Skocz do zawartości
IGNORED

Słuchałem takiego zestawu Denonowskiego

profee

Rekomendowane odpowiedzi

Było to: wzmak PMA-715R, źródło DCD-725 a napędzało podłogowe ALR Entry, numeru nie pamietam, ale niedrogie. Zdumiewająco dobre wysokie czy może raczej górna średnica (trąbka, talerze) i średnica (gitara). Bas do kitu, słaby, męczący w barwie/brzmieniu, właściwie tylko górny. Na pewno winne tu kolumny. Jednak wydaje mi się, że zestaw ten ma potencjał. Moje pytanie do kolegów jest takie: Czy to by grało z trianglami Comete (ktos sprzedaje) oraz z Eposami 14 (mam)? Słucham przewaznie klasyki: symfonika, organy, małe składy, opery, ale też muzyka Murzynów amerykańskich (że tak to ujmę). Prosze podzielcie się swymi opiniami.

• Redaktorzy

miałem kiedyś DCD-735 i nie byłem zadowolony ani z szybkości przekazu, ani selektywności. Teraz używa go mój znajomy gustujący w tzw. muzyce technicznej i jest b.zadowolony. Wiem, że denony dobrze się tuningują ii wiele można z nich wycisnąć.

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Dziękuję panowie za wpisy. Jak ew. skontaktowac się z p. Stelmachem?

>Piotrek608

Czy twoja dobra opinia obejmuje tez kolumny Triangle? Słyszałem kiedyś takie małe kolumienki tej firmy. Chodziły we współpracy z CD i wzmakiem Yamahy w pewnym sklepie płytowym. Ale nie wiem czy to był model Cometa (czy Comete). W każdym razie ogólne wrażenie na szybko było przyjemne.

A czy ktoś wie czy można liczyć na synergię we współpracy tych klocków Denona z moimi Epos 14? Pełny zestaw zawiera jeszcze tuner TU 380RD (to RD to RDS?) i kaseciak DRM740. Czy wie3cie coś o tych klockach?

Całkiem niezły tunerek. A kaseciak to trzygłowicówka, więc też nieźle (choć to nie jest klasa taka jak Akai GX75).

Wzmacniacz jest na tyle przyzwoity, że poradzi sobie z Eposami, poza tym jest stosunkowo neutralny, więc nie powinno być niespodzianek.

McGyver

a może wiesz czy w PMA 715R jest wejście phono i co ono jest warte? Wiesz, winyl-stara miłość ...nie chce zardzewieć. W ogóle to przeczytałem twoje "o mnie" i podoba mi sie twoje, zdroworozsądkowe jak mi sie wydaje, podejście: już nie budżetówka a jeszcze dla ludzi. Pozdrawiam.

niestety nie słuchałem triangli ale mam kolege naszego forumowego co bardzo sie nimi zachwycał a jak on sie czyms zachwyca no to narody europy łaczcie sie:-)

specjalnie dla ciebie dzwoniłem do kumpla na murr beton te kolumieny nazywaja sie :

TRIANGLE TITUS202 kupił je od handlowca inwidualnego kosztowały go dokładnie po wtedejszym kursie euro 1692 zł plus koszt kuriera 54zł.

chyba dokładniejszego info nie mozna podac:):)

Aaa nie doczytałem dokładnie..zestaw to CD własnie denon ale model DCD1460 i wzmak Yamaha AX570 interkonekty i kable głosnikowe jakies van den hule ale nie z tych najdrozszych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.