Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn B&W 702 S3 mokka

Rekomendowane odpowiedzi

Vincenta nigdy nie słyszałem, stosunkowo tanio można ustrzelić Vincenta 237, ostatnio widziałem za 5,5 tys ktoś prywatnie sprzedawał. Jest jednak zdecydowanie tańszy od Copland 100 oraz Union Unice Due to ma prawo być gorszy. 

Edytowane przez micmus
26 minut temu, micmus napisał:

Jest jednak zdecydowanie tańszy od Copland 100 oraz Union Unice Due to ma prawo być gorszy. 

To fakt, jest tańszy. Nie musi być gorszy. Najlepiej samemu posłuchać 

Zgadza się. Tak czy inaczej jak będę robił kolejną zmianę to nie chce zmiany na plus znikomej tylko jak już zrobić znaczny przeskok jakościowy. Wówczas już będę jednak wybierał świadomie i poświecę czas na odsłuchy.

Zresztą jeszcze nie odebrałem nowego zakupu, a już kupuje następny ? 😁 Teraz będę spokojnie słuchał jak odbiorę C268 z zapasem mocy (w końcu) 300W na kanał 😉 Dajcie mi chociaż miesiąc się nacieszyć przed kolejną zmianą haha

Edytowane przez micmus
11 godzin temu, AndrzejPiaseczno napisał:

To już do zrobienia kolców jest potrzebne CNC? Nie powiem że na 'tokarkach' robiło się stożek w pierwszym tygodniu zajęć, ale to żadna czarna magia żeby było potrzebne CNC. 😞

Chłopie co się czepiasz, może z zazdrości, a nie pomyślałeś że to mój najlepszy kumpel i ma własną firmę z CNC i zrobił to za... wypiliśmy Gentlemena Jacka. A kolce wyszły perfekcyjnie dokładne, nie takie jak to się kupuje chinole. Że też wszędzie znajdzie się jakiś co to mu nie spasuje czyjś pomysł. Życzę powodzenia.

Edytowane przez dayzee

Panowie Panowie - zapraszam obu do mnie na tego Danielsa - wypijemy i posłuchamy na Bowersach … bez kolców 😁

Edytowane przez micmus
1 godzinę temu, micmus napisał:

Panowie Panowie - zapraszam obu do mnie na tego Danielsa - wypijemy i posłuchamy na Bowersach … bez kolców 😁

Dziękuję @micmus - dobrze że chociaż z Ciebie bije pozytywna energia. Przepraszam za zaśmiecanie wątku.

Narobiłeś mi smaka na B&W, fajnie się czyta takie wątki.

23 godziny temu, micmus napisał:

Tak już zamówiłem online. Chciałem cieplej, gęściej, super kontrole i większa masę na basie. Wszystkie znaki wskazywały, że Nad mi to zapewni, także stad taki wybór  

Jak chcecie to mogę wypożyczyć Rotela i zrobić Wam porównanie - nawet sam chętnie sobie sprawdzę. Ale to najwcześniej w marcu bo będę miał luźniej w pracy. 

Kaucja to nie problem - jeśli Top lub inny sprzedawca na to pójdzie to bardzo proszę. Trzeba mieć tylko na względzie, że Rotela już nie kupię 😉

Teraz (później) kupię, ale coś z tych: Copland, Vincent, Union Duo  … a jak zaszaleje to Luxman 505, Mcintosh 252. 

A co zrobisz jak Rotel zmiecie, zmiażdży, wgniecie w podłogę NADa?... żartuje oczywiście.

Zadbaj teraz o akustykę.. jakiś dywan, nie muszą być panele, jakieś kwiaty, biblioteczki.. inne dekoracje.

1 godzinę temu, AndrzejPiaseczno napisał:

A co zrobisz jak Rotel zmiecie, zmiażdży, wgniecie w podłogę NADa?... żartuje oczywiście.

😈

2 godziny temu, AndrzejPiaseczno napisał:

Zadbaj teraz o akustykę.. jakiś dywan, nie muszą być panele, jakieś kwiaty, biblioteczki.. inne dekoracje.

