Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn B&W 702 S3 mokka

Rekomendowane odpowiedzi

Seria 800? Stały obok przy odsłuchu - nie chciałbym ich mieć prezentowanych 😁 Jesscze nie … może kiedyś jak bed śmiał w planach kupić tak drogie kolumny. Czyli za rok haha

7 minut temu, NRK napisał:

Chciałabym być tak bogaty, by co roku kupować nowe kolumny.😭

Samo chciejstwo nie wystarczy, trzeba jeszcze coś w tym kierunku działać 🙂 

Wracając do Bowersow 702 … one walą pełną mocą po garach 🙂 To tylko nagranie z komórki czyli takie trochę bez sensu, no ale czuć tu tą dynamikę. 

Film:

Bowers

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )  

Avanti (bardzo muzykalne) 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez micmus
53 minuty temu, micmus napisał:

Wracając do Bowersow 702 … one walą pełną mocą po garach 🙂 To tylko nagranie z komórki czyli takie trochę bez sensu, no ale czuć tu tą dynamikę. 

I to mi się podoba w Bowersach, a nie jak w innych ciamcia-lamcia, pitu-pitu 🙂 

8 godzin temu, MarkM napisał:

Dla mnie jeden z ciekawszych wątków, ponieważ sam jestem Bowersowcem&Wilkinsonem 🙂 już po raz trzeci.

A jestem i tym, i tym. Kolumny mam wprawdzie Audio Physic (Classic 8), ale mam parę słuchawek B&W (PX i PX8) i suba. I z przyjemnością śledzę ten wątek 🙂 

Edytowane przez foscarino

Gabarytowo do Bowersów 702S3 bardziej pasowałyby AP Midex tylko ta cena... Mi osobiście zaaplikowanie głośnika basowego wewnątrz obudowy tak jak to mam miejsce w Avanti średnio pasuje (w T35 bardziej czuć ten oddech na basie).

Edytowane przez Maraudio
3 godziny temu, Maraudio napisał:

Gabarytowo do Bowersów 702S3 bardziej pasowałyby AP Midex tylko ta cena... Mi osobiście zaaplikowanie głośnika basowego wewnątrz obudowy tak jak to mam miejsce w Avanti średnio pasuje (w T35 bardziej czuć ten oddech na basie).

Rozumiem, ale bas był właśnie dla miłym zaskoczeniem. Był „dłuższy” niż w Bowers ale bardzo dobrze kontrolowany, moim zdaniem miał bardziej zróżnicowaną barwę i sięgał niżej. No Bowers bas twardy, Avanti znacznie bardziej miękki, ale nie miśkowaty. 

Chyba masz rację, że skala dźwięku Bowers 702 to bardziej Midex by pasowały. 

Uzupełniając informacje o wzmacniaczach:

Rose z Audio Physic świetne połączenie - bardzo mi się podobało. Jednak z Audio Physic na pewno bym dążył do połączenia ich z Unisonem Due. Słyszałem kiedyś i mi się bardzo podobało 🙂

Natomiast z Bowersami wzmacniacz w "normalnych" pieniądzach Nad C298 + C658. Ogromne wrażenie na mnie ten brzydki Nad zrobił. Wysterował Bowersy bez problemu i brzmiał ... analogowo i ciepło.  Chciałem posłuchać jeszcze z nimi Coplanda, ale niestety nie było na stanie.

1 minutę temu, micmus napisał:

Ogromne wrażenie na mnie ten brzydki Nad zrobił. Wysterował Bowersy bez problemu i brzmiał ... analogowo i ciepło. 

A pewnie grał bez DIRAC ...

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 godziny temu, Piopio napisał:

A pewnie grał bez DIRAC ...

Pewnie na pewno bez. Czyli byłoby coś dodatkowego do zabawy/ poprawy brzmienia 🙂

Edytowane przez micmus
2 godziny temu, micmus napisał:

Czyli byłoby coś dodatkowego do zabawy/ poprawy brzmienia 🙂

DIRAC bardzo dużo zmienia. Chyba, że ma się pomieszczenie zaadaptowane akustycznie. Wtedy nie. 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

A czyli byłeś na odsłuchu. Ok , chwilę mnie nie było. 

I jak będzie podmianka?

Pamiętaj że spora część AP to teraz -50 procent względem tego co widzisz w top. 

To zmienia postać rzeczy.

20 minut temu, Piotr Sonido napisał:

I jak będzie podmianka?

Tak tak. 

Decyzja jest taka że jak Bowers 702 to kupuje w Top, jeśli Avanti to z wyprzedaży. 

Różnica cenowa 5 tys na korzyść Avanti … sporo

Edytowane przez micmus
5 minut temu, micmus napisał:

Tak tak. 

