Skocz do zawartości
IGNORED

Silent Angel Munich m1t

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co piszesz Ghoti może zagrać to lepiej jak V1, chociaż V1 grał jak dla mnie bdobrze i szkoda ,że padł.

Myślę o kupieniu V2 an Ali cena OD 3200 zł z przesyłką u nas zapewne cenę wywinduja ponad 5 tyś.Ale mam pewne obawy odnośnie oprogramowania. Umnie zaczął się problem po pierwszej aktualizacji, bo jęsli to poprawili to biorę. Wtej cenie jest to dobry sprzęt jesli chodzi o sam transport.

To mnie rozwaliło 

“These are the six main differences, hope this helps.”

po czym jeden punkt to:

The serial number of M1TV1 starts with "Y," for example, Y2436000011; the serial number of M1TV2 starts with "H," for example, H2436000011.

4 godziny temu, Trapezon napisał:

Z tego co piszesz Ghoti może zagrać to lepiej jak V1, chociaż V1 grał jak dla mnie bdobrze i szkoda ,że padł.

Myślę o kupieniu V2 an Ali cena OD 3200 zł z przesyłką u nas zapewne cenę wywinduja ponad 5 tyś.Ale mam pewne obawy odnośnie oprogramowania. Umnie zaczął się problem po pierwszej aktualizacji, bo jęsli to poprawili to biorę. Wtej cenie jest to dobry sprzęt jesli chodzi o sam transport.

Więc kup w UK nie całe 900£

13 minut temu, Trapezon napisał:

Ronaldo możesz podać namiar na sprzedawcę u UK.

Masz znajomych w UK?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Parę ££ wydałem w tym sklepie 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzięki Rolaldo za pomoc

Ghoti dzięki za fajne porównanie i sorki nie doczytałem odnośnie oprogramowania. Tam był jakis błąd ponieważ bardzo dużo ludzi reklamowało Municha czego nie dowiemy się od sprzedawców. Myślę,że to mogło być powodem rezygnacji z dystrybucji.

Duzo ludzi reklamowalo, bo bylo duzo powodow. 

W moim m1t padly porty usb. Poza tym po ostatniej aktualizacji czesciej sie wieszal. 

A mnie najbardziej wkurzalo ze nie ma natywnego tidala i brak amazona choc byl w dniu zakupu. 

Teraz macie nowa wersje na nowej plycie glownej i macie doplacic jeszcze za to? 

Dla mnie juz ta firma nie istnieje, przez rok mnie w mailach oklamywali ze za chwile bedzie natywny tidal... No i nadal nie ma. 

transport streaming -Auralic Aries S1 ; transport cd - Pioneer PD 30AE mod; dac - Denafrips Pontus 2; wzmacniacz - Shanling A3.2 mk2; kolumny - YB Nord S25; listwa - Lector Edison 230; interkonekty cyfrowe - Chord Clearway i2s, QED Reference Digital Audio 40, QED Reference Optical Quartz, Srebrny diy usb; interkonekt analogowy - PAD Neptune XLR; kable zasilajace - Oyaide tunami, Oyaide black mamba, Furutech alpha 3, Yarbo 1100, Neotech Nep 3002, Belden; zasilacze - Auralic PSU S1, Nostromo, PD Creative, Ifi ipowerX.

W dniu 30.12.2024 o 12:35, NRK napisał:

Zmienili rpi na rpi5🤣

Jeśli z jedynki na 5 to sporo 🙂 oczywiście cena jest nieuzasadniona ale różnica w bazie dość duża. 

W dniu 31.12.2024 o 07:17, Ghotti napisał:

Spytałem o różnice producenta bezpośrednio 

1、M1TV1 uses a Raspberry Pi mainboard, while M1TV2 uses a completely new mainboard.

2、M1TV1 is Quad-core CPU 1.5GHz ARM Cortex-A72, while M1TV2 is Dual-core Cortex-A72, 1.8GHz + Quad-core Cortex-A53, 1.4GHz.

