Skocz do zawartości
IGNORED

Dac do poprawy pracy CD

Rekomendowane odpowiedzi

54 minuty temu, Piopio napisał:

To jest tylko Twoja fantazja. Wszystko zależy od toru. CD to przecież DAC z napędem 😉 

A źródłem jest płyta CD zamiast MP3 😀

Godzinę temu, piotrek7 napisał:

Stosunkowo niewiele dodaje od siebie. Ani nie kreuje złudnego klimatu analogu ani nie ma nic wspólnego z technicznie pojmowaną cyfrą. Idzie w stronę pokazania nagrania w takiej postaci, w jakiej jest udostępnione na serwisie streamingowym. 

Chyba rozważę tego Anioła jako alternatywne źródło, zawsze to wygodniejsze od laptopa, a poza tym jakość będzie lepsza. Łatwiej przeszukiwać Tidala będzie. 

7 minut temu, adamogt napisał:

A źródłem jest płyta CD zamiast MP3 😀

Nie wiem czy wiesz ale streaming oferuje jakość Hi-Res ... 

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Tutaj racja , topping też będzie daleki od tego co szukasz 

Mam podobne wrażenie że to obecnie producent który licytuje się który z jego kolejnych nowych przetworników uzyska wyższa wartość w ASR.

No właśnie, to się zrobiło to co kiedyś z amplitunerami kina domowego, co 3 miesiące nowość , a nowy już jest stary bo nie ma nowych kodeków. Biorę nowy odtwarzacz CD. 

Godzinę temu, adamogt napisał:

No właśnie, to się zrobiło to co kiedyś z amplitunerami kina domowego, co 3 miesiące nowość , a nowy już jest stary bo nie ma nowych kodeków. Biorę nowy odtwarzacz CD. 

No i niestety takim sposobem sami sobie nadepnęli na kolano i widać właśnie co się teraz dzieje.

Teraz, Piotr Sonido napisał:

No i niestety takim sposobem sami sobie nadepnęli na kolano i widać właśnie co się teraz dzieje.

No tak, ale zdążą zarobić miliony. 

9 minut temu, adamogt napisał:

No tak, ale zdążą zarobić miliony. 

No tylko teraz to już nie te firmy bo oni są wszyscy zrzeszeni w wielkich korporacjach które należą do funduszy.

Dawniej to jeszcze ten zarobek w jakimś tam stopniu procentowym przekładał się na badania laboratoryjne tudzież ulepszanie tych urządzeń.

A teraz zysk idzie do kieszeni inwestora a potem może oczywiście się nabija bo zawsze w jakimś tam ale mniejszym stopniu może ktoś się zdecyduje na jakieś kolejne badania.

Piotrek 

Teraz, Piotr Sonido napisał:

No tylko teraz to już nie te firmy bo oni są wszyscy zrzeszeni w wielkich korporacjach które należą do funduszy.

Dawniej to jeszcze ten zarobek w jakimś tam stopniu procentowym przekładał się na badania laboratoryjne tudzież ulepszanie tych urządzeń.

A teraz zysk idzie do kieszeni inwestora a potem może oczywiście się nabija bo zawsze w jakimś tam ale mniejszym stopniu może ktoś się zdecyduje na jakieś kolejne badania.

Piotrek 

Kiedyś mieli DTS , a teraz mają mqa i Hi res i większość już uwierzyła w magię tych literek. Jak ja kiedyś w kinie domowym, ale kiedyś to było kiedyś i rzeczywiście słychać było pieniądze włożone w amplituner i kolumny. Teraz wydaje mi się że główną różnice grają te literki na urządzeniu. 

W dniu 27.12.2022 o 19:23, adamogt napisał:

pomyślałem o zakupie daca smsl m 500 Mk III

Kupa pieniądza za brzydkie jak noc małe urządzenie.
Po co się pakować w nieznane.
Chcesz MUSICAL FIDELITY to pozostań przy tej firmie. Zapoluj na MUSICAL FIDELITY M6s DAC - ostatnio widziałem za 3 tysiące z hakiem używany. Często się pojawiają w ogłoszeniach. W środku wygląda jakby go składał po pijaku uczeń technikum elektronicznego, no ale masz sześć wejść cyfrowych plus pospolity wzmacniacz słuchawkowy na tanim op-ampie na pokładzie. Zasadniczo 3 tysiące z hakiem za taki produkt używany to spora przesada, ale jak gotówki masz pod dostatkiem to możesz zaszaleć.

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

18 godzin temu, adamogt napisał:

Kiedyś mieli DTS , a teraz mają mqa i Hi res i większość już uwierzyła w magię tych literek. Jak ja kiedyś w kinie domowym, ale kiedyś to było kiedyś i rzeczywiście słychać było pieniądze włożone w amplituner i kolumny. Teraz wydaje mi się że główną różnice grają te literki na urządzeniu. 

Zgadzam się I tu niestety muszę powiedzieć po mojej obserwacji rynku 16 lat że niestety to klienci wywołali taki trend na rynku elektroniki.

8 godzin temu, adamogt napisał:

Dziękuję wszystkim za porady. Jestem szczęśliwym posiadaczem m2scd i to jest naprawdę super CD. banan 🍌🍌 nie schodzi.

Gratki:)

Dopioles swego:)

Piotrek 

Dziękuję wszystkim za porady. Jestem szczęśliwym posiadaczem m2scd i to jest naprawdę super CD. banan nie schodzi.

Gratulacje. Fajny moment jak się podłączy i ... " To jest to"

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
  • Pokaż nowe odpowiedzi