Decyzja jest taka że jak Bowers 702 to kupuje w Top, jeśli Avanti to z wyprzedaży. 

Różnica cenowa 5 tys na korzyść Avanti … sporo

Sporo.

Ktoś ci podejmie podjąć decyzję? To kwestia głębszego przemyślenia czy rzucisz moneta?

Chyba pójdę tym razem za ceną. Oba wybory będą dobre z tym, że Bowers to 100%, że będę zadowolony, Avanti będę wiedział po dwóch tygodniach słuchania 😉 Tak czy tak będzie ciekawie. 

Obawę z Avanti mam tylko jedną - czy dadzą radę w 45 m2 ? 

Za dużo się nie przejmuje bo jak Avanti nie podejdzie to raczej nie stracę. 

Jak jesteś pewien Bowersa na 100 % - to bierz 702. 

25 minut temu, micmus napisał:

Obawę z Avanti mam tylko jedną - czy dadzą radę w 45 m2

Obawiam się, że będzie niedosyt.

2 godziny temu, Maraudio napisał:

Obawiam się, że będzie niedosyt.

Czyli lepiej Midex 😉

Entliczek pentliczek wybieram … wybrałem i finalizuje 😁. Jak dojadą to pokaże. 

Edytowane przez micmus
W dniu 11.06.2024 o 15:36, Piopio napisał:

Dlatego właśnie nadal postrzegam DSP jako największy game-changer ostatnich lat w audio, dla typowego Kowalskiego, który nie będzie robił pomieszczenia tylko pod audio. Nie żadne hi-resy i inne takie. DSP przynosi olbrzymią zmianę jakościową.

A u mnie są dobre warunki czy nie ? Nie mam dywanu to może … Dirac rozwiążę mój opór na dywan 😉 Wcale nie żartuję tylko tak trochę poważnie myślę. 

A tym dirac może modyfikować brzmienie jak jakimiś filtrami ? W stylu odpalam mały skład jazzowy ustawiam bardziej ciepłe brzmienie itp. ?

Edytowane przez micmus
Godzinę temu, micmus napisał:

A tym dirac może modyfikować brzmienie jak jakimiś filtrami ? W stylu odpalam mały skład jazzowy ustawiam bardziej ciepłe brzmienie itp. ?

Można modyfikować krzywą. W urządzeniu z DIRAC są zazwyczaj 3-4 sloty na różne ustawiania filtrów. 

Taka sytuacja - tylko dziury zostały :-(

Ukryta Zawartość

IMG_4627.jpeg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W dniu 19.06.2024 o 16:02, micmus napisał:

Taka sytuacja - tylko dziury zostały 😞

Ukryta Zawartość

IMG_4627.jpeg

W sensie stare bowersy się już sprzedały czy zawczasu zrobiłeś miejsce na nowe? 

Midex?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1 godzinę temu, Piotr Sonido napisał:

W sensie stare bowersy się już sprzedały czy zawczasu zrobiłeś miejsce na nowe? 

Midex?

Sprzedały się w kilka dni - nie planowałem tak szybko heh

Nowe przyjadą to zobaczysz co 😉

4 godziny temu, micmus napisał:

Sprzedały się w kilka dni - nie planowałem tak szybko heh

Nowe przyjadą to zobaczysz co 😉

Za niska cena? Czy przez selektywna dystrybucję w Polsce?

Oj to nie mogę się doczekać. 🙂

A kiedy będą? Jutro?

2 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Za niska cena?

Ładne realne zdjęcia, dobry opis, cena raczej odpowiednia 🙂 

oj zobaczysz będzie się działo 😉

2 minuty temu, micmus napisał:

Ładne realne zdjęcia, dobry opis, cena raczej odpowiednia 🙂 

oj zobaczysz będzie się działo 😉

Wierzę. Wiem. 🙂

W dniu 11.06.2024 o 14:00, treinerek napisał:

Niech nikt się nie nabiera o te 2-3 klasy poprawy po zrobieniu Diraca.Duża poprawa będzie ale tylko wtedy gdy mamy duże problemy z akustyką pomieszczenia odsłuchowego, w przypadku braku problemów, korekcja za dużej słyszalnej poprawy nie wniesie.

Nie tak prędko: jeśli problemem akustycznym jest np podbicie wąskiego pasma basu przez mod, to Dirac za pomocą EQ może go zbić. A czy Dirac może walczyć z echem czy pogłosami? Wydaje mi się, że nie. Dlatego robienie z Dirac panaceum na kiepską akustykę, to chyba zbyt daleko idące uproszczenie.

Edytowane przez szymon1977

Głowa jest dla mnie najważniejsza bo nią jem.

• Pokaż nowe odpowiedzi