3、The firmware systems of M1TV1 and M1TV2 are different, but both V1 and V2 are controlled by VitOS Orbiter.

4、M1TV1 supports playback of native DSD format music, while M1TV2 supports DSD (Dop).

5、The serial number of M1TV1 starts with "Y," for example, Y2436000011; the serial number of M1TV2 starts with "H," for example, H2436000011.

6、The Ethernet port of M1TV1 is located at the far right on the back of the device, next to the USB port; the Ethernet port of M1TV2 is located in the middle towards the right on the back of the device, next to the USB port on the left.

These are the six main differences, hope this helps.

Ale jaja. Bo tak naprawdę to dalsze punkty faktycznie wynikają z pierwszego czyli innej wersji maliny 😛

Wyleczyłem się z niego 🙂

Szybko 🙂

• 2 tygodnie później...

Ja swojego m1T 8gb jutro wysyłam do q21, po raz drugi, gwarancja kończy się 7 marca, pierwszy razwysłałem w czerwcu 2023, zmieniłem modem na lepszy i jakoś grało, nawet przez parę miesięcy ani razu się nie zawiesił, od kilku dni nie reaguje, chyba coś w nim zdechło, dzwoniłem do serwisu ,,Audio Azyl" w Krakowie, bo tam wysyłają z q21 do naprawy i serwisant powiedział mi że są to urządzenia awaryjne, ponoć pada w nich najczęściej jakiś moduł i mają ich pełno na półkach, także tym co się to pudełko nie psuje to chyba jacyś szczęśliwi wybrańcy, zatem wysyłam i chyba z tytułu rękojmi pójdzie, kupię sobie blusounda jakiegoś i będę miał spokój, słucham najczęściej z cd i z płyt winylowych, transport używałem do przesluchania nowych albumów aby później ewentualnie kupić sobie fizyczny nośnik. Szkoda że tak ładnie brzmiące urządzenie jest aż tak awaryjne.....

Mam ten sprzęt już ponad dwa lata. Wersja 8gb. Zero problemów, działa elegancko i zawsze. Nie mogę powiedzieć złego słowa. Mam nadzieję, że tak dalej będzie. Aplikacja się poprawiła względem tego, jaka była na początku. Jakość dźwięku świetna. Oby tak pozostało

Wysłane z mojego CPH2581 przy użyciu Tapatalka

No jestem w małym szoku że w urządzeniu który nie należy przecież do najtańszych wychodzi taka awaryjność. Sam osobiście miałem smaki na model MU ale brak obsługi Amazon Music wymusiła zmianę planów a teraz jeszcze dochodzą Wasze posty związane z awariami 🫤

"Piniondze to nie fszysko, ale fszysko bez piniendzy to h*j"

Godzinę temu, zn21 napisał:

ale korzystam wyłącznie z roona 

Ja nie korzystam z Roon i też ani razu mi się nie zawiesił. A korzystam z niego trochę dłużej 

Godzinę temu, Ma_cieQ napisał:

No jestem w małym szoku że w urządzeniu który nie należy przecież do najtańszych wychodzi taka awaryjność. Sam osobiście miałem smaki na model MU ale brak obsługi Amazon Music wymusiła zmianę planów a teraz jeszcze dochodzą Wasze posty związane z awariami 🫤

Pamiętaj że większość napisze jak się coś spierdzieli 😉 możesz wejść na grupę Lumina gdzie są klocki po 15k+ głównie i też lądują w serwisie. 

20 minut temu, Ghotti napisał:

Pamiętaj że większość napisze jak się coś spierdzieli 😉 możesz wejść na grupę Lumina gdzie są klocki po 15k+ głównie i też lądują w serwisie. 

