Skocz do zawartości
IGNORED

Kable RCA Katharsis Technology Coincidence

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ktoś ma ujowe urządzenie do odsłuchu to uja usłyszy mz.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

12 minut temu, GhostR1 napisał:

O opisach napisałem ogólnie bo ich nie brakuje. Poza tym podobno chciałeś zamknąć ten wątek.
Co do różnych wzorów i wyliczeń to po co mam Ci @ASURA

Co znaczy ogólnie? Przecież stwierdziłeś że opisy są kwieciste. Ja zamieściłem bardzo lakoniczny opis sytuacji jaką mam w swoim systemie po zapięciu kabla od Katharsis Technology.

W zasadzie innych opisów brzmienia nie było. 

Opisu Marcina też nie można uznać za kwiecisty.

Ogólnie to można stwierdzić, że w tym wątku nastąpiło jakieś samonakręcenie się negatywnych emocji. 

Wydawało by się że ludzie inteligentni, ale dominuje czytanie bez zrozumienia, manipulowanie wypowiedzi innych pod własne założenia, pomówienia, obrażanie, ignorancja i jeszcze kilka paskudztw.

Jesteście gorsi niż przekupy na bazarze.

Ja się nie nakręcam ani nikogo nie obrażam i nie mam zamiaru. Staram się tylko zrozumieć dlaczego i w jaki sposób kabel może mieć taki a nie inny wpływ na system. 

To, że Ty usłyszałeś jak on "gra" to tylko Twoje subiektywne odczucia. Dobrze wiesz, że tego się nie da w żaden sposób udowodnić. No chyba, że ślepy test...
Mnie ten temat ciekawi (temat kabli) nie ze względu na "dokuczanie" komukolwiek. Człowiek uczy się całe życie, nie jestem też ignorantem. Ignorantem jest tylko ten, który zamyka się na jeden kierunek.

Poza tym jeżeli ktoś ma odmienne zdanie od Twojego to dla Ciebie nie jest kompanem do rozmowy? Przecież wymiana poglądów, spostrzeżeń, opinii ma również dobrą stronę. To nie jest temat tabu, przynajmniej nie powinien być. Pamiętaj, że obie strony prowokują i podsycają ten ogień.

Finalnie ja nie czuję do nikogo urazy i spokojnie mógłbym przy piwie porozmawiać. To, że ktoś stwierdza, że mogłoby dojść do rękoczynów świadczy tylko o jego podejściu do tematu i do ludzi. Rozumiem też to, że przy braku argumentów przy rozmowie górę bierze agresja. Trzeba umieć panować nad emocjami, czasami trzeba odpocząć.

Gość

(Konto usunięte)
3 godziny temu, Stasiop napisał:

SZCZEROSC W NASZYM KLUBIE TO NORMA!

to masz szansę potwierdzić

chodziłeś po pokojach wystawowych i zmuszałeś wystawców do testowania swego druta 🙂

w większości przypadków wypadał słabo co cię mocno irytowało i nie potrafiłeś tego ukryć

i bardzo chcesz odsprzedać ten swój diy projekcik jakiejś firmie dlatego oferowałeś kilku polskim ale jelenia nie znalazłeś

takie dokumentalne wiadomości spływają do mojego centrum tropienia tandety

masz możliwość zdementowania ale nie radzę 🙂

Teraz, slawek.xm napisał:

to masz szansę potwierdzić

chodziłeś po pokojach wystawowych i zmuszałeś wystawców do testowania swego druta 🙂

w większości przypadków wypadał słabo co cię mocno irytowało i nie potrafiłeś tego ukryć

i bardzo chcesz odsprzedać ten swój diy projekcik jakiejś firmie dlatego oferowałeś kilku polskim ale jelenia nie znalazłeś

takie dokumentalne wiadomości spływają do mojego centrum tropienia tandety

masz możliwość zdementowania ale nie radzę 🙂

Sławek zaczynam się Ciebie bać co z twoim chrześcijańskim podejściem do życia?

