Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn B&W 702 S3 mokka

Rekomendowane odpowiedzi

22 godziny temu, micmus napisał:

Ponieważ na forum czasem pojawia się opis przebiegu reklamacji opisze  i ja swoje spostrzeżenia po reklamacji kolumn PSB X2T w Top HiFi, które kupiłem w lutym tego roku do innego systemu. 

Dla kontrastu z forumowym standardami moje doświadczenie bardzo pozytywne 😉

Po zakupie kolumny przeleżały 3 tygodnie w kartonie - nie ruszane. Po rozpakowaniu i podłączeniu okazało się, że jeden głośnik wysokotonowy nie działa (kolumny nowe, zgłoszenie po 3 tygodniach od zakupu). To nie wszystko. Żeby było ciekawiej kolumny kupiłem w Poznaniu, a reklamowałem w Top w Rzeszowie 😁

Efekt reklamacji - miła atmosfera, zero problemow oba sklepy zachowały się w pełni profesjonalnie. Głośnik został wymieniony na nowy w przeciągu około 2 tygodni od zgłoszenia. Kolumny już grają jak należy.

Jestem zadowolony 🙂 Ale ja to dobry klient 😂

Może dlatego że Poznań był w to zaangażowany?

Ja kilkukrotnie próbowałem się dodzwonić po pewnej informacji do serwisu audio klanu. No dramat.

11 godzin temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Klient w krawacie jest mniej awanturujący się 😁.

A może panowie skupili uwagę na drugiej połowie. 😛

7 godzin temu, micmus napisał:

Ale moja jedyna „dekoracją” jest zegarek 😁 Krawatów brak 😜

E zegarek? Czy prawdziwy?

5 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Może dlatego że Poznań był w to zaangażowany?

Ja kilkukrotnie próbowałem się dodzwonić po pewnej informacji do serwisu audio klanu. No dramat.

A może panowie skupili uwagę na drugiej połowie. 😛

E zegarek? Czy prawdziwy?

Heh. Zegarki nosze tylko mechaniczne - tak z pasji. Jak nie nakręcę to nie zadziała. 

Teraz, micmus napisał:

Heh. Zegarki nosze tylko mechaniczne - tak z pasji. Jak nie nakręcę to nie zadziała. 

Uff. 🙂

6 minut temu, Piotr Sonido napisał:

A może panowie skupili uwagę na drugiej połowie.

Jeśli tak. to na pewno nie byli audiofile😁

1 minutę temu, micmus napisał:

Mam taki full mechaniczny, nawet się sam nakręca od machania ręką 😉

1 minutę temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Unitas ładniej tyka 😉

spacer.png

Nie wiem nie słyszałem 😉 .

Czemu Twoja fotka jest w "naturalnej" rozdzielczości a moje trzeba kliknąć🤔

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

1680626347718.thumb.jpg.f91f2667566c4a82eea4922ff2b5dae2.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Kalasanty Ciaputko
10 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Czemu Twoja fotka jest w "naturalnej" rozdzielczości a moje trzeba kliknąć🤔

Bo ja jestem cwaniak 😁

Musisz wrzucić na zewnętrzny serwer i dać link url. 

Edytowane przez micmus
Teraz, micmus napisał:

Bo ja jestem cwaniak 😁

Aaa... Ok... 🙂.
Zegarek zacny 😉 .

25 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Jeśli tak. to na pewno nie byli audiofile😁

W serwisie nie pracują audiofile.

2 minuty temu, micmus napisał:

Bo ja jestem cwaniak 😁

I robisz to tak szybko ?:)

Dzięki - bardzo go lubię, to taki Vintage w nowoczesnym wydaniu. 

Ale na codzień i tak najwygodniej mi w Seiko z bransoletą. 

2 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

W serwisie nie pracują audiofile.

Reklamację składał w salonie audio, tak zrozumiałem 😉

1 minutę temu, Piotr Sonido napisał:

I robisz to tak szybko ?:)

Jak masz swój serwer i aplikacje to idzie bardzo wygodnie. Ta fotka jednak przez darmowy serwer z neta. 

Wrzucając na serwer dostajesz gotowy link do wklejenia także wybierasz zdjęcie robisz kopiuj link url i gotowe. Nie lubię wrzucać przez forum bo jakieś archaiczne warunki z rozmiarem plików itp. 

