Skocz do zawartości
IGNORED

Transport /streamer do 5000zł

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

A tak z ciekawości czemu ta propozycje odpadają?

Na malinę nie mam ni czasu, ni ochoty. Cxn porównywaliśmy u kolegi do noda na liniowym. Cambridge nie zrobił wrażenia, choć muszę przyznać że trwało to chwilę, przełączalismy w locie i nie skupiałem sie za bardzo na porównaniu. Mimo tego liczę że stać mnie na coś lepszego. Pamiętam jak nowego cxn V2 można było dorwać za mniej niż 4k.

.

10 godzin temu, J4Z napisał:

Ponieważ dziadek mówił, że za tani pieniądz to ludzie psie mięso jedzą. 

Czyli by miało sens w/w dziadkowie powiedzenie streamer używany tylko jako transport musi być z "odpowiednio" wysokiej półki cenowej ??? 🤔

Edytowane przez Aprox

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

To chcesz wydać kilka razy więcej na transport cyfrowy niż na przetwornik odpowiadający za efekt dźwiękowy w stopniu chyba nieporównywalnie większym? Szanuję pewną nielogicznośc pomysłu, bo to tylko pieniądze i tylko rzeczy. Emocje są ważniejsze.

Chyba to średni jednak pomysł jest tak technicznie ..Dużo więcej nie dostaniesz po zmianie streamera jako transportu. Pliki z serwisów dostaniesz takie same, czytaj chyba raczej kiepskie. Prześlesz je lepszym transportem do dość budżetowego i wiekowego Dac.

Twoja kasa i zabawa, ja popieram skoro Cię to ucieszy i da zadowolenie, bo nic więcej pieniądz warty nie jest.

Ja sobie przepinam kable i odpalam płyty , wtedy czuję różnicę vs stream.

Ale to rzadko..Choć jak odpaliłem płytę pierwszą moim zdaniem najlepszą Benjamina Clementine , w porównaniu to samo na Tidal wypadło jednak odczuwalnie słabiej. Ale po całym dniu..nie chce się nawet grzebać w sprzęcie. Synek rozbójnik jak płyty zobaczy to..

Dacami trochę się bawiłem już, transportami nie. Trochę tego, trochę tamtego, chodzę sobie i patrzę. 

2 godziny temu, J4Z napisał:

Cambridge nie zrobił wrażenia

Tu muszę rozwinąć. Nie zrobił większego wrażenia niż Node. Reszta j.w.

Edytowane przez J4Z

.

Godzinę temu, miętowy napisał:

To chcesz wydać kilka razy więcej na transport cyfrowy niż na przetwornik odpowiadający za efekt dźwiękowy w stopniu chyba nieporównywalnie większym?

Tylko kupując np. Lumina U1 mini potrzeba do tego zewnętrznego DACa.

A jeśli tak, to naprawdę musiałby być leppszy, dużo lepszy, żeby takie połączenie miało sens.

Zatem nie lepiej kupić dobry streamer z DAC na pokładzie przez który sygnał będzie przetwarzany również ze streamingu?

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Nie chcąc się bawić pewnie lepiej.

Jakiś uczciwie zbudowany z dobrym systemem. Parę klocków. 

Niekoniecznie wyglądającym jak jeden kolorowy migający ekran dla nastolatka.

19 godzin temu, J4Z napisał:

Na malinę nie mam ni czasu, ni ochoty. Cxn porównywaliśmy u kolegi do noda na liniowym. Cambridge nie zrobił wrażenia, choć muszę przyznać że trwało to chwilę, przełączalismy w locie i nie skupiałem sie za bardzo na porównaniu. Mimo tego liczę że stać mnie na coś lepszego. Pamiętam jak nowego cxn V2 można było dorwać za mniej niż 4k.

No teraz jest właśnie taka promocja że jest za równe 4000.

Ale ok rozumiem.

4 godziny temu, J4Z napisał:

Mam dobry dac. 

Uważam że masz dobry przetwornik pytanie tylko czy transport nie będzie w tym przypadku przerostem formy nad treścią.

Ale rozumiem że na pewno nie zrobisz zakupów w ciemno tylko sprawdzisz to przed finalnym zakupem.

Dzięki 

• Pokaż nowe odpowiedzi