Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn B&W 702 S3 mokka

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 23.07.2024 o 19:59, ferszcik napisał:

Musisz od razu docelowy zestaw, jak podłączysz do warsztatowych a potem do Bowersów to je zepsujesz. Można też farelkę postawić obok żeby przyspieszyć proces o jakieś 21.37%

No patrz jak wykrakałeś. Farelki nie użyłem i zepsułem 😏

2 godziny temu, micmus napisał:

ewidentnie w nim stuka (chyba, że to obudowa górna. Czuć jakby coś bardzo ciężkiego się delikatnie w nim ruszało. Robo27 czy Twój wydaje dźwięki obudowy jak nim ruszasz ?

Bujnąłem nim parę razy(ciężki jak cholera), jest cisza, nic nie stuka. Tak sobie myślałem ze może któraś lampa jest niedociśnięta . No ale lampa by raczej nie stukała.

Dzięki za sprawdzenie. W moim stuka coś ciężkiego dźwięk jak pokrywka garnka tylko wyższa masa stukania. 

Już go nie ruszam, górnej pokrywy też nie zdejmuję bo będzie, że coś grzebałem. 

To teraz mam Nady odłączone i zapakowane w karton, nowego pięknego Unisona wypakowanego i podłączonego, ale nie działającego to co … kupię trzeci na przeczekanie 😁
Kasa zamrożona jak na jakiejś lokacie. 

Edytowane przez micmus
8 godzin temu, robo27 napisał:

Podejrzewam, że był rzut paczką (przez kuriera)na sporą odległość i zabezpieczenie nie dało rady. 

Ciekawe co to za firma kurierska? Standardowo kurier wie co jest w paczce i ile to jest warte i raczej nie rzuca.

• Redaktorzy

Rzucają skurczybyki. Miałem na testach ZG. Od jednej kolumny oderwał się 1kg kondensator. Dobrze że w środku nie zrobił spustoszenia.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

16 godzin temu, micmus napisał:

No patrz jak wykrakałeś. Farelki nie użyłem i zepsułem 😏

To tylko elektronika, wszystko może się zdarzyć. Obyś tylko teraz nie musiał czekać tygodniami aż sprawa zostanie wyjaśniona i nowy wzmacniacz w końcu zagra jak trzeba. Trzymam kciuki 🙂

Najważniejsze, że coś nie strzeliło po włączeniu i ZG w całości.

6 godzin temu, MCHammer2022 napisał:

Ciekawe co to za firma kurierska? Standardowo kurier wie co jest w paczce i ile to jest warte i raczej nie rzuca.

Byłem na sortowni DPD, to tylko co chwilę słychać huk rzuconej paczki. 

Paradoksalnie zawsze ich zamawiam, bo jeszcze nic mi nie zespuli. 

Edytowane przez J4Z

.

Spokojnie to tylko elektronika i kurierzy - takie rzeczy się zdarzają. 

Dla mnie największy problem, że one są już niedostępne przynajmniej w takich cenach. Nie mają mi na co wymienić. Kasę chcą oddać bez problemu, ale ja mam pieniądze … wzmacniacza tylko nie mam 😁

Jutro kurier go odbiera - znowu DHL. 

20 godzin temu, treinerek napisał:

Z nowym sprzętem  to chyba nie odbiorca się układa do niego.U mnie gdy zmieniłem Arcama na wzmaka plus streamer i całkiem nowe przewody zasilające i łączące oba klocki to codziennie przez 5 dni było słychać zmiany na plus, po tygodniu już żadnych zmian nie było.

To mówisz o wygrzewaniu. Nigdy nie kwestionowałem tej potrzeby. Ja mówię kiedy użytkownik dostosowuje się do nowego dźwięku po pewnym czasie.

Myślę że ta awaria, mkze być produkowana transportem. 

Gdzie go kupiłeś?

11 minut temu, micmus napisał:

Spokojnie to tylko elektronika i kurierzy - takie rzeczy się zdarzają. 

Dla mnie największy problem, że one są już niedostępne przynajmniej w takich cenach. Nie mają mi na co wymienić. Kasę chcą oddać bez problemu, ale ja mam pieniądze … wzmacniacza tylko nie mam 😁

Jutro kurier go odbiera - znowu DHL. 

Nowy dystrybutor Horn ma znacznie drożej. 😕

No właśnie od Horn teraz jest mocno drożej. 