W ramach pokuty od dziś przez 10 dni kosisz codziennie swój trawnik a będzie Ci wybaczone

Gość

(Konto usunięte)
Teraz, ASURA napisał:

Sławek zaczynam się Ciebie bać co z twoim chrześcijańskim podejściem do życia?

prawda Cię wyzwoli , Stasia też

poza tym mam taką maksymę ubóstwo może być ale na pewno nie dziadostwo 🙂

17 minut temu, GhostR1 napisał:

Ja się nie nakręcam ani nikogo nie obrażam i nie mam zamiaru. Staram się tylko zrozumieć dlaczego i w jaki sposób kabel może mieć taki a nie inny wpływ na system.

Bajkę o Kruku serze i lisie to pewnie nieznasz

Jak nie rozumiesz tzn. jeszcze daleka droga z twojej roboty kablami przed tobą

Oczywiście, można rozmawiać, ale tylko w warunkach wzajemnego poszanowania i odnoszenia się wprost do przytaczanych treści. Powtarzam, tutaj nie ma rozmowy, jest tylko łapanie za słówka wyrwane z kontekstu lub manipulowanie wypowiedzi i odnoszenie się do własnej tezy.

Kolego GhostR1, z tego co napisałeś wyżej wynika że w kwestii kabli jesteś daleko w lesie. W każdym razie oczekujesz niemożliwego. Gdybyś miał jakiekolwiek pojęcie nie pisałbyś o ślepych testach itd. 

Każdy posiadający choć trochę doświadczenia ze sprzętem i jego okablowaniem wie, że kabel nie gra. Gra system. 

Ja napisałem, jakie mam wrażenia z odsuchu mojego systemu po wpięciu kabla od Stanisława i nie mam zamiaru niczego udowadniać. 

Będąc pod wrażeniem sugeruję jedynie  osobiście zapoznać się z tym produktem.

Gość

(Konto usunięte)
4 minuty temu, ASURA napisał:

W ramach pokuty od dziś przez 10 dni kosisz codziennie swój trawnik a będzie Ci wybaczone

idę piec sernik baskijski jak się nie uda to dopiero będzie pokuta a goście tuż tuż 🙂

Edytowane przez slawek.xm
Teraz, slawek.xm napisał:

prawda Cię wyzwoli , Stasia też

poza tym mam taką maksymę ubóstwo może być ale na pewno nie dziadostwo 🙂

Nie ściemniaj, dziś widzę Cię z kosiarką na trawniku

Tylko nie wysługuj się gośćmi 😉 

2 minuty temu, slawek.xm napisał:

🙂

Czy jak siedzę w osi jednej czy drugiej kolumny a kreowana scena w bazie stereo tylko mi się minimalnie przesuwa to dobrze czy źle i czy to słuszny kierunek chciałbym wiedzieć bo idę do pracowni i za bardzo tam bym nie chciał się męczyć jak Ty przypominam z trawnikiem;)

18 minut temu, ASURA napisał:

Bajkę o Kruku serze i lisie to pewnie nieznasz

Jak nie rozumiesz tzn. jeszcze daleka droga z twojej roboty kablami przed tobą

ale to nie jest odpowiedź na pytanie.

18 minut temu, Tomek 1685 napisał:

Kolego GhostR1, z tego co napisałeś wyżej wynika że w kwestii kabli jesteś daleko w lesie.

bo mam, tak jak wielu innych inne zdanie niż Twoje? Może Ty jesteś daleko w lesie? Brałeś to pod uwagę?

Poza tym skąd wiesz jakie mam doświadczenie w tym czy innym temacie osądzając mnie w ten sposób?

20 minut temu, Tomek 1685 napisał:

Każdy posiadający choć trochę doświadczenia ze sprzętem i jego okablowaniem wie, że kabel nie gra. Gra system. 

