Skocz do zawartości
IGNORED

VOLUMIO INTEGRO - PRZETESTUJ I WYGRAJ !!

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, RobG1974 napisał:

Jakiego typu zasilacz jest w Integro? Czy można użyć liniowego o parametrach podanych w specyfikacji 24V 6A?

Zweryfikuje z producentem czy na 100% można i wrócę z odpowiedzią.

www.Audiomagic.pl - sklep prowadzony przez pasjonatów dźwięku.

Zapraszamy na odsłuchy do salonu w Warszawie!

Szkoda ze nie mozecie rozeslac dwoch urzadzen tak jak to bylo z MX5. Czternasta osoba bedzie czekac z osiemnascie tygodni doliczajac czas oczekiwania na przesylke.

Nie zebym byl niecierpliwy 😉

Na razie krótko, w dwóch zdaniach po pierwszych kilku godzinach odsłuchów...

Jestem miło zaskoczony brzmieniem tego maleństwa. Spodziewałem się suchego, analitycznego i nieco płaskiego grania a tu niespodzianka - jest muzykalne, wypełnione granie, ze sporą podstawą basową... Kurcze podoba mi się! 👍

23 godziny temu, Yahoou napisał:

Na razie krótko, w dwóch zdaniach po pierwszych kilku godzinach odsłuchów...

Jestem miło zaskoczony brzmieniem tego maleństwa. Spodziewałem się suchego, analitycznego i nieco płaskiego grania a tu niespodzianka - jest muzykalne, wypełnione granie, ze sporą podstawą basową... Kurcze podoba mi się! 👍

A z jakimi kolumnami gra volumio ? Jakieś pierwsze spostrzeżenia ?

W dniu 17.11.2022 o 15:03, BlueDot napisał:

Szkoda ze nie mozecie rozeslac dwoch urzadzen tak jak to bylo z MX5. Czternasta osoba bedzie czekac z osiemnascie tygodni doliczajac czas oczekiwania na przesylke.

Nie zebym byl niecierpliwy 😉

Właśnie ja już powoli zapomniałem 🤔🤣

1 godzinę temu, Audiomagic.pl napisał:

A z jakimi kolumnami gra volumio ? Jakieś pierwsze spostrzeżenia ?

Obecnie z Heco Aurora 700 na 27m2. Jako dodatkowe źródło CD Audiolab 8300CD. Jest ciepło, muzykalnie, ale bez zamulenia. Całkiem szczegółowo na górze pasma. Aurory mają lekko wycofaną górę a pomimo tego z Volumio Integro jest naprawdę dobrze. Talerze perkusji wybrzmiewają jak należy, gitary akustyczne też fajnie gadają. Tak sobie myślę, że z jasnymi kolumnami mogłoby być nieco zbyt szczegółowo... Jeśli chodzi o bass, to jest go całkiem sporo i jest nieźle kontrolowany. Kiedy trzeba jest krótki i precyzyjny.  Czuć go wyraźnie, jednak nie dominuje i nie narzuca się. Do średnicy też nie mam zastrzeżeń. Porównując bezpośrednio z moim Audiolabem 6000A Play, który raczej gra liniowo i nie dodaje nic od siebie. Tutaj (w Volumio Integro), skraje pasma są delikatnie uwypuklone, ale nie mam wrażenia, że zestaw gra odpustowo. Myślę, że z takimi Aurorami, Volumio Integro zgrywa się bardzo fajnie.

Jeśli starczy czasu to sprawdzę jak to zagra z moimi podstawkowymi Magnatami Quantum 673, które mam w drugim systemie.

P.S.

Nie jest to jeszcze konkursowa recenzja. Tą napiszę na zakończenie testowania... 😁

@marteo1981 Proszę o kontakt z @Yahoou w celu podania danych do wysyłki.

W dniu 17.11.2022 o 13:54, Audiomagic.pl napisał:

Zweryfikuje z producentem czy na 100% można i wrócę z odpowiedzią.

@RobG1974 Producent potwierdził, można użyć. 

Jeśli macie jakieś pytania to zapraszam do zadawania. Jestem w stałym kontakcie z VOLUMIO. 

22 minuty temu, marteo1981 napisał:

Witam, informuje kolegę Yahoou że Volumio dotarło całe i zdrowe 😉od jutra testuję.

No ciekawe jak zagra z Twoimi kolumnami. Napisz z czym i w jakich warunkach testujesz.

Też jestem ciekaw 😉kolumienki Canto Grand, kable głosnikowe Chord Clearway, za źródło malinka z Digione. Gra to w salonie ok. 25mk. Bez specjalnej adaptacji akustycznej niestety, ale coś tam mebli jest.  Akustyka raczej żywa ale bez namiernego pogłosu na szczęście.  Na pewno szło by coś poprawić w przyszłości. Poslucham, dam znać, jakies foto wrzucę też 😉.