Póki co ponieważ są problemy nie będę pisał w którym sklepie kupiłem. Później zaczynają się dziwne nagonki na sprzedawców często nieuzasadnione. 

To zdecydowanie transport - wiem co tam stuka, radiator cały się rusza. 

Jak się sprawa dobrze zakończy pochwalę się gdzie kupiłem …. no i jak gra 🙂

Jeszcze odnośnie cen u nowego dystrybutora nie dziwię się, że podnieśli. Jak obejrzałem ten wzmacniacz cena w okolicach 8-9 tys to była zbyt mała cena. Dla mnie on jest warty więcej tak 12 - 14 idealna na to co sobą prezentuje. 

Wiem wiem dziwnie jak konsument tak piszę no ale takie wykonanie i jakość materiałów dla mnie ma znaczenie. 

Zaznaczam jeszcze, że moim zdaniem Unison nic nie odstaje od Coplandow, za to Vicenty już tak. W hybrydach wsumie mały wybór producentów. Chyba te Unisony mało u nas docenianie. 

37 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Nowy dystrybutor Horn ma znacznie drożej. 😕

Edytowane przez micmus

W uzupełnieniu bo nie mogę już edytować. 

Mimo wszystko jakbym miał w tej samej cenie wybór Unison - Copland wybrałbym Coplanda CSA 100 w Top HiFi. I kawę znowu bym dobra wypił heh:-)

Edytowane przez micmus

Tego Unisona wciąż można kupić za 9tys. co nadal wydaje się być dobrą ceną.

micmus - Ty zdaje się gdzieś z Poznania lub okolic jesteś - audioplaza ma go w ofercie

Arcam SA30 + Tannoy Revolution XT 8F

2 godziny temu, micmus napisał:

Jak obejrzałem ten wzmacniacz cena w okolicach 8-9 tys to była zbyt mała cena. Dla mnie on jest warty więcej tak 12 - 14 idealna na to co sobą prezentuje. 

Miałem Unisona Primo, teraz można go pewnie wyrwać poniżej 5K, ale z wyglądu i materiałowo to dla mnie wyglądał na ok. 10K. Sztywna, pięknie wykończona obudowa. A gałki i ich praca to po prostu poezja. Waga też przemawia do wyobraźni. No tylko ten pilot, wiem, że niektórzy się zachwycają, że drewno, itd. Ale do mnie on nie przemawia, za dużo przycisków, taki mikro mebelek do postawienia w gablotce nieomal, ale mało to praktyczny leniuch, za duży, za gruby i średnio ergonomiczny. Do lampowców Unisona i ich stylu, owszem pasuje, ale seria Unico ma inny charakter i wypadałoby w końcu zrobić coś bardziej minimalistycznego, z kilkoma przyciskami i bez tych drewnianych inkrustracji.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

3 godziny temu, micmus napisał:

Póki co ponieważ są problemy nie będę pisał w którym sklepie kupiłem. Później zaczynają się dziwne nagonki na sprzedawców często nieuzasadnione. 

Nie no teraz to nawet napisałeś że zachowali się bardzo przyzwoicie więc uważam że można by było wspomnieć że ten sklep od razu Ci powiedział o zwrocie pieniędzy no nie ma to nie ma to też nie ma co ich krytykować za to. 

Ale pewnie, ja tu żadnych pretensji nie mam 🙂 Jestem bardzo zadowolony z obsługi. I tak jak już pisałem z paczkami tak bywa - nic takiego. 

A dlaczego odszedłeś z branży - dobry byłeś w tym widać.  Kupiłbym u Ciebie 🙂

I za nic nie mogę ogarnąć jak możesz teraz żyć bez audio skoro to była Twoja pasja - słuchawki są jak dobra spamiętam ? 😉

Edytowane przez micmus

Oj to długa historia i nie na otwarte forum. 

Ale, ale. 

Wcale na tym źle nie wyszedłem 

A temat jest dalej bliski moim zainteresowaniom , pasjom więc nie umarł całkowicie 

Aczkolwiek brakuje mi czasem kontaktu z klientem. Nawet żeby pogadać sobie 

Wiesz dlaczego miałem inne podejście do klienta :)? Zgadnij 

Heh czyli chodziło o kasę - teraz zarabiasz znacznie lepiej 😉

I wolałeś nie sprzedać niż sprzedać na siłę jak wiedziałeś, że klient nie będzie zadowolony. Profesjonalista pasjonat - podziwiam 👌

Kup sobie Bowersy 801 i będzie git 🙂

Wpadnij na tą kawę włączymy coś u mnie i pogadamy 👌

Edytowane przez micmus

Marzenia co do kolumn idą w wilsony, PMC, proac seria K, audiovector R ale te z izobarem. 

