny być natychmiast rozwiązane. Ifi Zen Stream kupuje się dla Tidal Connect. 

Oho ! Zmiana narracji. 

Wyspałeś się czy co?

🙂

Brak mqa to nie wada! To prawidłowe zachowanie producenta i nie bawienie się w głupoty. 

Piotr 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy kolega z Ifi może powiedzieć gdzie znajdę filtry którymi producent się chwali w materiałach promocyjnych?

Four user-selectable digital filters, each of which has a subtle but clearly discernible effect on sound, can be switched according to personal taste and music choice:

• Bit-Perfect
  • GTO (Gibbs Transient Optimised)
  • Minimum Phase
  • Standard
W dniu 4.11.2022 o 20:14, Mickey Mickey napisał:

ROSE RS250 - przepiękny wyświetlacz, doskonałe brzmienie. Zwalona aplikacja firmowa i brak "normalnego" tunera radia internetowego. Brak Tidal connect. Pierwszy egzemplarz został wymieniony przez dystrybutora bo ciągle się zawieszał. Nowy działał poprawnie ale klocek za 10k bez Tidal Connect to dla mnie porażka. Niby wszystko-mający ale nic tak na 100%. Nawet rippowanie płyt było zwalone, nie rozpoznał najlepiej sprzedającej się płyty wszechczasów

Nie wiem kiedy uzywales powyzszego streamera, ale obecnie posiada TIDAL connect, jest tuner radiowy, jako pierwszy wbudowany AppleMusic etc.

Aplikacja dziala bez problemu iOS.

Pozdrawiam.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

20 minut temu, kichanadeta napisał:

Nie wiem kiedy uzywales powyzszego streamera, ale obecnie posiada TIDAL connect, jest tuner radiowy, jako pierwszy wbudowany AppleMusic etc.

Aplikacja dziala bez problemu iOS.

Pozdrawiam.

Producent pisze coś innego na swoim oficjalnym forum:

Ukryta Zawartość

Rose nie ma i nie będzie mieć Tidal Connect, tzn. brak obsługi poprzez oryginalną aplikację Tidala. Rose pisze swoje oprogramowanie ale w czasie kiedy ja go miałem nie miało ono wielu funkcji z oryginalnej aplikacji.

Tak, mieli aplikację do radia ale trzeba było ręcznie wklejać URL każdej stacji oddzielnie. Działało, owszem ale TuneIn czy vTuner to jednak inna bajka.

Ukryta Zawartość

Leci sobie lista z Tidala do końca, urządzenie zamiast kontynuować granie "podobnych" kawałków po prostu przestaje grać. Wyjmuję telefon i próbuję wybrać inną playlistę z Tidala. Niestety w większości przypadków nie ma żadnej reakcji. Nie pomaga zamknięcie aplikacji czy restart telefonu.

Sam Tidal nie kontynuuje odtwarzania kiedy lista się skończy (np. u mnie na telefonie), ale zwiecha jest nie do przyjęcia. Wysyłam zgłoszenie i zaganiam niewolników do pracy. 

Opisuję doświadczenia z obcowania ze sprzętem - wczoraj przez ok. 5 godzin, dzisiaj ok. 12 godzin. Nie ma dla mnie znaczenia, że gdzieś u kogoś działa bo ja mieszkam tutaj a tutaj nie działa. Inni mogą zrobić z tą wiedzą co chcą.

Dla mnie ma znaczenie, bo różnice pomogą nam sprawić, żeby działało, albo namierzyć usterkę. To był jedyny cel mojego wpisu :) 

W dniu 6.11.2022 o 13:42, Mickey Mickey napisał:

Czy kolega z Ifi może powiedzieć gdzie znajdę filtry którymi producent się chwali w materiałach promocyjnych?

Four user-selectable digital filters, each of which has a subtle but clearly discernible effect on sound, can be switched according to personal taste and music choice:

• Bit-Perfect
  • GTO (Gibbs Transient Optimised)
  • Minimum Phase
  • Standard

W samym urządzeniu należy wcisnąć gałkę lub przycisk z kołem zębatym. W menu przewijamy do ikony lejka i tam mamy 4 ustawienia filtrów. Aby je zmienić naciskamy gałkę i przewijamy kolejne opcje. Akceptujemy wciśnięciem gałki.

W dniu 5.11.2022 o 16:20, Piotr Sonido napisał:

Okej. Nie wiem. Wiesz lepiej. Wierzę że jesteś do niego przekonany. Ja nie do końca. Ale to nie zmienia faktu że nadal uważam cię za dobrego doradcę :):)

Jakbyśmy się we wszystkim zgadzali to by nudno było. Dzięki za miłe słowa :)

Edytowane przez iFi Audio
7 godzin temu, iFi Audio napisał:

Sam Tidal nie kontynuuje odtwarzania kiedy lista się skończy (np. u mnie na telefonie), ale zwiecha jest nie do przyjęcia. Wysyłam zgłoszenie i zaganiam niewolników do pracy. 