Ja napisałem, jakie mam wrażenia z odsuchu mojego systemu po wpięciu kabla od Stanisława i nie mam zamiaru niczego udowadniać. 

🤔 tylko, że tutaj to się kupy nie trzyma. Kabel nie gra ale jak go wpiąłem to coś usłyszałem... Czyli z tego wynika, że coś tam jednak wniósł do systemu. No bo przecież nie chodzi o reklamę samego kabla, prawda? 😉 

I nie łapię tutaj za słówka. 

Udowodnić i tak nie byłbyś w stanie więc nawet tego nie wymagam.

Sam dajesz dowody na to w jakim miejscu się znajdujesz w temacie. Żądasz odpowiedzi na pytania, na które nikt nie jest w stanie Ci odpowiedzieć.

Czy kabel coś wniósł? Do końca nie wiem. Może pozwolił systemowi zagrać tak, a nie inaczej?

O jakim miejscu w temacie do mnie piszesz? Jakimi kryteriami się kierujesz? Bo sądzę, że z nauką nie ma to nic wspólnego. 

Czy żądam odpowiedzi? Hmm, raczej szukam odpowiedzi. Sam teraz stwierdziłeś, że i tak jej nie uzyskam. Czy nikt nie jest w stanie odpowiedzieć? Przecież dobrze wiemy, że tylko jedna strona używa argumentów z wykorzystaniem nauki.

Gość

(Konto usunięte)
52 minuty temu, ASURA napisał:

Czy jak siedzę w osi jednej czy drugiej kolumny a kreowana scena w bazie stereo tylko mi się minimalnie przesuwa to dobrze czy źle i czy to słuszny kierunek chciałbym wiedzieć bo idę do pracowni i za bardzo tam bym nie chciał się męczyć jak Ty przypominam z trawnikiem;)

Jesli scena jaką obserwujesz w sweet spot'cie po przesunieciu sie na boki pozostaje stabilna tylko widzisz ją jakby z boku bez utraty proporcji i rozmywania się to znaczy ,ze kolumny nie są nadmiernie kierunkowe i to jest bardzo dobrze , na wystawie Chronosonic XVX tracil stabilna scene juz po przesunieciu sie z osi symetrii o jedno krzeselko

Pycha biję od ciebie ,im mniej będziesz się  wypowiadał tym ,lepiej  dla twojego biznesu. Zwłaszcza zważaj na to co piszesz ,sam swoimi wpisami ,zrobiłeś pośmiewisko że swojego produktu.

To i nie tylko to forum to nie jest najlepsze miejsce na promocję...

Ludzie są koszmarni....

27 minut temu, tedi02 napisał:

Pycha biję od ciebie ,im mniej będziesz się  wypowiadał tym ,lepiej  dla twojego biznesu. Zwłaszcza zważaj na to co piszesz ,sam swoimi wpisami ,zrobiłeś pośmiewisko że swojego produktu.

"Miszcz" czytania ze zrozumieniem.

29 minut temu, tedi02 napisał:

Kolejny zatroskany o mnie. Slawus.XM wypisuje rzeczy wogole nieistniejace, niestety musze sie odniesc do tych klamstw. Nikogo do niczego nie zmuszalem to nie moj styl wogole. A wrecz przeciwnie bylem proszony o przyniesienie kabli. Jaki sfrustrowany, kabel gra wybitnie i wszedzie to bylo slychac jesli system byl wysokiej klasy. Nim lepszy system tym ten kabel lepiej sie prezentuje. 

Edytowane przez Stasiop
37 minut temu, ASURA napisał:

Ludzie są koszmarni....

bez wyjątków 😉 

19 minut temu, Stasiop napisał:

Jaki sfrustrowany, kabel gra wybitnie i wszedzie to bylo slychac jesli system byl wysokiej klasy. Nim Im lepszy system tym ten kabel lepiej sie prezentuje. 

a po czym odróżnić lepszy system od jeszcze lepszego? czym się sugerujesz przy jego ocenie? Ceną? Wyglądem? Bo kabel sam nie "wykryje" z jakim systemem ma do czynienia.

