Skocz do zawartości
IGNORED

Sluchawki douszne-70zl AKG,Sennheiser??

Tybios

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panów!

Kiedyś też chcialem kupić słuchawki ze strony KOSSa, ale grzecznie mi odpowiedzieli,żebym się skontaktował z lokalnym dystrybutorem :) i podali adres.

Także nie sprzedadzą Ci !

Odpisali mi w ten deseń:

If you provide the requested details, you will then get the total cost

(including freight, but excluding taxes and duties when you import the

goods into Poland). You then have the option to confirm or cancel the

order. The procedure is quite simple and staightforward.

We recommend that you contact our distributor:

Czy ktoś może mi to przetłumaczyć :( bo ja wychowany na wschodnim bracie a zapytanie napisał mi brat:)

w kazdym razie w ostatnim zdaniu jest mowa o tym, ze polecaja skontaktowac sie z dystrybutorem ;]

Alee jezeli chcesz to mozesz u nich zamowic, tyle ze sami zaznaczja ze trza doliczyc koszta przesylkii etc.

Jak ktos moze to neich przetlumacyz ten txt dokladniej.

BTW:. te kossy moze juz jutro beda u mnie :D no juz sie nie moge doczekac ;]

od razu zdam relacje

Tybios... i jak z tymi koss'ami , masz je w końcu. Podzielisz się opinią. Bardzo jestem ciekaw , bo też mam na nie chrapkę. Często słucham leżąc w łóżku, więc zależy mi na słuchawkach , które dobrze chowają się w uchu. Oczywiście główny atrybut to jakość dźwięku.

Kossy beda prawdopodobnie dzisiaj, pieniadze przelalem 14 ale koles twierdzi ze wplynely 16...i wyslal dopiero wczoraj, wiec troche sie opoznila przesylka. Jak tlyko bede mial to zdam relacje ;].

No i przyszly :D

Najpierw sie troche meczylem zeby to wlozyc do ucha :D trzbea te gabeczki scisnac w palcach przed wlozeniem a pozneij sie dopasowuja same.

Dzwiek jest bardzo przyjemny ;] niezly basik, jednak duzo zalezy od usatwienia ich w uszach, w komplecie mamy jeszcze 3 pary gabeczek o innych ksztaltach zeby jak najoptymalnie dopasowac do naszego ucha.

Musze powiedziec ze jestem zadowolony :D, niezle wygluszaja otoczenie, swietnie trzymaja se w uszach no i niezle grajaa, choc mysle ze nie jest to szczyt mozliwosci, chetnie porownalbym je do mx500/550 ale nie mam jak. TE SLUCHAWKI NIE WYPADNA Z UCHA NAWET PRZY ENERGCZNYCH RUCHACH, naprawe swietnie sie trzymaja nie udalo mi sie doprowadzic ich do wypadniecia :D, co prawda troche ciezko je dobrze wlozyc ale zapewne szybko sie nabierze wprawy ;]. Mysle ze sa warte swojej ceny. Jak macie pytania to walcie bo nie wiem co jeszcze napisac. CO do jakosci dzwieku cieszko mi cos napsiac ze szczegolami, nie jestem w tym dobry, ogolnie nie ma duzego doswiadczenia ;]

A ja nie polecam nikomu żadnych słuchawek dousznych! Są bardo niezdrowe, łatwo uszkodzić sobie mnimi słuch i po godzinie słuchania dwukrotnie wzrasta liczba bakterii w przewodzie sluchowym. Tylko zewnętrzne na głowę.

Wszystko co pisze kolega Molibden to prawda, trzeba wyważyć za i przeciw. Faktycznie, więcej jak godzina słuchania w dousznych to męczarnia. Ale douszne mają dla mnie jedną zaletę - są dyskretne. Trzeba będzie jeszcze się zastanowić, popatrzeć w katalogach. Czekam na podpowiedzi.

A ja zakładałem zimą słuchawki na czapkę - trzeba wtedy dać trochę głośniej, ale jest super komfort słuchania. Czapka działa jak gąbka na słuchawkach i brzmienie się na szczęscie za bardzo nie zmienia. Douszne kojarzą mi się z zatyczkami albo stoperami - ten etap mam już za sobą i nie wrócę do dousznych nigdy. Nikt chyba nie wspominał o tym, że membrana jest o większej średnicy i łatwiej uzyskać poprawny bas w "nie-zatyczkach" :-o

==> Tybios

Może Cię to zainteresuje na stronie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest opis modyfikacji tych słuchawek

gostek pisze o poprawie brzmienia oraz produkcji własnych gabek, bo te orginalne, przynajmniej u mnie, szybko sie zużywają.

Dobrze się sprawdzają zatyczki kupione w sklepie z artykułami BHP :)

==> bob

Nie wiem dlaczego Cię wysłali na drzewo z zakupem słuchawek bezposrednio od koss'a, ja kupowałem tam dwie pary płacąc kartą i doszły

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jak dawno kupowałeś? Czy pamiętasz jakie mniej więcej były koszty?

Przeglądam ofertę Thomsona, trochę badziewna firma (ale mam tv od nich i spoko), mają też sporo różnych słuchawek. Czy ktoś miał jakieś doświadczenia z tymi produktami?

