Skocz do zawartości
IGNORED

Które połączenie wybrać?

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam amplituner Yamaha 730 oraz odtwarzacz DVD Yamaha 510 ,chciałbym się dowiedzieć jak inni mają przeprowadzone podłączenie dźwięku ,ja używam jako podłączenie cyfrowe kabel Profigold 4000 oraz analogowo kable samoróbki zrobione przez zapalonego audiofila ,które kupiłem za 140 zł a jakościowo odpowiadają tym za 800 zł.Muzyki słucham w stereo i moje pytanie wiąże się z tym z jakiego kabla korzystać z cyfrowego czy analogowego.Podobno moja Yamaha lepiej sprawdza się przy podłączeniu cyfrowym.Co na to koledzy audiofile.

a Ty nie słyszysz żadnej różnicy w jakości dźwięku? a może uważasz, że jak koledzy audiofile Ci odpowiedzą, że lepiej na interkonekcie analogowym, to usprawiedliwisz wydatek tych 140 zł? :-)))

mi się wydaje, że u mniej znacznie lepiej gra na cyfrowym, więc zakup interkonektu uważam za stratę pieniędzy.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Mi się wydaję ,że lepiej brzmi na kablu cyfrowym,dlatego pytam jak brzmi u innch posiadaczy sprzętu Yamaha ,czytając liczne opinnie powinno lepsze brzmienie na analogu.Odpowiadając na zarzut poprzedniego kolegi nie szukam wcale usprawiedliwienia na zakup kabla za 140 zł,ponieważ i tak dokonałbym jego zakupu,chciałem tylko,żeby inni użytkownicy podzielili się swoimi spostrzeżeniami.

Połączenie cyfrowe wydaje się być efektowniejsze, bardziej dynamiczne

jednak analogowe jest przyjemniejsze i bardziej naturalne.

Cyfrowy kabel gra bardziej konturami niż pełnym dzwiękiem.

W pociąnięciu smyczka skrzypiec słychać początek i koniec generowanego

dzwięku, nie słychać natomiast tego jest pomiędzy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.