3 minuty temu, GhostR1 napisał:

a po czym odróżnić lepszy system od jeszcze lepszego? czym się sugerujesz przy jego ocenie?

Ja sie nie sugeruje ja slucham. Tobie tez radze.

Takie sluchanie po wystawach daje tylko jakas bardzo przyblizona ocene. Kazdy jak na prawde chce poznac produkt bierze go do siebie, dopiero we wlasnych systemach mozna wpelni ocenic i docenic sprzet.

Edytowane przez Stasiop
1 godzinę temu, Stasiop napisał:

Kolejny zatroskany o mnie. Slawek.xm wypisuje rzeczy wogole nieistniejace, niestety musze sie odniesc do tych klamstw. Nikogo do niczego nie zmuszalem to nie moj styl wogole. A wrecz przeciwnie bylem proszony o przyniesienie kabli. Jaki sfrustrowany, kabel gra wybitnie i wszedzie to bylo slychac jesli system byl wysokiej klasy. Nim lepszy system tym ten kabel lepiej sie prezentuje. 

Czytaj kolego swoje  wpisy  ,wystarczy ,wypisujesz brednie ,a potem eskalujesz konflikty.

1 godzinę temu, Stasiop napisał:

Kolejny zatroskany o mnie. Slawek.xm wypisuje rzeczy wogole nieistniejace, niestety musze sie odniesc do tych klamstw. Nikogo do niczego nie zmuszalem to nie moj styl wogole. A wrecz przeciwnie bylem proszony o przyniesienie kabli. Jaki sfrustrowany, kabel gra wybitnie i wszedzie to bylo slychac jesli system byl wysokiej klasy. Nim lepszy system tym ten kabel lepiej sie prezentuje. 

Im lepszy system ,tym gra lepiej ,bez względu czy kabel ,będzie lepszy czy słabszy. 🤣

Edytowane przez Marcinus
6 minut temu, GhostR1 napisał:

Ale słuchasz najpierw bez wpiętego kabla (na jakimś innym) żeby ocenić wartość zestawu czy już z wpiętym?

Tak na prawde to na takich wystawach to najwiecej powie wlasciciel systemu bo on zna roznice. Zeby cokolwiek testowac trzeba znac dobrze ten sprzet i sluchac go miesiacami. Ale i tak trzeba zabrac do domu dopiero wtedy mozna dobrze ocenic. Takie wystawy daja tylko ogolny poglad czy np nie ma wtopy.

Edytowane przez Stasiop

A to nie wystarczy posłuchać go bez wpiętego a później z wpiętym kablem żeby ocenić czy jest różnica?

Ale wiesz, że dzisiaj Twój sprzęt w Twojej ocenie zagra dobrze a za kilka dni będzie Cię irytował, bo np. będziesz zmęczony lub będzie bolała Cię głowa. Każdy tak ma i nie ma co zaprzeczać. Tego co ja mam słucham już od nastu lat i dalej mnie zadowala pomimo tego, że na co dzień słucham często dwóch, trzech innych zestawień. Każdego dnia słucham czegoś w różnym zestawieniu, bo mogę a co...

Wracając do kabla to zadałem to pytanie ponieważ każdy z nas inaczej oceni TEN sam zestaw. Dla Ciebie może on być "odpowiednim" do wpięcia Twojego kabla ale ktoś inny stwierdzi, że jest on zbyt "tani". Tak, masz rację, trzeba słuchać więc nie możesz twierdzić, że kabel zagra dobrze w "dobrych, drogich" zestawach. Ja rozumiem, że to jest wyjście z sytuacji bo jak ktoś stwierdzi, że "ten kabel nie gra" to wystarczy odpowiedzieć: "masz za słaby zestaw". Ciekaw jestem czy jesteś/cie w stanie wskazać słabe ogniwo w całym zestawie.