Mam kilka typów. 

Ale teraz doceniam też inne pasje. 

17 godzin temu, micmus napisał:

Jak obejrzałem ten wzmacniacz cena w okolicach 8-9 tys to była zbyt mała cena. Dla mnie on jest warty więcej tak 12 - 14 idealna na to co sobą prezentuje. 

Ja tam uważam, że za obudowę i płytkę z elektroniką to cena jest kosmiczna.  Proszę zauważyć, że za tę kwotę można kupić lodówkę, pralkę, zmywarkę, płytę indukcyjną, laptopa itp. A przecież materiału i elektroniki we wszystkich tych sprzętach od wuja 🙂 

Audio to fantastyczny sposób na strzyżenie baranów, oczywiście przede wszystkim nie wyłączając mnie 🙂 

34 minuty temu, MarkM napisał:

Audio to fantastyczny sposób na strzyżenie baranów, oczywiście przede wszystkim nie wyłączając mnie 🙂 

Heh to na pewno. 

Odnośnie ceny zgodzę się ze sprzętami typu Nad gdzie jest więcej powietrza wewnątrz niż elektroniki a obudowy z taniego tworzywa. 

Z tym Unisonem to już niezupełnie. Jeśli coś nie jest klepane w 100 tysięcy sztuk to już te ceny nie wydają mi się wygórowane. Sam jednak prowadzę zakład produkcyjny i wiem, że koszty są ogromne utrzymania firmy, produkcji, pracowników (roboty i automatyka są zdecydowanie tańsze). Byłem w fabryce Amica - samo się to składa 😁 W każdym razie automatyzacja ogromna.

Fabryka okuć Blum (też byłem) dużo robotów mało ludzi - nawet światło nie musi być zapalone a się produkuje …. ale miliony sztuk. 

W tym Unisonie obudowa wypełniona po brzegi - według mnie tani jest haha A ktoś to jeszcze składa pewnie ręcznie w mini fabryce/ zakładzie małym. 

Edytowane przez micmus
5 godzin temu, micmus napisał:

Z tym Unisonem to już niezupełnie. Jeśli coś nie jest klepane w 100 tysięcy sztuk to już te ceny nie wydają mi się wygórowane. Sam jednak prowadzę zakład produkcyjny i wiem, że koszty są ogromne utrzymania firmy, produkcji, pracowników (roboty i automatyka są zdecydowanie tańsze). Byłem w fabryce Amica - samo się to składa 😁 W każdym razie automatyzacja ogromna.

Dokładnie tak! Coś o tym też wiem, bo odpowiadam za zakład produkcyjny. Unison to manufaktura, produkcja włoska, dostawcy lokalni, raczej małe serie. Trudno, żeby to było tanie, a moim zdaniem obecne ceny są rewelacyjne na tle konkurencji i tego, jak ona wygląda (vide NAD plastiko fantastico z cenami podchodzącymi pod 10K).

6 godzin temu, MarkM napisał:

Ja tam uważam, że za obudowę i płytkę z elektroniką to cena jest kosmiczna.  Proszę zauważyć, że za tę kwotę można kupić lodówkę, pralkę, zmywarkę, płytę indukcyjną, laptopa itp. A przecież materiału i elektroniki we wszystkich tych sprzętach od wuja 🙂 

Sorry, ale nietrafione porównanie, inna skala, inny rynek, sposób produkcji. Weźmy np. pod uwagę koszty administracyjne. W takiej fabryce AGD to pewnie 3% przychodów stanowi. Ale w manufakturach typu Unison, podejrzewam, że 20, może nawet i 30%. To tylko jeden z przykładów, ale jest oczywiście więcej zmiennych. 

6 godzin temu, MarkM napisał:

Chyba jednak nie taki prosty sposób, jak się niektórym wydaje;)

Pozdrawiam, Tomek.

Edytowane przez tomek11

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

I świetnie brzmi. Ten wzmacniacz z obrazka 😉 

Edytowane przez Piopio

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

W dniu 25.07.2024 o 19:47, micmus napisał:

Piękne marzenia 👌

Nic ale to absolutnie nic się nie stanie jeśli ich nie zrealizuje 🙂

• Pokaż nowe odpowiedzi