Skocz do zawartości
IGNORED

Klub audiofila-propozycja dla diy-owców

jar1

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem, czy wszyscy czytali temat na bocznicy nt. powstajacego klubu audiofila w Wawie. Jest tam równiez miejsce dla nas, tych od DIY. Moglibysmy wymieniać sie doswiadczeniami, przesłuchiwać wytwory naszego hobby. Mysle, że mozna się pokusić o wspólne wykonywanie wybranych projektów. A po skończeniu weryfikować wyniki ze sprzetem rasowym.

Aby sie dowiedzieć konkretów można zajrzeć do odpowiedniego wątku na naszej bocznicy.

Ja chętnie zająłbym sie wzmacniczami. Może tak jakiś wspólny projekt? Chodzi mi po głowie wzmak JHL - chyba warty spróbowania i porównania z dzisiejszym 'hi-endem'. Myślę, że przy takiej współpracy moglibyśmy sie sporo nauczyc i dowiedzieć. No i przyjemnie spędzić czas.

McGyver, 25 Lut 2005, 23:24

>To ja się zgłaszam z dziedziny "kolumnowej". Kończę pewien projekt, który mam zamiar później

>opublikować na forum, ale muszę go jeszcze dopracować.

>Kto jeszcze?

Napewno dużo osób chetnie wysłucha Twoich projektów. A i chetnych na budowę pewno wtedy nie zabraknie.

> jar1

I co byles na spotkaniu?

Ja juz na bocznicy wpisalem sie ,ze chce sie zapisac

Z moich konstrukcji to moze byc amp i preamp (ale identyczne ma jar1)

oraz kolumny na usherach MTM

Panowie od DIY, słuszna inicjatywa, pamiętam że kiedyś jjp wspominał o pokoju DIY na AudioShow, myślę że byłoby sympatycznie wybrać rozdzynki i zorganizować się co by niektórym utrzeć nosa;-)

>jar1

Szczerze zachęcam do budowy JHL. Od 2 tygodni jestem zauroczony brzmienim tego piecyka (-/+22V stabilizowane i 2,7A prąd ) . Myślę że warto by przypomnieć takie konstrukcje. Ma jedną wadę , w czasie prezentacji znawcom "dzisejszego hi-endu" można uszkodzić sobie podłogę . Opad szczęki murowany !

• 1 miesiąc później...

Nie jestem DIY'owcem, ale bardzo zachęcam do udziału w klubie pasjonatow konstruktorów (dla których żywię duży szacunek, a zazdroszczę swoją drogą). Klub AiM to dobre miejsce na rozmowy, wspólne przedsięwzięcia i własne prezentacje.

Nawet teraz, kiedy jeszcze w samym klubie nie ma silnej grupy DIY mieliśmy styczność z jednostkowymi produkcjami. Jeszcze przed świętami kilkakrotnie grała (i to jak!) dzielona konstrukcja lampowa, którą można zobaczyć na zdjęciach we spomnianym wyżej wątku z bocznicy, a nie dalej jak w piątek cały wieczór w różnym towarzystwie grał (a grał bardzo ładnie) wzmacniacz tranzystorowy jednego z kolegów (zmontowany w obudowie dawnej Unitry).

Klub będzie taki, jakim go stworzymy my, klubowicze.

>DeTom

Chętnie by my Twojego zobaczyli i posłuchali...Wcale to nie taka wielka przepaść od tych 'ałdiofilskich';-)

Ten, co grał, to tzw. "model podłóżkowy" z racji, że ze dwa lata 'wygrzewał się' pod łożem małżeńskim nabierając "dynamiki i rozmachu". :-)

czemu ta wawa tak daleko?? tez bym sie do takiego klubu przyjał a tak z wrocka blizej do berlina niz do wawy nawet kolej szybciej jezdzi...po starych adolfowskich szynach;-)

Witam DIY-owców.

Znalazłem fajny link. Ciekawe sa zwłaszcza klony Audio Physic Tempo. Ale sa też inne "cudeńka".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

-> Piotrek608

Ale za to, kiedy przy jakiejś okazji zawitasz w Wawie nie musisz tułać się wieczorem po nocnych lokalach (drogo i niebezpiecznie) ani usychać z samotności, bo możesz wpaść do klubu porozmawiać, posłuchać i w ogóle miło spędzić czas.

Myśle, że jest dużo układów, które grają lepiej od clona. Mam zrobionego Alepha- X, i moim zdaniem, clonik mu nie jest w stanie dorównać, nawet gdyby mu wstawić diamentowe rezystory:-)

Jar jestem gotowy na współpracę w temacie JLH. Mogę znaleźć jakieś chłodzenie, zabudować to na jakiejś ramie. Mogę wykonać projekt płytek. Pare części też by się znalazło. Może nowy wątek. Npisz co myślisz. Pozdrawiam.

OK. Niestety, nie ma mnie do końca tygodnia, więc nie jestem w kursie. Moge zając się zaprojektowaniem płytek i związana z tym elektryką. Oczywiście konsultując. Mozemy otworzyc nowy wątek. Trzeba ustalić, jaka wersje robimy i na jakich tranzystorach. Proponowałbym najpierw wersję bez zasilacza stabilizowanego. Trzeba zdecydować czy pełne dual mono czy nie. To okresla również, jakie będą musiały byc płytki i połaczenia przewodami.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.