1 minutę temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Tak tak reklamacje złożyłem w salonie Poznan żeby nagrali temat w Rzeszowie po czym zadzwoniłem do Rzeszowa. No poszło naprawdę sprawnie i bez problemow. 

3 minuty temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Słusznie!! 

Tak.

2 minuty temu, micmus napisał:

Jak masz swój serwer i aplikacje to idzie bardzo wygodnie. Ta fotka jednak przez darmowy serwer z neta. 

Wrzucając na serwer dostajesz gotowy link do wklejenia także wybierasz zdjęcie robisz kopiuj link url i gotowe. Nie lubię wrzucać przez forum bo jakieś archaiczne warunki z rozmiarem plików itp. 

Tak tak reklamacje złożyłem w salonie Poznan żeby nagrali temat w Rzeszowie po czym zadzwoniłem do Rzeszowa. No poszło naprawdę sprawnie i bez problemow. 

Rozumiem. Przyswoiłem nową wiedzę. 🙂

Odnośnie zegarków byłem kiedyś przypadkowo wkręcony w jakieś spotkanie z jakimś guru marketingu. Niby znajomi nas zaprosili, a to okazało sie niczym pokaz garnków. Pan uczył nas jak robic biznes i być bogatym 😂 Patrzę, a on na nadgarstku podróbka Rolexa. Wiec mówię do niego ze nie jest wiarygodny. On że niby dlaczego. To mówię o tym Rolku, że lepiej jakby miał oryginalne Casio za 200 zl jako guru biznesu. Do końca spotkania nie zamienił już ze mną ani jednego słowa. 

Najpierw tłumaczył się ze nie mogę wiedzieć czy to oryginalny, ale ja twardo ze Rolex nie ma takiego modelu (Daytona wyglada inaczej). Zepsułem prezentacje … tak bywa. 

O audio już go nie zdążyłem zapytac bo może byśmy wymienili poglądy o kablach Haha 

Jaja czasem muszą być 😁

Edytowane przez micmus
24 minuty temu, micmus napisał:

Dzięki - bardzo go lubię, to taki Vintage w nowoczesnym wydaniu. 

Ale na codzień i tak najwygodniej mi w Seiko z bransoletą.

Pamiętam jak owego czasu zostawiłem zegarek na biurku i sprzątaczka myślała, że jest zepsuty, bez spodniego dekielka 😁.  Lubię takie zegarki typu "Open Heart".

Mojego praktycznie nie ściągam z ręki, dlatego już taki trochę sfatygowany a kilka ładnych lat ma.

Ale koniec off topu 😉

15 minut temu, micmus napisał:

Odnośnie zegarków byłem kiedyś przypadkowo wkręcony w jakieś spotkanie z jakimś guru marketingu. Niby znajomi nas zaprosili, a to okazało sie niczym pokaz garnków. Pan uczył nas jak robic biznes i być bogatym 😂 Patrzę, a on na nadgarstku podróbka Rolexa. Wiec mówię do niego ze nie ekst wiarygodny. On ze niby dlaczego. To mówię o tym Rolku, że lepiej jakby miał oryginalne Casio za 200 zl jako guru biznesu. Do końca spotkania nie zamienił już ze mną ani jednego słowa. 

Najpierw tłumaczył się ze nie mogę wiedzieć czy to oryginalny, ale ja twardo ze Rolex nie ma takiego modelu. Zepsułem prezentacje … tak bywa. 

O audio już go nie zdążyłem zapytac bo może byśmy wymienili poglądy o kablach Haha 

Jaja czasem muszą być 😁

Spokojnie, mój to nie żadna ogólnie znana firma 😉 . Podoba mi się bo jest niecodzienny.
Ale na prezentacjach też lubię komplikować scenariusz prezentujących 😁

Podobno są zwolennicy odrywania "kropli" powiększającej datownik w Rolexach.
Co od razu rzuca podejrzenie o nie orginalność. 

Ale na zegarkach się nie znam 😕

Edytowane przez Kalasanty Ciaputko
38 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Pamiętam jak owego czasu zostawiłem zegarek na biurku i sprzątaczka myślała, że jest zepsuty, bez spodniego dekielka 😁.  Lubię takie zegarki typu "Open Heart".

