Skocz do zawartości
IGNORED

Silent Angel Munich m1t

Rekomendowane odpowiedzi

Albo i nie  Bo ciekawe jak z obsługą, z Node jestem pod tym względem bardzo zadowolony. Ten panel na górze z 5 skrótami i strzałkami też mi się przydaje. Tak samo pilot bardzo cenię.
Czyli sobie gitary już nie zawracam nim Kamień z serca

Tomek Node ma absolutnie najlepszą aplikację. Miałem po drodze Lumin T2 obecnie w głównym systemie Auralic Vega S1 i z pewnych powodów wyciągnąłem BSN 2i na zasilaniu liniowym i używam równolegle z Auralic które jest naprawdę dobre soft ok ale jednak BSN lepszy a do Lumin to przepaść. Lumin super granie ale soft vintage na plus że jest stabilny bardzo a w takim Cocktail Audio to koszmar - też miałem.

Wysłane z Wrocławia

Nie znam SA ale to mnie powstrzymuje od wchodzenia w "inne" czy RPi

Wysłane z Wrocławia

11 minut temu, Marcin Wielgus napisał:

Tomek Node ma absolutnie najlepszą aplikację.

No też mi się tak wydaje. Choć aż tak dużego doświadczenia z streamerami niemam.

Miałem chwilę NuPrime Streamer9, ale właśnie apka/obsługa archaiczna. Brak aktualizacji itp. Dźwiękowo był napewno lepszy od gołego Node n130 z ULPS (transport).

Na testach miałem Eversolo DMP-A6, ale gorzej wypadł od gołego Node z ULPS. Plus za wyświetlacz, nic pozatym.

Wiec postanowiłem zostać przy Node i zainwestować w poprawienie toru USB.

Zmiana na spory plus szczególnie po I2S i AES vs Coaxial. Wydaje mi się ze teraz gra na poziomie NuPrime, jak nie lepiej.

Z czasem spróbuję porównać z Volumio Rivo+ tak dla czystego sumienia 🙂 Bo podobno po I2S jest mega. 

Szkoda że w tym nowym Node Icon, nic nie zrobili na plus jeśli chodzi o sam transport usb. 

Jednak ciekawość i okazja taniego zakupu była silniejsza 😄 Zamówiłem tego SA, 1700 zł grzech było nie kupić. Zawsze to posłuży jako odtwarzacz plików DSD, bo NODE tego nie umie. A odtwarzanie plików przez LAN też średnio mu wychodzi, gdzie USB ma już zajęte. 

Zamówiłem też drugi dodatkowy ULPS od LHY Audio. Korzystał ktoś z tego chińczyka? Parametry ma bardzo dobre i bardzo okazyjną cene obecnie.

50 minut temu, tomski_ napisał:

Zawsze to posłuży jako odtwarzacz plików DSD, bo NODE tego nie umie.

Już umie 😉 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

2 minuty temu, Piopio napisał:

Już umie 😉 

Aaa to że konwentuje do plików PCM, to wiem. Nawet raz to sprawdzałem. Ale to proteza tylko taka na DSD, architektura urządzenia nie pozwala na odtwarzanie sygnału 1bitowego. Wiec wymyśli że oprogramowanie przekonwentuje DSD do plików flac PCM. A co mija się z sensem odtwarzania plików DSD, bo to o ten sygnał 1bitowy właśnie chodzi. Szczególnie w połączeniu z R2R, DSD to piękna sprawa 🙂

Pytanie do końca w temacie, ale może ktoś podpowie: jaka aplikacja dedykowana jest do SA Bremen? Według producenta powinna być vitOS lite, ale nie jest już dostępna??

Silent Angel M1T v2 już jest u mnie. Wczoraj na szybko trochę posłuchałem i jest sztosik już po samym złączu AES. Jak się wygrzeje kilka dni, to podłącze DDC i ULPS, zrobię porównanie vs Node N130.

