Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn B&W 702 S3 mokka

Rekomendowane odpowiedzi

22 godziny temu, micmus napisał:

Rotel najgorzej - kompletnie mi nie przypasował (1592), Nady znacznie lepiej, ale Copland jak poszedł w ruch to nic innego już nie chciałem słuchać. Meeega barwa. 

Tak z ciekawości, co Ci nie przypasowało w Rotelu? 

13 minut temu, Leszek67 napisał:

Tak z ciekawości, co Ci nie przypasowało w Rotelu? 

Barwa. Moc i dynamika była super, ale barwa już nie. Ale słuchając kiedyś Elaców z tym rotelem było super. Dla mnie ten Rotel się po prostu nie zgrywa z Bowersami serii 700 s3 - wychodzi z tego zbyt techniczne brzmienie. Z końcówką Nad C298 było zdecydowanie ładniej - bardzo fajne brzmienie z takiego połączenia powstawało.  Tylko, że i tak po podłączeniu Coplanda była jak dla mnie przepaść miedzy poprzednikami. Z Coplandem to taka pełna synergia 🙂

Nie chciałem wcześniej nic sugerować, miałem kilka Bowersów z Rotelem, no i podobne odczucia. Ale u córki dzielonka Rotela RC1572/RB1552 z B&W 704s2 gra bardzo dobrze (truszku kable pomogły rca Neotech, głośnikowe VDH Magnum).

U mnie Rotel pozostał, a Bowersy zmieniłem na Focal'e i jest to co chciałem od brzmienia - koniec drogi 😉

No nie wiem teraz jest cena wyższa niż wtedy tego Coplanda, ale Coplanda nie słuchałem bo nie miałem takiego budżetu. Za to słuchałem i Rotela i Nada. 

11 minut temu, Kisielart napisał:

A słuchałeś w top zestawienie swoich bowersów z heglem ? 

Kiedyś odsuchiwalem 800tki z heglem i grało to zjawiskowo 

Nie wiem jak 800, ale z 700 Hegel to dla mnie najgorsze zestawienie, gorsze niż Rotel 😁 To tylko potwierdza, że każdy musi wybrać pod siebie heh. W Topie sprzedawca Michał też uważał podobnie jak ja, że Hegel i z teraz Rotel nie pasuje do Bowersow a mimo wszystko często Bowersy są z nimi kupowane 😉 Co ciekawe starsze pokolenie (mocno starsze) wybiera Hegla do Bowersow. Dla mnie te dźwięk jest z Heglem zbyt suchy i krzykliwy. 

Ale rozumiem też, że ktoś może taki chcieć.

Edytowane przez micmus

Pytam bo na początku roku zmieniam swoje 600 z rotelem  na 804 D4 ( kolega zakochał się w sonus faber i dobrą cenę mi chce dać na swoje bowersy) i będę szukał coś co je dobrze rozkręci 😀

2 minuty temu, Kisielart napisał:

będę szukał coś co je dobrze rozkręci 😀

Musical Fidelity NuVista 600/800.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• Redaktorzy

Może ciężko będzie Wam uwierzyć, ale miałem kiedyś znajomego, który B&W 803Diamond (803 D2) napędzał końcówką mocy Kina Domowego od Yamahy z lat 90-tych. Jako przedwzmacniacz - tranzystorowy liniowy Treshold i źródła analogowe (gramofony) z najwyższej ligi.

I grało to świetnie. Chyba nigdzie już nie słyszałem tak świetnie granego hardrocka i metalu. Ofensywne granie z potężnym pi3r....nięciem. 

Emocje z jazzie i wokalach? Były.

Ale "Humble Pie - Performance Rockin' the Fillmore" to było Mistrzostwo Świata.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

28 minut temu, Kisielart napisał:

Pytam bo na początku roku zmieniam swoje 600 z rotelem  na 804 D4 ( kolega zakochał się w sonus faber i dobrą cenę mi chce dać na swoje bowersy) i będę szukał coś co je dobrze rozkręci 😀

Piękny zakup będzie - wstaw fotki jak będziesz posiadać. Będziesz miał ogromny przeskok jakości - ogromny !

Michi X3/5 też polecają do 800 setek 😉

Jaki kolor 804 ? W Orzechu na żywo wyglądają obłędnie. 

20 minut temu, kangie napisał:

Emocje z jazzie i wokalach? Były.

I właśnie tego dla mnie absolutnie nie ma podłączając Hegla i w mniejszym stopniu Rotela. 

