Skocz do zawartości
IGNORED

Modyfikacja Technics Sl pg590

mariusz.z

Rekomendowane odpowiedzi

Mam ww. cd, chciałbym zmienić jego w brzmieniu (jak najwięcej) i tu się rodzą dwoa pyania

1. Czy jest sens go modyfikować, czy go sprzedać (cena ok.200) dołożyć i kupić coś innego.

2. Czy w 3miasto ktoś się tym zajmuje.

W modyfiakacje chciałbym zainwstować nieduze pięniądze ok. 100zł

Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/16194-modyfikacja-technics-sl-pg590/

Hej!

Ja zmodyfikowałem swojego SlPG 490 pomimo opinii, że nie warto tego robić, brak kasy zmusił mnie jednak do tego. Zmiany wprowadzone to: wymiana opaampów, dołożenie i wymiana kondensatorów w zasilaniu części analogowej i cyfrowej i wymiana kondensatorów w części analogowej, usunięcie układu mute. Łączny koszt nie przekroczył 25 pln (np:oscony od javoreczka) , różnice odsłuchowe są na tyle duże, że zauważyła je moja żona :) i głównie dotyczą środka i wysokich. Oszczędności robione przez Tecnicsa są b. duże i mają ogromny wpływ na dźwięk. A propos jestem z 3miasta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.