Skocz do zawartości
IGNORED

Budowa wskaźników wysterowania vu meter

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tam nie wiem, ale miałem wiele wzmacniaczy ze wskaźnikami wychyłowymi i uważam że pełnią rolę wyłącznie dekoracyjną . Kocham je i sądzę że są bardzo klimatyczne, jednak nigdy mi nie przyszło do głowy podchodzić do wzmacniacza i czytać co one pokazują . Niech ktoś mi wytłumaczy jaki jest sens podchodzenia i czytania skali ? Po co ? Podchodzę i widzę że pokazuje 10W , no i co z tego ? Za  dużo czy za mało ? Ja słucham i zerkam na nie od czasu do czasu bo są piękne i tyle siłę głosu ustawiam na taką jaka mi pasuje . Co innego wskaźniki w magnetofonach- one pełniły bardzo ważną rolę i nie można było na nie nie patrzeć np podczas nagrywania.

Są dla piękna właśnie.

Ale są urządzenia w których jednak pokazują moc oddawaną.

Co nam to daje? Ogólny pogląd na sytuację; np. czy nie przekroczyliśmy poziomu od jakiego sąsiadka dzwoni na policję. Na słuch to nie bardzo...

Ja w swoim DIY nie montowałem jakiś wskaźników miniaturek , tylko duże , że siedząc w swoim miejscu odsłuchowym widzę , ile oddaje na głośniki mocy . Ufo 27 wejdź sobie na stronę Modushop , tam masz wskaźniki i sterownik .

Panowie temat nie aktualny bardzo wszystkim dziekuje za pomoc ta wiedza na pewno mi sie przyda!! Kupilem Onkyo m5000r wiec wskaźniki juz mam i to piekne 😁😁😁

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
    Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
    Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.