Generalnie wszystko super, tylko pojawił się problem z Qobuz i Tidal. Z początku wszystko śmigało, odłączyłem żeby go ustawić na miejsce docelowe. Uruchomiłem i w Qobuz i Tidal mam "Error while loading data (Error No: 424)
(Error Message: Failed Dependency)"

Jak wchodzę do Device Setting to samo "Status: Failed to get account information

Account: Failed to load data (Error No: 424)"

Da się tego SA jakoś zresetować czy aktualizować? Miał ktoś już taki przypadek?

Wszystko inne śmiga, odtwarzanie z dysku, Spotify Connect, radia itp

Edytowane przez tomski_
9 godzin temu, tomski_ napisał:

Silent Angel M1T v2 już jest u mnie. Wczoraj na szybko trochę posłuchałem i jest sztosik już po samym złączu AES. Jak się wygrzeje kilka dni, to podłącze DDC i ULPS, zrobię porównanie vs Node N130.

Generalnie wszystko super, tylko pojawił się problem z Qobuz i Tidal. Z początku wszystko śmigało, odłączyłem żeby go ustawić na miejsce docelowe. Uruchomiłem i w Qobuz i Tidal mam "Error while loading data (Error No: 424)
(Error Message: Failed Dependency)"

Jak wchodzę do Device Setting to samo "Status: Failed to get account information

Account: Failed to load data (Error No: 424)"

Da się tego SA jakoś zresetować czy aktualizować? Miał ktoś już taki przypadek?

Wszystko inne śmiga, odtwarzanie z dysku, Spotify Connect, radia itp

Też tak mailem z qobuz  po odłączeniu internetu itd.ale w końcu odpala bez żadnego resetu

Godzinę temu, Ronaldo9 napisał:

Też tak mailem z qobuz  po odłączeniu internetu itd.ale w końcu odpala bez żadnego resetu

Długo czekałeś aż zadziałało? U mnie 24h i dalej to samo. Pisałem już do producenta, ale puki co cisza.

• 4 tygodnie później...
W dniu 27.11.2022 o 17:58, g88 napisał:

Na tablecie vito orbiter lepiej wygląda 😉 Ale sortowania utworów dalej nie ma.

Mam pytanie w sprawie tego programu sterującego na Androida do Silent Angel: czy ma on opcje widoku okładek w bibliotece własnych plików: albumy, wykonawcy, ostatnio dodane itp? Czy nawigacja pomiędzy albumami/wykonawcami jest tak momentalna jak w przypadku JRMC?

Pytam bo już mnie wk*** granie z PC i tak się waham między Silent Angel Rhein Z1 Plus a najtańszym Aurenderem. Tylko Rhein ma SSD od razu na pokładzie i obsługuje do 150 tys utworów we własnej bibliotece zaś do Aurendera (a tych samych pieniądzach) musiałbym dopiero dysk instalować.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

6 godzin temu, il Dottore napisał:

Pytam bo już mnie wk*** granie z PC i tak się waham między Silent Angel Rhein Z1 Plus a najtańszym Aurenderem.

A nie lepiej przerzucić się na ROON ? 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

5 godzin temu, Piopio napisał:

A nie lepiej przerzucić się na ROON ? 

Nie wiem co to jest. Wiem tylko, że wymaga abonamentu a to się nie mieści w mojej filozofii życia. 

Co by nie powiedzieć o PC to mimo wszystkich swoich wad nie wymaga abonamentu.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

z tym, że Roon nie obsługuje wszystkich platformy streamingowych, praktycznie chyba tylko Qobuz i Taidal jak się nie mylę więc też szału pod tym względem nie ma 😞

Witam wszystkich, moja przygoda z M1T dobiegła końca. Urządzenie na gwarancji wysłałem w połowie stycznia i po prawie trzech miesiącach się poddałem, zaproponowali mi dalsze czekanie wierząc, że w końcu otrzymają jakieś części z Chin, bo tak ponoć im zapewniał producent itd...., lub zwrot pieniędzy, no i sami już wiecie co wybrałem, szczęście w nieszczęściu że mój M1T padł jeszcze w czasie objętym gwarancją. Od wczoraj jestem posiadaczem Bluesound Node Icon, który zapewne do krytycznych odsłuchów z ,,audiofilskiego punktu słyszenia" brzmieniowo nie dorówna M1T, ale jak już wcześniej pisałem - streamera używam tylko do słuchania radia i spotify w celu zapoznania się z nowymi albumami bo w większości słucham z nośników fizycznych, więc bluesound mi wystarczy i nie będę już dalej kombinował. Pozdrawiam i posiadaczom M1T życzę aby służyły im jak najdłużej.