W samym urządzeniu należy wcisnąć gałkę lub przycisk z kołem zębatym. W menu przewijamy do ikony lejka i tam mamy 4 ustawienia filtrów. Aby je zmienić naciskamy gałkę i przewijamy kolejne opcje. Akceptujemy wciśnięciem gałki.

Dzięki. Miałem nadzieję, że filtry można włączać z poziomu aplikacji/interfejsu.

Obsługa na mini-ekranie jest niewygodna.

7 godzin temu, Mickey Mickey napisał:

Dzięki. Miałem nadzieję, że filtry można włączać z poziomu aplikacji/interfejsu.

Obsługa na mini-ekranie jest niewygodna.

Podrzucę im temat, może RND będzie w stanie wrzucić to w aplikację. Kupił, nie kupił, potargować można.

15 godzin temu, iFi Audio napisał:

Kto pracuje nad tym softem?

Hindusi?

Pytam szczerze bo znowu produkt trafia do sprzedaży który jak widać wymaga naprawy. 

Może warto by pomyśleć było o zmianie grupy która nad tym pracuje albo dołożeniem jakiegoś innego zewnętrznego własnego softu?

Bo serio firma by na tym dużo zyskała

1 minutę temu, Piotr Sonido napisał:

Kto pracuje nad tym softem?

Hindusi?

Pytam szczerze bo znowu produkt trafia do sprzedaży który jak widać wymaga naprawy. 

Może warto by pomyśleć było o zmianie grupy która nad tym pracuje albo dołożeniem jakiegoś innego zewnętrznego własnego softu?

Bo serio firma by na tym dużo zyskała

Etnicznie mamy pełen przekrój w firmie akurat :) Tak nowocześnie. 

Kolejny raz zaobserwowałem, że urządzenie potrafi zaprzestać odtwarzania i samo przełączyć odtwarzanie z powrotem na urządzenie sterujące - komputer, albo tablet. Dotyczy Tidala.

2 godziny temu, Mickey Mickey napisał:

Kolejny raz zaobserwowałem, że urządzenie potrafi zaprzestać odtwarzania i samo przełączyć odtwarzanie z powrotem na urządzenie sterujące - komputer, albo tablet. Dotyczy Tidala.

To samo ktoś zgłaszał na zen na początkowych stronach. 

Dzisiaj rano taka ciekawostka

ale w głośnikach cisza ...

Ukryta Zawartość

naim2.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wygląda na to, że urządzenie w ogóle przestało grać.

W Aplikacji Tidal pokazuje, że gra, ekran pokazuje, że gra ale w głośnikach cisza.

Szkoda, bo teoretycznie to urządzenie miało wszystko, czego potrzebowałem. Dzisiaj pakuję je w kartonik i odsyłam do sklepu.

Ukryta Zawartość

KC2.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mickey Mickey
Dodanie komentarza
13 godzin temu, Mickey Mickey napisał:

Wygląda na to, że urządzenie w ogóle przestało grać.

W Aplikacji Tidal pokazuje, że gra, ekran pokazuje, że gra ale w głośnikach cisza.

Szkoda, bo teoretycznie to urządzenie miało wszystko, czego potrzebowałem. Dzisiaj pakuję je w kartonik i odsyłam do sklepu.

Ukryta Zawartość

KC2.jpg

Przykro mi to słyszeć. Jak go używasz? Jako Streamer/DAC, czy tylko z wyjściami cyfrowymi?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

6 godzin temu, iFi Audio napisał:

Przykro mi to słyszeć. Jak go używasz? Jako Streamer/DAC, czy tylko z wyjściami cyfrowymi?

Nie planowałem zakupu dodatkowego DACa więc oczywiście korzystałem z iFi jako streamer-DAC. DAC w moim wzmacniaczu jest jednak lepszy niż ten w iFi (nowsza kość BB). Wczoraj urządzenie wróciło do sklepu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przy okazji tego wątku szukam streamera /transportu nie musi być z Dac , obsługa Tidal fajnie jak by było Apple Music , Roon Ready  IIs mile widziane , głównie  zależy mi na jakości  dźwięku z streamingu 

oczywiście IFI też brałem pod uwagę 

3 godziny temu, blackromek napisał:

Przy okazji tego wątku szukam streamera /transportu nie musi być z Dac , obsługa Tidal fajnie jak by było Apple Music , Roon Ready  IIs mile widziane , głównie  zależy mi na jakości  dźwięku z streamingu 

Argon Solo

10 godzin temu, blackromek napisał:

HiFi Rose

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• Pokaż nowe odpowiedzi