Skocz do zawartości
IGNORED

Jak uruchomić Unitre GS 434???

m_i-k_i

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

odrazu uprzedzam, że pierwszy raz coś robie w elektronice więc jestem tu zupełnie nowy, poszukałem troche na tym forum ale nie znalazłem odpowiedzi. I prosze o jak najdokładniejsze tłumaczenie wszystkiego, tzn. jak podłączyć, gdzie podłączyć, co potrzebuje, itd.

Znalazłem w domu starego, dawno nieużywanego Bernarda. Jest też amplituner Unitra Tosca AWS 303. Nigdzie za to nie ma głośników więc chyba muszę je kupić ;) Czy potrzebne jest mi coś jeszcze aby wszystko zadziałało??

W gramofonie nie ma igły. Jaką najlepiej kupić??

Co do głośników też nie zabardzo wiem jakie mam kupić i jakie kable do nich potrzebuje. W amplitunerze jest takie dziwne wejście na głośniki (mniejszą i większą pionową dziurkę).

I bardzo bym prosił o podanie chociaż przybliżonych cen.

Wielkie dzięki

https://www.audiostereo.pl/topic/16065-jak-uruchomi%C4%87-unitre-gs-434/

Co do gramofonu, to czeka Cię raczej zakup raczej całej wkładki, bo o tej co jest trudno powiedzieć w jakim jest stanie. Wkładkę z igłą dostaniesz bez problemu - problem będzie tylko jaka wybrać? Od około 50 złotych w górę. No i w jakim stanie jest naprawdę gramofon? O te szczegóły dopytaj się na zakładce analog.

Gniazda głośnikowe typu bolec i języczek (okresklane też jako DIN) były powszewchnie używane w starszym sprzęcie, nie tylko polskim. Możesz wymienić na inne lub po prostu zakupić końcówki na kable pasujące do tych gniazdek. Można je gdzieniegdzie dostać. No i jakies kolumny będą niezbędne ale lepiej najpierw sprawdzić, czy to w ogóle działa. Pożyczyć coś, podłączyć takie od jakieś wieży czy, o ile się nie da inaczej, wziąć do salonu audio tam i wypróbować (ale wcześniej lepiej to uzgodnić).

No, tyle wymyśliłem na razie ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.