Skocz do zawartości
IGNORED

ILE WARTA TA MINI WIEŻA SONY ?

proch82

Rekomendowane odpowiedzi

czesc wszystkim.własnie zamierzam sprzedać mini wieże sony mhc-rxd3/grx20.czy mógłby mi ktoś orientacyjnie napisać ile wynosi rozsądna cena za taki sprzęcik.ma 5 lat,stan idealny, wszystko działa, niewielkie ślady użytkowania.poniżej podaje linki do zdjęcia i danych technicznych.z góry dziękuje za wszelką pomoc.pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/16027-ile-warta-ta-mini-wie%C5%BCa-sony/

nie znam sie na takich zintegrowanych 'konstrukcjach' ktore świecą z każdej strony i robią wszystko tylko nie latają, nie wiem na ile to wycenić, szczerze mówiąc nie dał bym za to 100 zł - choć z drugiej strony może znajdzie się ktoś w stylu 'desperata' i zechce kupić ów 'cacko' by postawić je np. w poczekalni do dentysty bo chyba tylko do tego się nadaje (?) - ...ale dobrze że chociaż chcesz się tego pozbyć wystaw na allegro może będzie coś o podobnych parametrach ale jak dostaniesz za to 300 zł tzn że umiesz robić interesy ;) - pozdrawiam

ogloszenia w gazetkach, sa chyba jakies darmowe, w sieci tez mozna sprobowac. Allegro ma to do siebie, ze czasami nie dostanie sie tyle pieniazkow ile sie chce, choc mozna cene wybrac od ktorej sie licytuje, co uwazam za dobre rozwiazanie, natomiast ustawienie opcji 'cena minimalna' potrafi odstraszac. A od 1zl to ryzyko.

W Wyborczej takie ogłoszenia zamieszczają za darmo. Wejdź o tu:

Ukryta Zawartość

I oczywiście możesz skorzystać z Allegro. Wydatek niewielki, a jak nie sprzedasz to pewnie żaden, bo od razu nie przysyłają rachunku, tylko jak uzbiera sie jakaś większa kwota.

Cena? Ja takich rzeczy nie znoszę, Ty wyrosleś ale dalej mają zbyt, bo to produkują. Najlepiej przyjrzyj się po ile schodzą takie wieże na Allegro. Dodaj do "obserwowanych aukcji" i będziesz wiedział. Za 150-200 może uda się sprzedać...

Ukryta Zawartość

Jeśli chodzi o allegro to sprzedawaj wieże i kolumny osobno, tak więcej zarobisz.

Za 150-200zl moze byc ciezko ale zawsze jest nadzieja że ktoś się trafi kto to kupi.

Jak niemasz znajomych którzy mogą podbić cene to lepiej zacznij aukcje wysoko, od ceny która cię satysfakcjonuje.

Mówicie że 50 zł nie więcej, no wiadomo, bo w Waszym audiofilskim zdaniem ta wieża to za przeproszeniem gówno...ale co się dziwić, przecież macie do czynienia tylko ze sprzętem HiFi :) Moim zdaniem dostanie za nią 150 zł [mam trochę pojęcie o mini-wieżach, bo nadal używam :/ ] na allegro chodzą od 100 do 700 zł miniwieże, tylko jedno mnie dziwi, skoro moc P.M.P.O tej wieży wynosi 100 W to ile ona ma w RMS? :|

No i bym zapomniał dodać, tylko do poczekalni u dentysty to ona sie nie nadaje, z pewnością wystarczy osobom które nie mają audiofilskich wymagań i to z nawiązką, możecie mnie wyśmiać ale nie każda osoba ma tak wrażliwe ucho :]

'audiofilem' sie nie nazywam i nazwyac sie nie bede - a wrażiwego ucha wcale nie trzeba mieć wystarczy postawić oba systemy obok siebie by zrozumieć że wydając na mini wieże (jak jest nowa) blisko 1000 zł nie ma sensu bo można dozbierać i kupić coś bardziej przyzwoitego - bardzo chwali sie pianocrafta yamahy (nie wiem czy dobrze napisałem nazwe) a to przecież mini wieża . . .

Porównywanie miniwież i Pianocrafta jest co najmniej nie na miejscu. Pianocraft tylko wymiarami przypomina typową miniwieżę, jednak to zupełnie inna liga. Owszem można dozbierać trochę kaski i kupić coś lepszego, ale jaki to ma sens jeśli kupujemy wieżę do słuchania? Może i tylko ja tak myślę ale muzyka jest od delektowania się nią a nie od cieszenia się ze znakomitej jakości dźwięku. Powracając do Yamahy Pianocraft - przecież oferuje ona zupełnie inną jakość dźwięku za odpowiedno wyższą cenę ;-) Tak więc to porównanie nie ma sensu.

Pozdrawiam

Stinger1990

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.