W dniu 23.11.2022 o 19:28, marteo1981 napisał:

Też jestem ciekaw 😉kolumienki Canto Grand, kable głosnikowe Chord Clearway, za źródło malinka z Digione. Gra to w salonie ok. 25mk. Bez specjalnej adaptacji akustycznej niestety, ale coś tam mebli jest.  Akustyka raczej żywa ale bez namiernego pogłosu na szczęście.  Na pewno szło by coś poprawić w przyszłości. Poslucham, dam znać, jakies foto wrzucę też 😉.

I jakie pierwsze wrażenia ? 

Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Nie będę na tym etapie wyrażał się o dźwięku, bo poprostu za wcześnie na to, ale jedno co już mogę powiedzieć to to, że Volumio 3 jest stabilne jak skała. Dwa dni zero problemów z działaniem. Testuje sobie narazie tylko używając Qobuza. Muszę sobie załatwić kabel coaxial żeby za źródło pracowało allo digione 1.2, co by mieć porównanie. Bluetooth posłuchałem chwilę -  nie będę już więcej bo wiadomo że tu z jakością gorzej. Tak czy inaczej testuję, notuję uwagi i podzielę się niebawem jakąś szerszą recenzyjką, pozdrowiam. Marcin

17 godzin temu, marteo1981 napisał:

Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Nie będę na tym etapie wyrażał się o dźwięku, bo poprostu za wcześnie na to, ale jedno co już mogę powiedzieć to to, że Volumio 3 jest stabilne jak skała. Dwa dni zero problemów z działaniem. Testuje sobie narazie tylko używając Qobuza. Muszę sobie załatwić kabel coaxial żeby za źródło pracowało allo digione 1.2, co by mieć porównanie. Bluetooth posłuchałem chwilę -  nie będę już więcej bo wiadomo że tu z jakością gorzej. Tak czy inaczej testuję, notuję uwagi i podzielę się niebawem jakąś szerszą recenzyjką, pozdrowiam. Marcin

W porównaniu do konkurencji opartej też na Volumio w tym wypadku mamy najlepsze wsparcie i częste aktualizacje systemu. Jakbyście zauważyli jakiś błąd systemowy śmiało pisać od razu przekażę bezpośrednio do Volumio. Bardzo otwarci są na takie sugiestie 🙂

6 minut temu, Audiomagic.pl napisał:

Jakbyście zauważyli jakiś błąd systemowy śmiało pisać od razu przekażę bezpośrednio do Volumio. Bardzo otwarci są na takie sugiestie 🙂

Jest błąd w ustawieniu głośności aplikacją. Przesuwając suwak zmiana głośności jest co 5 jednostek, a przyciskami głośności smartfona aż co 10. Precyzyjnie (co 1) można ustawić tylko gałką na urządzeniu. Niby jest opcja zmiany z menu ustawień aplikacji, ale nie wpływa na nic.

Godzinę temu, Yahoou napisał:

Jest błąd w ustawieniu głośności aplikacją. Przesuwając suwak zmiana głośności jest co 5 jednostek, a przyciskami głośności smartfona aż co 10. Precyzyjnie (co 1) można ustawić tylko gałką na urządzeniu. Niby jest opcja zmiany z menu ustawień aplikacji, ale nie wpływa na nic.

Z tego co zauważyłem to jedynie co można zmienić w ustawieniach to właśnie ten precyzyjny krok, czyli gdy klikamy +/- na suwaku w aplikacji. Miałem jedną bardzo niebezpieczna rzecz u mnie o której miałem pisać.  Przeglądałem sobie coś na telefonie i chcialem zwiększysz głośność na bocznym guziku w moim telefonie. Chyba 5 razy nacisnołem i zero reakcji.  Nie zastanawiając się wszedłem do aplikacji volumio na smartfonie i..... JEB. Gdy tylko apka się uruchomiła głośność poleciała na 100%. Na szczęście nic się nie stało bo zdążyłem ściszyć.  Okazało się że miałem wyłączoną pracę w tle w aplikacji volumio. PAMIĘTAJCIE którzy następni będą testować aby to sobie od razu zmienić w apce żeby mogła pracować w tle bo można narobić sobie problemu.  Dla spokoju ustawiłem sobie maksymalny poziom głośności na 70% gdy jakimś cudem się to powtórzyło. 

Technika idzie do przodu i dostajemy coraz częściej urządzenia mieszczące się na dłoni z funkcjonalnością i mocą tradycyjnych zestawów stereo 🙂 

Jestem za jak najbardziej XD

Witam. Tak sobie siedzę i oglądam mecze i dochodzę do wniosku, że to volumio to chyba nie dla mnie. Więc proszę o wykreślenie mnie z chętnych do testu. Jak mam wziąć żeby wziąć a i tak raczej nie kupię to nie będę trzymał u siebie. Może komuś zależy bardziej i czeka z niecierpliwością. Jak się rozmyślę to zawsze mogę kupić z możliwością zwrotu. A kilka coś tam już kupiłem z Audiomagic więc doświadczenie mam jak najlepsze. Miłej zabawy. 