25 minut temu, Piopio napisał:

Musical Fidelity NuVista 600/800.

Ooooo to podobno bardzo pasuje. Musicale są ciepłe także będą i emocje 🙂

Edytowane przez micmus

Zdecydowanie dla mnie istnieją tylko trzy kolory , czarny, biały i chu...wy 😀, a te są czarne

A swoją drogą micmus to będę wdzięczny jak częściej będziesz tu podrzucał  jakieś ciekawe utwory😀

Na twoich 700 teraz Haevn "Promise" musi brzmieć obłędnie 

Zdecydowanie dla mnie istnieją tylko trzy kolory , czarny, biały i chu...wy 😀, a te są czarne

Haha ja jestem fanem czarnego, Ale chciałem odmiany. Przy kolejnych czarnych nie widziałabym, że zmieniłem kolumny 😁

A swoją drogą micmus to będę wdzięczny jak częściej będziesz tu podrzucał  jakieś ciekawe utwory😀

Utworów ciekawych to liczę już na całe pólki nie na skrzynki 🤣 Nie ma problemu czasem coś podrzucę. 

Chwila …. edit. miałeś rację - magia. Serio, ale klimat idę słuchać 👂 

Edytowane przez micmus
47 minut temu, Kisielart napisał:

Aż sprawdziłem na 805. Pomimo, że wzmacniacz to Nova Naima, utwór brzmi zjawiskowo. Nie mam pojęcia, czy na innym wzmacniaczu byłoby lepiej, ale przynajmniej Nova to bardzo wygodne all-in-one  😀 

15 minut temu, MarkM napisał:

Aż sprawdziłem na 805. Pomimo, że wzmacniacz to Nova Naima, utwór brzmi zjawiskowo. Nie mam pojęcia, czy na innym wzmacniaczu byłoby lepiej, ale przynajmniej Nova to bardzo wygodne all-in-one  😀 

A miałeś dodać więcej fotek tych 805 😉 On top mnie w nich interesuje. 

W dniu 27.06.2024 o 20:00, micmus napisał:

Wygrzewam, ale nie szczypie się jakoś bardzo. Grają 24h na dobę w nocy również bardzo cicho… tak jestem całkiem normalny w średniej normie 😁

Nie twierdzę że nie 🙂

Jak tylko masz do tego warunki 🙂

W dniu 28.06.2024 o 21:37, micmus napisał:

O jaaaa i pewnie będę kupował 803D4 🤣

No tak to działa 🙂 na tym polega to hobby 

W dniu 29.06.2024 o 13:57, micmus napisał:

Coplanda - piękne połączenie. Także idę w kierunku sygnatury dźwięku wzmacniacza lampopodobnego, hybrydowego, lampowego.

No to jednak mnie zaskoczysz troszkę 🙂

A dziś wjechała muzyka filmowa i wow 😏

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
16 minut temu, MCHammer2022 napisał:

To po co szukasz wzmacniacza skoro obecny daje dobry efekt?

Z trzech powodów:

1. Wiem, że stać je na więcej.

2. Słyszałem wokale i barwę na Coplandzie - podwójne Wow

3. Żeby była zabawa 😁

No to posłuchałem wszystko co chciałem i wybrałem. Wzmacniacz kupiony, ale realizacja po powrocie z urlopu czyli po 22 lipca. Jednak nie Copland 😁

52 minuty temu, micmus napisał:

No to posłuchałem wszystko co chciałem i wybrałem. Wzmacniacz kupiony, ale realizacja po powrocie z urlopu czyli po 22 lipca. Jednak nie Copland 😁

Hybryda?

Edytowane przez tomek11

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

24 minuty temu, tomek11 napisał:

Hybryda?

Tak kupiłem Unison Due bo cena poniżej 8000 zł 🙂 

Ja rozważałem już tylko hybrydę na ten moment czyli Copland, Vincent oraz Unison. Vincent mi całkowicie. Ie przypadł do gustu, dwa pozostałe bardzo. Wygrał Unison ze względu na dużą różnicę cenową względem Coplanda. 

Jak na początek wykorzystać wbudowany dac w tym wzmacniaczu skoro tam jest tylko USB. Co mogę tam podłączyć ?

Edytowane przez micmus
5 minut temu, micmus napisał:

Jak na początek wykorzystać wbudowany dac w tym wzmacniaczu skoro tam jest tylko USB. Co mogę tam podłączyć ?

Streamer z wyjściem USB np. Silent Angel Munich M1T lub Eversolo DMP-6.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• Pokaż nowe odpowiedzi