Haha dobre 😂

40 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Spokojnie, mój to nie żadna ogólnie znana firma 😉

Spokojnie nie musi być żadna znana ani tym bardziej droga. Ja po prostu nie znoszę podróbek. 

Podrzućcie proszę jakieś ciekawe Kawalki, playlisty, Plyty - chętnie odkryje coś nowego.

Co lubię:  Roger Waters, Tracy Chapman, Gordon Haskel, The Side Projekt, Massive Attack, Vanessa Fernandez, Norah Jones, k.d lang, Sophie Zelmani jak również muzykę filmową w stylu Gladiator, Hannibal itp itd. 

O repertuar polecając nie musicie się martwić - Bowersy grają wszystko, a 300W mocy na kanał przy 8 omah rezonuje powietrzem dowolnie według potrzeby 😁

Edytowane przez micmus
Godzinę temu, daniel-de napisał:

IK COLOURING 🙂

Dokładnie 😁

Nie mów, że też kupiłeś od "my frenda" 🙂

Godzinę temu, micmus napisał:

Podrzućcie proszę jakieś ciekawe Kawalki, playlisty, Plyty - chętnie odkryje coś nowego.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

14 hours ago, micmus said:

Spokojnie nie musi być żadna znana ani tym bardziej droga. Ja po prostu nie znoszę podróbek. 

Niestety polityka Rolexa i brak możliwości kupienia nowego zegarka jeżeli nie jesteś "odpowiednią" osobą coraz bardziej zachęca do kupowania replik które kosztują ułamek ceny a nawet niezbyt ogarnięty zegarmistrz mógłby się pomylić.

Nie mówię o zegarkach z Egipskiego rynku 🙂 Chińczycy robią się coraz lepsi i niektórzy się kuszą żeby zrobić "na złość" Rolexowi skoro on robi potencjalnym klientom

11 minut temu, ferszcik napisał:

Niestety polityka Rolexa i brak możliwości kupienia nowego zegarka jeżeli nie jesteś "odpowiednią" osobą coraz bardziej zachęca do kupowania replik które kosztują ułamek ceny a nawet niezbyt ogarnięty zegarmistrz mógłby się pomylić.

Nie mówię o zegarkach z Egipskiego rynku 🙂 Chińczycy robią się coraz lepsi i niektórzy się kuszą żeby zrobić "na złość" Rolexowi skoro on robi potencjalnym klientom

Może to o to chodzi. Jest ich mało co podnosi cenę 😉. Jak drogi to wzrasta prestiż właściciela to i inni chcą mieć. 

33 minuty temu, ferszcik napisał:

Chińczycy robią się coraz lepsi 

Ale audio to robią gównianie, prawda ?

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Just now, Piopio said:

Ale audio to robią gównianie, prawda ?

No i wywołałem wilka z lasu 😄 Wiedziałem to już w momencie pisania tamtych słów

Nigdy nie napisałem, że chińczycy robią gówniane audio. Jedynie nie jestem fanem wciskania tego każdemu na lewo i prawo.

24 minuty temu, ferszcik napisał:

Jedynie nie jestem fanem wciskania tego każdemu na lewo i prawo.

Ja też nie 😉 Ale ludzie najczęściej mają ograniczony budżet. Chcą za 10-12K zestawić cały system.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

12 godzin temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Nie mów, że też kupiłeś od "my frenda" 🙂

Nie ale zegarki to takie moje małe hobby.

2 hours ago, Piopio said:

Ja też nie 😉 Ale ludzie najczęściej mają ograniczony budżet. Chcą za 10-12K zestawić cały system.

Wiem, myślę że w tej kwocie i nawet niższych poszukiwane zestawy stereo to jakieś 70% forum. Jednak nie każdy ma identyczne preferencje, ucho i jest duża możliwość, że inne brzmienia i sprzęty będą bardziej się podobały. Nie każdy poszukujący tutaj sprzętu jest fanatykiem i potrzebuje brzmienia referencyjnego (czy jakkolwiek je nazwać) tylko takiego które mu będzie przyjemnie grało 🙂

3 godziny temu, ferszcik napisał:

