Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny do HARMAN KARDON 730

walkuba888

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam stary wzmacniacz Harman Kardon 730 Twin Powered. Moc poboru prądu tego wzmacniacza to 350W. Posiada wyjście na 4 lub 2 kanały głośnikowe. Impedencja 8-16 Ohm. Zrobione mostkowanie. Czy ktoś moze mi powiedzieć jakiej mocy kolumn mu potrzeba dla gry na przynajmniej 75% głośności?

Bo do tej pory grałem na kolumnach Tonsila z nowymi głośnikami GDN20/70/8, ale się one nie sprawdziły. Są za słabe. Już przy niecałej 1/3 głośności na załączonej opcji contour (zwiększone basy) kolumny chroboczą.

Chcę zakupić jakieś kolumny, które grałyby dużo lepiej od tych. Mój pokój ma 30 m2 . Lubię duży, głęboki bass. Jaki powinien być głośnik niskotonowy w kolumnie (średnica, moc i pasmo przenoszenia)? Czy dostanę jakieś kolumny, do 600 zł, których nie spalę tym wzmacniaczem??? Co myślicie o tych :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Proszę o radę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/16135-jakie-kolumny-do-harman-kardon-730/
  • 7 miesięcy później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.