20 godzin temu, marteo1981 napisał:

Z tego co zauważyłem to jedynie co można zmienić w ustawieniach to właśnie ten precyzyjny krok, czyli gdy klikamy +/- na suwaku w aplikacji. Miałem jedną bardzo niebezpieczna rzecz u mnie o której miałem pisać.  Przeglądałem sobie coś na telefonie i chcialem zwiększysz głośność na bocznym guziku w moim telefonie. Chyba 5 razy nacisnołem i zero reakcji.  Nie zastanawiając się wszedłem do aplikacji volumio na smartfonie i..... JEB. Gdy tylko apka się uruchomiła głośność poleciała na 100%. Na szczęście nic się nie stało bo zdążyłem ściszyć.  Okazało się że miałem wyłączoną pracę w tle w aplikacji volumio. PAMIĘTAJCIE którzy następni będą testować aby to sobie od razu zmienić w apce żeby mogła pracować w tle bo można narobić sobie problemu.  Dla spokoju ustawiłem sobie maksymalny poziom głośności na 70% gdy jakimś cudem się to powtórzyło. 

Sprawdzę też u siebie na 3 telefonach jak tylko emocje po black friday opadną. I napisze zapytanie do volumio. Tutaj właśnie mega plusem Volumio jest kontakt i częste aktualizacje i takie rzeczy zostaną naprawione dosyć szybko co cieszy. Ale dziękuje za każa uwage.

@kaliman2 Szkoda ale wykreślam. Bo bardzo ciekawe urządzenie 🙂 

@Audiomagic.plmówi się trudno, nic straconego - jak by co odezwę się na priv i  kupię tak jak pisałem z możliwością zwrotu. Na pewno na daną chwilę byłbym bardziej zainteresowany mocną końcówką, albo nowymi głośnikami. Jak już czasami gdzieś pisałem chyba osłuchały mi się już te moje Vienny, ale jak coś posłucham innego to i tak dochodzę do wniosku, że są super - tak bez końca- straszne hobby:)

21 minut temu, kaliman2 napisał:

@Audiomagic.plmówi się trudno, nic straconego - jak by co odezwę się na priv i  kupię tak jak pisałem z możliwością zwrotu. Na pewno na daną chwilę byłbym bardziej zainteresowany mocną końcówką, albo nowymi głośnikami. Jak już czasami gdzieś pisałem chyba osłuchały mi się już te moje Vienny, ale jak coś posłucham innego to i tak dochodzę do wniosku, że są super - tak bez końca- straszne hobby:)

To zapraszam do kontaktu, chłopaki coś na pewno przygotują ciekawego 🙂 Co do cenny tez się dogamy 😉 

Ciekawostka z dziś, podłączyłem do Integro sygnał po optyku, oczywiście że wszystko gra, tylko sterowanie głośnością z klawiszy telefonu się zmieniło tzn. skok teraz jest co 5 nie jak miałem na początku co 10. Jest to teraz na streamingu jeśli się słucha i po optyku. 

Edytowane przez marteo1981
W dniu 26.11.2022 o 15:11, marteo1981 napisał:

Chyba 5 razy nacisnołem i zero reakcji.  Nie zastanawiając się wszedłem do aplikacji volumio na smartfonie i..... JEB

Wyjątkowo głupie rozwiązanie 🙄 cyfrowe sterowanie głośnością powinno być bardzo rozważnie implementowane. 

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

14 minut temu, marcinmarcin napisał:

Wyjątkowo głupie rozwiązanie 🙄 cyfrowe sterowanie głośnością powinno być bardzo rozważnie implementowane. 

Pełna zgoda, muszą to bezwzględnie poprawić! Mogłem sobie uszkodzić wysokotonówki przez przypadek. Dlatego ograniczylem max głośność do 70% jeśli by się to znów kiedyś powtórzyło 😉

Zapraszam do obejrzenia wywiadu z Volumio który został przeprowadzony podczas tegorocznych AVS

Paczka dziś wysłana do następnego uczestnika, do kolegi @Piopio , dzięki za możliwość posłuchania urządzenia, niebawem ukażą się moje wnioski z tygodniowego obcowania z Volumio Integro 😉

4 godziny temu, marteo1981 napisał:

Paczka dziś wysłana do następnego uczestnika, do kolegi @Piopio , dzięki za możliwość posłuchania urządzenia, niebawem ukażą się moje wnioski z tygodniowego obcowania z Volumio Integro 😉

Mam nadzieję żę był to miło spędzony czas 🙂 Czekamy na recenzje ! 

7 godzin temu, Audiomagic.pl napisał:

Mam nadzieję żę był to miło spędzony czas 🙂 Czekamy na recenzje ! 

Oczywiście że był! Recka pokaże się weekendzie 😉

@Piopio I jakieś pierwsze wrażenia z użytkowania Volumio ?

• Pokaż nowe odpowiedzi