Jak to co - zostawię Rotela, a zestaw Nada sprzedam: raczej nie stracę 😉 

Odnośnie akustyki zmiany są w toku:

- w marcu zawiśnie na ścianie naprzeciw kolumn duża biblioteczka na książki 4m x 2,3 m. Otwarte półki zapełnione książkami

- grube ciężkie zasłony na całym tym dużym przeszkleniu z prawej strony 

- lamele na filcu na całej ścianie za kolumnami 

- trochę jeszcze innych mniejszych rzeczy typu duże kwiaty w doniczkach stojące na podłodze 

- oczywiście dywanu nie będzie ! … nigdy 😉

Edytowane przez micmus

Nie idź w półśrodki, ma być porządnie - zero odbić :). Tutaj jest solidna baza do ściągnięcia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Moderatorzy
9 minut temu, AndrzejPiaseczno napisał:

Tutaj jest solidna baza do ściągnięcia:

Aż się prosi by te puste kąty za kolumnami wykorzystać na jakieś absorbery pod kątem basu. Tym bardziej, że można by je było odsunąć trochę od ściany co zwiększyło by ich skuteczność. Natomiast te rozpraszacze na oknie to raczej pełnią rolę dekoracyjną.

Myślę, że kilka rzeczy można by było tam zrobić lepiej.

Staram się być melomanem ale zamiłowanie do DIY czyni czasem ze mnie audiofila.

5 minut temu, Seyv napisał:

Natomiast te rozpraszacze na oknie to raczej pełnią rolę dekoracyjną.

No też to właśnie tak odebrałem trochę. 

38 minut temu, AndrzejPiaseczno napisał:

Nie idź w półśrodki, ma być porządnie - zero odbić :). Tutaj jest solidna baza do ściągnięcia:

Ukryta Zawartość

Masakra, ale potworek. A przecież na pewno można i ładnie i skutecznie ;-)

28 minut temu, Seyv napisał:

Natomiast te rozpraszacze na oknie to raczej pełnią rolę dekoracyjną.

Nie czuje tej artystycznej wizji 😁

Ukryta Zawartość

Tu czuje 

Ukryta Zawartość

366E163B-54A1-46B8-998F-6DA79D3B2816.jpeg

8EF72800-31BC-4EF2-AF93-C4ED3FE3308C.jpeg

Tu również 

68D7C7E4-B4E8-44D3-B93D-4543B5959675.jpeg

A671FEA7-6148-4FBD-A2E0-C4BFD4028B52.jpeg

0A163AE0-07D4-4EA4-8BCB-BC69FB5A4C7D.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ogólnie jakie jest Wasze zdanie lepiej zagrają np. takie Bowersy 600 z Rotelem (lub inny w podobnym przedziale cenowym) w idealnie zaadaptowanym pomieszczeniu 30 m2 czy tez Utopie napędzane dzielonymi monoblokami Mcintosha i źródłem MC1200 w nowoczesnym paskudnie nie zaadoptowanym salonie 50 m2 ??

Takie mam póki co dyfuzory - Monstery 😏

Ukryta Zawartość

A nawet dwie. 

B09E62D8-2D10-4740-82BE-632A8C673E32.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez micmus
W dniu 17.02.2023 o 18:25, micmus napisał:

Ale to nie jest temat o S4home 😉

chyba poszła reklama 😛

S4home, no wiecie co, tak się wysługiwać kolegami/klientami 😄

Na Bowersach leci to - ciekawy ten soundtrack, pierwszy raz go dziś słyszę. 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

29 minut temu, micmus napisał:

Ogólnie jakie jest Wasze zdanie lepiej zagrają np. takie Bowersy 600 z Rotelem (lub inny w podobnym przedziale cenowym) w idealnie zaadaptowanym pomieszczeniu 30 m2 czy tez Utopie napędzane dzielonymi monoblokami Mcintosha i źródłem MC1200 w nowoczesnym paskudnie nie zaadoptowanym salonie 50 m2 ??

sądzę, że mimo wszystko pierwsza kombinacja powinna wypaść lepiej. Idealne warunki, to idealne warunki. Kropka.

W kiepskich nawet miliony nie pomogą.

5 minut temu, micmus napisał:

Na Bowersach leci to - ciekawy ten soundtrack, pierwszy raz go dziś słyszę

Film też bardzo dobry 👍

Zgadzam się ogladalem 👌

Ta ścieżka muzyczna naprawdę klimatyczna - już dawno żaden soundtrack tak mi nie przypasował. 

