Skocz do zawartości
IGNORED

Amplituner denon, pioneer czy yamaha?

qjerry

Rekomendowane odpowiedzi

Z kolumnami już mnie przekonaliście - Celestiony F30 + F10 + F35C

Natomiast mam jeszcze problem z amplitunerami:

1. Najpierw myślałem że najlepsza jest Yamaha (zastanawiałem się nad modelem 550 lub 650)

2. Potem poszedłem do sklepu i dowiedziałem się od sprzedawcy, że Yamaha "spuściła z tonu" i nie jest warta "tych" pieniędzy. Polecił mi za to Pioneera 714 (sugerując, że w przedziale do 2 tys. Pioneer w amlitunerach jest najlepszy), ale ja jak już wolałbym model 814.

3. Rozważam również amplituner Denon 1950, bo model wyżej jest już za drogi...

Macie jakieś sugestie?

https://www.audiostereo.pl/topic/16064-amplituner-denon-pioneer-czy-yamaha/

yamaha jak dla mnie przestała istniec po wypuszczeniu modelu 350

nie oszukujmy sie ale pioneer to masówka niedługo będą robic pralki

denon 1905 sam sie do niego przymierzam brakuje mu setup mic ktory posiada model 2105 ale jest duzo drozszy

aczkolwiek funkcja ta moze nie miec zastosowania o ile sam na ucho ustawisz sprzet i byc moze lepiej to zrobisz niz ten mikrofonik nie wiem czy mozna mu ufac:)

warto przyjzec sie jeszcze onkyo model 602 jest naprawde niezły chociaz dzwiek z denona jest przestrzenniejszy

decyzja nalezy do ciebie i zanim dokonasz zakupu powinienes odsluchac go razem z tymi glosnikami ktore planujesz kupic bo moze sie okazac ze głosniki z amplitunerem wogole sie nie zgrały

"yamaha jak dla mnie przestała istniec po wypuszczeniu modelu 350"

to posłuchaj przynajmniej y450 a nie opieraj sie tylko o ta biedna y350,a zwłaszcza jesli ma byc ten model twoim wyznacznikiem jakosci całej serii ampli Yamahy:)

P.s miałęm y640 to wiem co mówie.był to super ampli KD z naprawde niezłym stereo.y650 troche gorsza ale dalej warta swojej ceny.Pioneer i denon to inna klasa od y650,oczywiscie gorsza od niej:).

jeszcze nie mam denona dopiero jestem przed zakupem

przesłuchałem wiele ampli i pod uwage wziełem 2 na ktore by mnie bylo stac onkyo 602 i denon 1905

są do siebie zbliżone parametrami a dzwiek rozproszony to własnie dokładnie taki ktory wypełnia całe pomieszczenie i masz wrażenie jak byś naprawde był na sali koncertowej i z kazdej strony otaczaja cie dzwieki roznych instrumentow

to nprawde miłe uczucie no i denon nie jest drogi na allegro kupujac go mozesz kupic taki zestaw głosnikow jaki ci sie podoba

no a onkyo taniej wyjdzie w zestawie i jestes skazany na m-audio kupujac oddzielnie kosztuje mnostwo pieniedzy i raczej wtedy nie dokupisz glosnikow jakie sobie wymazyłeś

No ja jestem juz prawie pewny ze wezme Denona poniewaz jest sporo tanszy na allegro a wlasnie w moim obecnym sprzecie brakowalo mi wypelnienia pokoju dzwiekiem zewszad no moze mniej mi kolor bedzie pasowal do dvd Onkyo srebrno zlotego ale denonek i tak mi sie podoba i jeszcze te kolumny dobrac :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.