Rolki wiedzą co robią odnośnie marketingu - wszystkie ich ruchy są dobrze przemyślane. Mogliby produkować tego więcej, ale nie chcą i tak już produkują bardzo dużo. Stąd kolejne podwyżki cen w przeciągu ostatnich 5 lat o około 50%. Nie można wejść do salonu i kupić Submarinera od ręki - tak ma być 😉

Inna sprawa obsługa w polskich salonach - oceniają po wyglądzie bardzo błędnie. Jak wejdziemy to butiku z Rolexem np. w Paryżu możemy zejść z pola i wejść w gumowcach, a sprzedawca nas bardzo dobrze obsłuży i porozmawia o tych zegarkach 🙂

Odnośnie cen podobnie z Omegą model 300M można było pare lat temu kupić nowy za 12 - 15 tys, a dziś ... około 28 tys. Dobra luksusowe heh.

Są bardzo ciekawe Chińczyki np. Ciga - ciekawe i ambitne. Ja po prostu nie znoszę Parnisów czy innych klepanych kopii Rolexów IWC itp. Za to chętnie nosze moje ulubione Casio, tańsze (i jednak oryginalne) od tych Chińskich podrabiaczy 😁

Wracając do Rolexów są mistrzami w tym co robią - w pełni niezależni, mają nawet własną odlewnie metali - wszystko wykonują sami ! Tak samo Seiko z linią Grand - jakość wymiata, wszyscy mają w głową tylko tanie serie 5 od Seiko, a tam jest jeszcze Grand 🙂

A z ciekawych nowych marek o niesamowitym stosunku jakość/ cena jest np. CHr. Ward polecam 🙂 Dobra koniec o zegarkach (możemy kontynuować na zegarkiclub heh)

Edytowane przez micmus
1 hour ago, micmus said:

Rolki wiedzą co robią odnośnie marketingu - wszystkie ich ruchy są dobrze przemyślane. Mogliby produkować tego więcej, ale nie chcą i tak już produkują bardzo dużo. Stąd kolejne podwyżki cen w przeciągu ostatnich 5 lat o około 50%. Nie można wejść do salonu i kupić Submarinera od ręki - tak ma być😉

No to niestety jest podejście bardzo zniechęcające do marki. Nie oszukujmy się w świecie zegarkowym Rolex ma jakość całkiem niezłą ale najbardziej to ma logo, markę i marketing. Nie jest to jeszcze zegarek luksusowy. Chociaż większość ludzi nie znających się na zegarkach tak uważa bo Rolexa zna każdy. Zbudowali na sobie bańkę, kto ma dostać Rolexa to dostanie a reszta może próbować zapisać się na 3 letnią listę oczekujących. (a nawet to nie jest czasami już możliwe)

1 hour ago, micmus said:

A z ciekawych nowych marek o niesamowitym stosunku jakość/ cena jest np. CHr. Ward polecam 🙂

Obserwuję od paru lat ten microbrand ale jeszcze żaden zegarek nie wywołał u mnie tego uczucia żeby go kupić. Ale ja to jestem dziwny, obserwuję różne grupy, fora i 95% zegarków uważam za "nieurodziwe" i zastanawiam się dlaczego ludzie to noszą. 🙂

17 godzin temu, ferszcik napisał:

Obserwuję od paru lat ten microbrand ale jeszcze żaden zegarek nie wywołał u mnie tego uczucia żeby go kupić. Ale ja to jestem dziwny, obserwuję różne grupy, fora i 95% zegarków uważam za "nieurodziwe" i zastanawiam się dlaczego ludzie to noszą. 🙂

Bo nie to piękne co piękne tylko co się komu podoba 😉 .

Mój zegarek zwraca uwagę bo jest "inny"... i taniutki w porównaniu z Rolexem 😁.

Nie wiem czy przyjemniej "tyka" ale naprawdę dobrze chodzi.

Mam go od ponad 5 lat, noszony non stop, w pracy, na basenie, plaży, morska woda mu nie straszna, wstrząsów rowerowych się nie boi, upadków parę zaliczył jak i wymian teleskopów 🙂. Ma też parę blizn na szybce - życie 😁

Wybuch atomowy mu nie straszny 😂.

I co najważniejsze dostępny od ręki 🤭

Fajnego Rolexa przygarnę chętnie 😊

Edytowane przez Kalasanty Ciaputko
Dopisek
  • Pokaż nowe odpowiedzi