Edytowane przez GhostR1
3 minuty temu, GhostR1 napisał:

A to nie wystarczy posłuchać go bez wpiętego a później z wpiętym kablem żeby ocenić czy jest różnica?

No oczywiscie jakas informacje to niesie. Ale wpadam do pokoju slucham jakiegos utworu wpinam swoj kabel, jeszcze chodza ludzie sa rozmowy. No oczywiscie slysze roznice ze nie jest np zle, ale nie znam systemu to co ja moge za duzo powiedziec? Najlepsza wskazowka dla mnie jest to, ze wlasciciel systemu nie wypina kabla tylko slucha do konca wystawy i tak bylo w jednym przypadku. ;)

12 minut temu, GhostR1 napisał:

Ale wiesz, że dzisiaj Twój sprzęt w Twojej ocenie zagra dobrze a za kilka dni będzie Cię irytował, bo np. będziesz zmęczony lub będzie bolała Cię głowa.

To jest taki poziom ekscytacji dzwiekiem, ze nigdy sie nudzi.

A po co w takim razie znać system skoro ocena idzie głównie po słuchu? Co ma do tego jak nazywa się wzmacniacz czy kolumna skoro tylko dźwięk jest najważniejszy? Przecież oceny możesz dokonać dosyć szybko: albo się podoba albo nie, albo słyszę różnicę albo nie. Nie wtrącam tutaj teraz pytań o to czy w ogóle a jeżeli tak to skąd się wzięła różnica.

14 minut temu, GhostR1 napisał:

Wracając do kabla to zadałem to pytanie ponieważ każdy z nas inaczej oceni TEN sam zestaw. Dla Ciebie może on być "odpowiednim" do wpięcia Twojego kabla ale ktoś inny stwierdzi, że jest on zbyt "tani". Tak, masz rację, trzeba słuchać więc nie możesz twierdzić, że kabel zagra dobrze w "dobrych, drogich" zestawach. Ja rozumiem, że to jest wyjście z sytuacji bo jak ktoś stwierdzi, że "ten kabel nie gra" to wystarczy odpowiedzieć: "masz za słaby zestaw". Ciekaw jestem czy jesteś/cie w stanie wskazać słabe ogniwo w całym zestawie.

Ciekawy temat poruszyles.  Ale ja mam tak, ze slysze system i wiem mniej wiecej, czy nalezy wpinac ten kabel, czy tez nie. Ucze sie tego, ciagle sie czegos uczymy. W slabych systemach ten kabel robi rewolucje, za duzo zmienia. A ten system byl zrobiony pod jakas brzmieniowa koncepcje ktora jest jakims kompromisem. Moj kabel nie wnosi kompromisow, pokazuje wszystko tak jak ma byc, bo jest to liczone matematycznie. I wywraca system tzn (wywraca jego koncepcje brzmieniowa). Jakos na dobrych drogich systemach zawsze jest bardzo dobrze i nim lepszy system tym jest tylko lepiej. 

8 minut temu, GhostR1 napisał:

A po co w takim razie znać system skoro ocena idzie głównie po słuchu?

Trzeba go znac brzmieniowo, trzeba tego systemu sluchac godzinami, trzeba w niego wejsc. To wymaga czasu.

9 minut temu, GhostR1 napisał:

Przecież oceny możesz dokonać dosyć szybko: albo się podoba albo nie, albo słyszę różnicę albo nie.

Roznice na tym kablu sa olbrzymie, ale zeby poznac produkt trzeba tez w niego wejsc we wlasnym systemie. To wymaga czasu. Chociaz jak zna sie dobrze swoj system a po zmianie dzwiek jest gorszy to wystarczy 3,4 plyty i zostaje wypiety i finito!

• Pokaż nowe odpowiedzi