11 godzin temu, NRK napisał:

A może kradzione lepiej mu smakuje. 😂

Sugerujesz że ukradłem komuś swój komputer?

Odszczekaj to.

Jeszcze masz czas.

11 godzin temu, zn21 napisał:

albo byle jak za to za darmo

Spróbuję dziś przeinstalować JRMC i sterowniki audio. Może ruszy, bo coś się od paru dni krzaczy. Gra bez problemu na głośnikach telewizora przez HDMI z PC za to dławi się i ostatecznie zawiesza przy odtwarzaniu na wyjściu USB do DDC. Wszystko jedno - czy ASIO czy WASAPI i tak się dławi.

Edytowane przez il Dottore

1 minutę temu, NRK napisał:

Sam napisałeś, że kradniesz pliki w sieci. Tak więc o co ci bangla.🙈

Jezu, komu je kradnę??? One tam po prostu leżą. 😄 

11 godzin temu, Emiliano napisał:

Od wczoraj jestem posiadaczem Bluesound Node Icon, który zapewne do krytycznych odsłuchów z ,,audiofilskiego punktu słyszenia" brzmieniowo nie dorówna M1T

Jeśli łączysz się po USB z zastosowaniem izolacji galwanicznej USB to "brzmienie" jest identyczne. 

• Moderatorzy
17 godzin temu, il Dottore napisał:

Nie wiem co to jest. Wiem tylko, że wymaga abonamentu

A Ty swoją pracę świadczysz nieodpłatnie?

5 godzin temu, Marcinus napisał:

A Ty swoją pracę świadczysz nieodpłatnie?

A co ma piernik do wiatraka? Gdyby Roon sprzedawali jak każdy inny program to OK. Płacisz raz, progs jest Twój i go sobie używasz. Ale abonament? Nie podoba mi się to.

2 minuty temu, il Dottore napisał:

A co ma piernik do wiatraka? Gdyby Roon sprzedawali jak każdy inny program to OK. Płacisz raz, progs jest Twój i go sobie używasz. Ale abonament? Nie podoba mi się to.

Jest subskrypcja dożywotnia.

Teraz, jurek1 napisał:

Jest subskrypcja dożywotnia.

??? Każda subskrybcja jest dożywotnia. Dożywotnio płacisz i masz prawo używać. 🙂 

18 minut temu, il Dottore napisał:

??? Każda subskrybcja jest dożywotnia. Dożywotnio płacisz i masz prawo używać. 🙂 

660$ kosztuje, i zapominasz o abonamencie.

51 minut temu, jurek1 napisał:

660$ kosztuje, i zapominasz o abonamencie.

No. Czyli można kupić. To nie mam zastrzeżeń. A dlaczego akurat Roon? W czym on jest lepszy od innego softu? Np posiadacze Eversolo chwalą sobie soft chińskiego producenta. 

2 minuty temu, il Dottore napisał:

No. Czyli można kupić. To nie mam zastrzeżeń. A dlaczego akurat Roon? W czym on jest lepszy od innego softu? Np posiadacze Eversolo chwalą sobie soft chińskiego producenta. 

Bo działa na PC 😉 Jesteś uniezależniony od sprzętu i wsparcie nigdy się nie skończy. 

11 minut temu, il Dottore napisał:

Bo próbowałem chyba wszystkie dostępne na rynku softwere do strimingu, i w moim przypadku ( używam Allo Digione Signature ) Roon zagrał najlepiej.

Edytowane przez jurek1
  • Pokaż nowe odpowiedzi