Ale sami wiecie jak to na moich Bowersach one nie grają … one ruszają powietrzem, dźwięk jest wszędzie 🤣 Tylko Mann i jego klienci wiedzą o czym mowa 😉

Edytowane przez micmus
Gość Kw202

(Konto usunięte)
16 godzin temu, micmus napisał:

Akustyka to podstawa, sprzęt za pierdylion nie pokaże na co go stać w słabym pomieszczeniu. 

16 godzin temu, Tonnii99 napisał:

chyba poszła reklama 😛

S4home, no wiecie co, tak się wysługiwać kolegami/klientami 😄

Omijaj ten sklepik. 

W dniu 18.02.2023 o 13:50, micmus napisał:

Kupiłem w TopHifi, ale nie bezpośrednio u Michała z forum także pewnie będzie się na mnie boczył 😆

no cóż, muszę z tym jakoś żyć, ale cieszę się, że jesteś zadowolony 😉

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

W dniu 19.02.2023 o 15:31, micmus napisał:

Jak to co - zostawię Rotela, a zestaw Nada sprzedam: raczej nie stracę 😉 

Strasznie mnie ciekawi połączenie tych 700 z Rotelem , jak to zagra ?

23 godziny temu, micmus napisał:

Na Bowersach leci to - ciekawy ten soundtrack, pierwszy raz go dziś słyszę. 

Ukryta Zawartość

a jeszcze jakbyś dołożył subwoofery, to ta ścieżka zrobi na Tobie jeszcze większe wrażenie. 

Ukryta Zawartość

W dniu 19.02.2023 o 18:25, micmus napisał:

Ukryta Zawartość

Czym ogrzewasz mieszkanie?... yy piecem lampowym :)

W dniu 19.02.2023 o 19:21, micmus napisał:

Zgadzam się ogladalem 👌

Ta ścieżka muzyczna naprawdę klimatyczna - już dawno żaden soundtrack tak mi nie przypasował. 

Ale sami wiecie jak to na moich Bowersach one nie grają … one ruszają powietrzem, dźwięk jest wszędzie 🤣 Tylko Mann i jego klienci wiedzą o czym mowa 😉

Każdy film z Hollywood ma to coś, czym jest ścieżka dźwiękowa, odgłosów tła, ptaków, no i Muzyka. Nawet w czasie dialogów jest jakieś fajne tło muzyczne i robi robotę.

Mnie dziwi strasznie podejście kinematografii poza Hollywood...  pewnie chodzi o finanse, ale w większości jest zachowawcza i minimalistyczna.  Ostatnio słyszałem że na w/w film wydano 2x więcej niż roczny budżet lotów kosmicznych Indii.. a kilka rakiet itp. wystrzelili w kosmos.

Ukryta Zawartość

36 minut temu, AndrzejPiaseczno napisał:

Czym ogrzewasz mieszkanie?... yy piecem lampowym 🙂

Wzmacniacz lampowy pokaźnej wielkości 👍

Dobre ! 

3 godziny temu, Kisielart napisał:

Słuchałem tego Rotela z 603 S2 Anniversary Edition. Bardzo to do siebie pasowało 👍 Nad również pasował. Za to Hegel całkowicie nie pasował. 

Edytowane przez micmus
3 godziny temu, Kisielart napisał:

Miałem napisać wcześniej, ale autor zdecydował się już na NAD’a.

Miałem/mam B&W 704 s2 w połączeniu z Rotelami : RA 1572 i RC1572/RB1552mk2.

Generalnie troszkę lepiej brzmiały z dzielonką. Słychać wyższą klasę tych kolumn (w stosunku do B&W 683s2). Jak dla mnie bardzo dobre wysokie tony, basu sporo i mimo że blisko ściany (40 cm) pod kontrolą. Dźwięk określił bym jako neutralny i analityczny, ale jak trzeba jest i moc. Dosyć mocno reagowały na podłączone kable. Z Chord Clearway było za płasko. z Audioquest Rocket33 było ok, ale mi brakowało góry. Najlepiej dla mnie zagrały z VdH Clearwater – dał troszkę ciepełka średnicy, głębia jak AQ, może ciut za miękko na basie no fajna perlista góra.

Wtedy jeszcze nie miałem VdH Wind i z nim pewnie było by perfekcyjnie.

W między czasie Zestaw RC1572/RB1552 z 704s2 i VdH wylądował u córki. Ja zostałem przy Rotelu tylko przy mocniejszej wersji i dołożyłem Focale.

• Pokaż nowe odpowiedzi