Czyli jak to w życiu ...nie wszystko złoto co się świeci. Ja od ok 3 lat użytkuję streamer Denon DNP-800 i nigdy nie miałem z nim najmniejszych problemów a to klocek należący to budżetowych

3 minuty temu, Ma_cieQ napisał:

Czyli jak to w życiu ...nie wszystko złoto co się świeci. Ja od ok 3 lat użytkuję streamer Denon DNP-800 i nigdy nie miałem z nim najmniejszych problemów a to klocek należący to budżetowych

Ja miałem co prawda krótko bo miesiąc arcama sa30 ludzie też narzekają na soft a ja używałem Tidala i zero problemu … jak to w życiu różnie bywa. Teraz mam z 3 lata node 2i i myślę nad zmiana 

7 minut temu, Ghotti napisał:

Ja miałem co prawda krótko bo miesiąc arcama sa30 ludzie też narzekają na soft a ja używałem Tidala i zero problemu … jak to w życiu różnie bywa. Teraz mam z 3 lata node 2i i myślę nad zmiana 

Ja również jestem na etapie szukania. Miałem tak jak napisałem powyżej na oku Silent Angel MU ale odpadł z powodu braku obsługi Amazona Music. Z tego samego powodu odpadł Lumin ...czekam na premierę nowego FiiO S15 oraz muszę przetestować u sobie nowego BS (2024) a najlepiej wersji X oraz Node Icon.

6 minut temu, Ma_cieQ napisał:

Ja również jestem na etapie szukania. Miałem tak jak napisałem powyżej na oku Silent Angel MU ale odpadł z powodu braku obsługi Amazona Music. Z tego samego powodu odpadł Lumin ...czekam na premierę nowego FiiO S15 oraz muszę przetestować u sobie nowego BS (2024) a najlepiej wersji X oraz Node Icon.

Nie chce mi się bawić w kolejny streaming .. zostaje wierny tidalowi 😉 także mnie to lotto byleby był tidal connect 

Nie szkaluje tego urządzenia, brzmienie mi odpowiada, chciałbym aby wróciło do mnie naprawione a nie tylko ,,zaleczone", żebym nie musiał za pół roku znowu wysyłać. Uspokajali mnie że większość da się naprawić, tyle dobrego.....

Nie chce mi się bawić w kolejny streaming .. zostaje wierny tidalowi  także mnie to lotto byleby był tidal connect 

Na jedno tylko zwróć uwagę / przetestuj - są tacy co donoszą że grając przez natywna aplikacje jest lepsza jakość. Temat powracał parę razy w klubie Lumin a Auralic wręcz się tym chwali w modelach S1 i rzeczywiście widaca że buforuje najpierw , obrabia i dopiero gra.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

no i dojechał 🙂 faktycznie wersja V2 Lan jest po lewej stronie S/N zaczyna się na H .... także jest to wersja V2

Tak poza tematem zapytałem jeszcze o USB i mi odpisali

"Key thing was that we receive feedback that our USB port could have problem in some cases, thats one of the thing why we change to completely new mainboard to solve that issue"

czyli jedną z kwestii były problemy z USB na starej płycie. No nic 🙂 porównam vs node 2i rewelacji nie oczekuje o ile w ogóle coś będzie słychać różnicy 😉 małe pudełko mniejsze niz node 2i

Vs node 2i po coax ja tam wielkiej różnicy nie słyszę o ile jest …. Za to po USB słychać więcej detali, sam dźwięk jakby się wyostrzał, powiększał. Całkiem fajnie po USB 

Edytowane przez Ghotti
Vs node 2i po coax ja tam wielkiej różnicy nie słyszę o ile jest …. Za to po USB słychać więcej detali, sam dźwięk jakby się wyostrzał, powiększał. Całkiem fajnie po USB 
Polecam po i2s. U mnie zdecydowanie najlepsza jakość

Teraz, imbryk82 napisał:

Polecam po i2s. U mnie zdecydowanie najlepsza jakość

Dac go nie ma, ale moge dołożyć kosztem usb. Tak też czytałem że najlepiej po i2s

• Pokaż nowe odpowiedzi