Technologicznie wyglądają ok! Neodym, mylar, (co prawda mejd in czajna, ale pewnie i Senki i AKG, nie mówiąc o Panasonicach czy Sony też wyklepane w Czajna)

Musze powiedziec, ze po wczorajszym meczeniu sie z tymi sluchawkami mialem bardzo mieszane uczucia, ale dzisiaj sie oen zmienily :) Najwiekszy problem z nimi to wsadzenie do ucha tak zeby sie trzymaly, nie jest to wcale takei latwe trza ta gabke scisnac i wlozyc dobrze do ucha, gdzie sie rozszerza i dopasowuje do kanalu, troche problemow z tym jest, ale nabieram wprawy ;] Jak juz sie je wsadzi to dzwiek jest narpawde bardzo dobyr, jak dla mnie to nic wiecej mi nei potrzeba :D

Hmm, ta strona z modyfikacja nie dziala, moze maja down chwilowy.

Jak kumpel chcial wlozyc te sluchawki to po kilku probach reakcja byla mniej-wiecej "co ty zes kupil..." "ale gowno"

trza sie do nich przyzywyczaic ale mysle ze warto ;]

@vojtekh Masz moze jakis sposob na wsadzanie tych sluchawek? Mnie wiecej juz to obczaile ale moze sa jakies specjalne techniki ;]

pozdrawiam wszytskich

Kurde mimo wszytsko, nie moge ich sprawnie i syzbko wlozyc tak zeby za pierwsyzm razem sie trzymaly....zaczyna mnie to irytowac juz... Mam w komplecie jeszcze inne gabki takie w ksztalcie walca ale to samo jest z nimi, nie moge ich wlozyc do kanalu sluchoweg glebiej i wylatuja mi ;// Zastanawiam sie czy ich nie sprzedac i nie kupic czegos normalniejszego bo juz mnie to wkur***! Macie moze jakas rade?

==> bob

Dokładnie nie pamiętam jakiś rok temu, wyszły znacznie taniej niż to co oferowali na naszym rynku. Ostatnio widzałem te słuchawki na www.pixmania.com za 87 zybelków z VAT, ja zapłaciłem zdecydowanie więcej.

==> Tybios

Ha, Ha, tez sie wk... na wkładanie ich do uszu. Używam gąbek tych standartowych stożkowych, ale musiałem skrócić trochę rurkę która jest w gabce bo mi charatała po uchu :( Stosób na zakładanie mam taki: lewa słuchawa, chwytam obudowę lewą reką, kciukiem, palcem wskazującym i serdecznym ściskam gabke jednoczesnie obracając słuchawkę i szybciutko do ucha zanim sie rozpręży potem jeszcze przytrzymuje palcem i już :). Druga strona podobnie :) mam nadzieje że pomogłem. Acha jakbyś modyfikował słuchawki to OSTROŻNIE bo ja jedną parę załatwiłem, bo mi się nożyk omsknął :(((

Pozdrawiam

no tez tak robie ;] I tez podcielem ta rurke troche bo mnie charatalo po uchuu, ale juz jest dobrze ;] Zrobilem tez tego moda z wkladana gabeczka, ale jakies roznicy to spejcalnie nie czuje :P

Mam w komplecie tez inne gabeczki, ale te stozkowate sie najlepiej sprawdzaja.

Pozdrawiam

Douszne Sennheisery też podobno wypadają z uszu.

Lepiej nabyć coś nieco większego co samo się bedzie trzymać np. PX100 Sennheisera lub KOSSa PortaPro, KTXPro1, SportaPro (w takiej kolejności).

Są praktyczniejsze, lepiej brzmiące i zdrowsze...

==> bartezzz

Pomijając brzmienie, to "the plug" mają niezaprzeczalną zalete że dobrze izolują od dzwięków zewnętrznych, co przy podróżowaniu autobusem lub pociągiem jest ich b. dużym atutem.

Pozdrawiam

voytekh >>

Może i tak.

Nie wiem jak Ciebie, ale mnie muzyka bardzo angażuje i przy takich izolujących od otoczenia słuchawkach mógłbym się zasłuchać i np. wpaść pod samochód. Stąd wole mieć kontakt ze światem. Chyba nie jestem jedyny??

A jak co to można poprostu dać głośniej jak potrzeba. Wadą w tym wypadku jest konstrukcja otwarta KOSSów, bo jak się rozkręci to wszyscy w autobusie słuchają razem z tobą ;)

Mam takie same obserwacje. Izolacja akustyczna + dobra muzyka podczas chodzenia po ulicy owocują kompletnym oderwaniem od rzeczywistości, co stwarza wiele nieprzyjemnych i niebezpiecznych sytuacji. W autobusie na trasach, pociągu to co innego.

Thomson w niektórych modelach słuchawek stosuje magnest kobaltowe. Czy są lepsze od neodymowych? Lepsze to taki skrót, kobaltowe pewnie mają inne właściwości, jakie są różnice - można wiedzieć?

Hm, chyba się więc skuszę na słuchaweczki Thomsona HED 246, (kosztują na Allegro 60 złotówek), mają właśnie kobaltowe magnesy, mylarowe membrany no i 16 ohm. Chyba nie ma co przepłacać za firmę, podobne Koss'y mają ferrytowy magnes i kosztują więcej. Jak chyba pisałem Thomson wydaje się być badziewiastą firmą ale widać dość zaawansowaną technologicznie. Mam ich panoramkę 32" i jest ok. Grunt to się nie uprzedzać do marki. Thomson po połączeniu z chińczykami są chyba największą firmą elektroniczną na świecie no i produkują dla armii.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.